19. března 2018

3 Věci, které potřebujete vědět o třpytkách

Krásné pondělí vám všem,
dnešní článek věnuji nám třpytkofilům, kteří si užívají nejen třpytivá líčení, ale třpytky obecně. V dnešním článku budu totiž povídat o mých oblíbených třpytkách a zároveň vám poradím jak na to, aby vám třpytky držely a dám vám tipy na kvalitní produkty, které každé líčení upgradují na nejvyšší možný level. Pokud patříte mezi nás milovníky třpytek, tak čtěte dál!

#1 Používejte vždy primer


Pro jakékoliv líčení je důležitý pořádný základ, který líčení udrží na svém místě. Toto je pravidlo běžného líčení, ale pro třpytivé líčení to patří dvojnásob, ne-li víc. Pokud pod třpytky nepoužijete pořádný lepkavý základ, který třpytky na sebe nalepí a nepustí, tak byste skončili s obličejem plným opadaných třpytek a i když jsou třpytky fajn, tak tohle není úplně to, co chceme. 

Já si oblíbila nejen pod třpytivá líčení Glitter Primer od NYX, který je krásně lepivý a jakýkoliv stín, nebo třpytky na sebe nalepí a udrží vážně několik hodin, takže se nemusíte obávat toho, že byste šli na party hezky nalíčení, a odcházeli jako třpytící se Edward z Twilightu. Líčení je skutečně po celý večer (až 8 hodin) na svém místě a nic neopadává pod oči, takže pokud sháníte výborný primer nejen pod třpytivé stíny a třpytky, ale také klasické stíny, tak tento rozhodně doporučuji. 

#2 Jaké sypké třpytky si pořídit?

Musím se přiznat, že já jsem ve výběru sypkých třpytek měla jasno vždy, vzhledem k tomu, že NYX je cruelty free, levná značka a nyní už snadno dostupná, tak NYX Glittter Brillants byly mou jasnou volbou.  Nejen, že výběr odstínů je neuvěřitelný (potřebuju všechny), ale zároveň proto, že jsou vážně cenově velmi dostupné, tak jsem sáhla po nich. Výhodou těchto NYX Glitter Brillants je to, že jsou velmi univerzální, neboť se dají použít na oči, nehty ale i tělo, a ve všech těchto funkcích jsou třpytky vážně super. Já je nejčastěji dávám na oči, ale například třpytivé ombre nehty jsou velmi snadné a ve skutečnosti ani není moc třpytek napadáno kolem.

Nevýhodou sypkých třpytek je to, že je nutná preciznost a trpělivost, neboť uspěchaná aplikace bývá často více náročná časově, než precizní a pomalá aplikace. Je také důležité myslet na to, že byste měli líčit prvně oči a teprve později tvář, protože třpytky při aplikaci mohou opadávat a mohly by tím pádem úplně zničit váš makeup. Pokud jste třpytky neplánovali, ale chcete je do líčení dodat, tak doporučuji vzít papírový kapesník, dát ho pod spodní řasy aby vytvořil takový "oční brindák" a třpytky poté opadají na něj, takže se vyhnete Edwardovskému třpytu. U sypkých třpytek je nejdůležitější právě výše zmíněný primer, aby třpytky na oku pořádně držely po celý den/večer/noc. 

#3 A co třpytky v linkách // třpytivé linky?

Pokud jsou na vás sypké třpytky moc divoké, nebo si nevěříte s aplikací, tak pro vás tu jsou třpytivé linky. Já si před několika lety pořídila Heavy Metal od Urban Decay ve dvou odstínech, Distortion (bílé s růžovými, zelenými, zlatými, žlutými a morými odlesky) a Spandex (tmavě modré), a teď mi do sbírky přibyly NYX Liquid Crystal Eyeliner v odstínu 09 Crystal Aqua, což je světle modrá až tyrkysová krásná barva. Tyto třpytky mají tuto výhodu, že už jsou zalité v gelu, takže nepotřebujete primer a přesto neopadávají. Ale co je největší výhodou je preciznost, že můžete udělat krásně ostrou linku jen s pomocí jednoho produktu a bez vynervení. Za mě skvělý produkt především pro začátečníky, kteří chtějí třpytky vnést do svých makeupových hrátek, ale ještě si tolik nevěří. 

Třpytivé linky můžete sehnat i ve formě NYX Cosmic Gel Liner, což je vlastně totéž jako tekuté linky, jen je změna v aplikaci. Vím, že někteří preferují gelové linky nad tekutými, proto zmiňuji, že i zde máte možnost výběru a pokud máte raději ty gelové, tak se nebojte, neboť je také snadno seženete. 


 A nakonec ještě swatche těchto tří linek. Musím říct, že jsem nikdy neplánovala, že bych třpytivé linky nosila tak často, ale když je mám doma, tak po nich sahám opravdu velmi často a například u odstínu Spandex mi zbývá pouze 1/3. Výhodou třpytivých linek je to, že oživí každé líčení, když máte pocit, že tomu něco chybí, ale zároveň je můžete nosit samostatně, takže to vypadá velmi sofistikovaně a že jste do líčení vložili více úsilí, než které jste ve skutečnosti vážně vynaložili.

zleva: Urban Decay Heavy Metal Distortion, Spandex; NYX Liquid Crystal Liner 09 Crystal Aqua
 Patříte mezi třpytkofily?
Nosíte třpytivá líčení často, nebo to je na vás moc sváteční?

6 komentářů:

  1. ja som rozhodne trblietkofil! najradšej ich nosím stále aj ako highlight napr na festivale alebo na party :) nalepšiu skúsenosť ako vydržia a nie sú nepohodlné mám prichytávať ich balzamom na pery ktorý je dosť olejovity :))
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  2. Mě linky od Nyx (liquid crystal) mega stipou na oku.

    OdpovědětVymazat
  3. Fantastic post!
    Kisses .
    Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají fantasticky. Já třpytky vlastně ani žádné nemám, tak by to něco chtělo.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  5. Ty linky jsou nádherné, já jsem taky hodně na třpytky. Líbí se mi, jak v líčení, tak i na nehtech. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. super článok :) mne sa třpytky na nejakých výnimočných príležitostiach páčia, ale je dôležité, aby to dotyčná osoba s nimi naozaj vedela

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger