5. února 2018

Péče o ruce 2018

Krásné pondělí vám všem,
dnes tu pro vás mám trošku jiný formát článku, respektive recenze, než jste u mě zvyklí. Je to takový souhrnný článek, v kterém vám ukážu svou péči o ruce, především teď v zimě, kdy ruce bývají vystaveny horším podmínkám. I když si to spousta lidí neuvědomuje, jako první věc, které si na ostatních všímáme jsou ruce. To znamená, že byste měli mít své packy upravené a v reprezentativním stavu. Pamatujte, že upravené ruce neznamená mít francouzskou manikúru, dlouhé nehty nebo zkrátka nějakou extra úpravu, stačí jen minimum k tomu, aby vaše ruce vypadaly 'k světu', a o tom dnešní článek je.

1. Hydratace

Protože je venku zima, tak vaše packy si zaslouží pořádnou hydrataci. Důležité je mít u sebe nějaký krémík pořád, protože ruce si logicky často myjete a krém jde vždy dolů, takže v zimě je zkrátka potřeba věnovat extra péči právě tomuto kroku, protože zima vysušuje a vám pak můžou praskat klouby jako mě, což není příjemné a předejdete tomu právě neustálou hydratací. Já krémů vyzkoušela už nesčetně mnoho, mezi mé oblíbené patří například Elemis (který má náááádhernou levandulovou vůni), Yes!Nurse (který hydratuje vážně dokonale a je moc příjemný i během dne), Weledu Mandlový krém ale i současný, který používám, což je Avon Naturals Hand Care. Já k Vánocům dostala dvě verze, tuto s třešňovým květem, a mandlovou s konvalinkou, kterou jsem stihla již ztratit. Oba tyto krémy patří mezi nejlépe vonící krémy na ruce, které jsem kdy měla, a ačkoliv hydratace není úplně nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela, je moc super a na denní potřeby (škola, práce..) to úplně stačí.

Doporučuji dát silnou vrstvu krému na ruce na noc, aby se vám v průběhu spánku zapil a ruce regeneroval a hydratoval, a ráno budete mít vláčné a hydratované packy připravené pro další den. Během dne doporučuji hydratovat tak 3x, což je pro mě ideální, jelikož mám hodně suché ruce. Hydratací taky předejdete třeba zatrhování kůžičky a tvoření záděr, a podporujete růst nehtů, díky tomu, že krém do rukou vmasírováváte, čímž promažete i nehtové lůžko a tím trošku zrychlíte růst. 

2. Desinfekce

Já nevím, jestli jsem jediná, ale mě hrozně vadí třeba dotýkat se v MHD tyče a mít takový ten 'nechutný' pocit špíny na rukou a proto u sebe mívám téměř neustále nějaký antibakteriální gel/desinfekci. Dříve jsem si kupovala klasický, bez vůně z DMka, ale od té doby, co jsem zkusila voňavou desinfekci na ruce od Bath & Body Works jsem doma neměla jinou značku. Tohle je moje asi třetí balení a musím říct, že všechny varianty, které jsem měla, byly stejně super a pokud se rozhodujete, jakou variantu vybrat, tak zkrátka sáhněte po té, ke které vás to víc táhne, protože přešlapy v tomto případě neexistují.

Ať už antibakteriální gely fungují na placebo principu či ne, pro mě to je důležitá součást mé kabelky a to především při cestování, kdy letiště jsou občas hodně nechutné a po odbavení nemusí být vždy k dispozici umyvadlo a mýdlo. To samé třeba pokud hodně cestujete MHD, tak všichni víme, že to není úplně nejčistší místo a takovýto gel vám alespoň pro pocit ruce trošku vydesinfikuje. 

3. Drápky

Manikúra je pravděpodobně jedna z nejdůležitějších věcí, co se týče celkové vizáže člověka.   Okousané nehty, zatrhlé záděry nebo oloupaný lak není rozhodně "výstavní kousek", takže je fajn mít nějakou takovou tu rutinu. Pro mě to je rozhodně pilníkování nehtů, kterým si zároveň nehty zkracuji (takže nehty už téměř nestříhám, pouze když se mi chuděra zlomí), a to tak, že pilníkuji pouze jedním směrem, protože jinak nehty mají větší tendenci se třepit. Druhým důležitým krokem je to, abyste ostříhaly záděry, či jiné zatrhlé kousky kůže. Pokud jste nerváci jako já, a záděry si děláte ze stresu, tak je tohle snad nejhorší část a těžko se provádí (proto mám vždycky o zkouškovém záděry skoro až ke kosti :D), takže to chce léta praxe. Každopádně pokud se vám to nebude dařit, je fajn mít u sebe mini-set manikúry, abyste zatrhlou kůži hned ustřihli a netrhala se vám dál.

Co se týče lakování, což je už jen takový ten estetický krok navíc, tak tady je to pro mě jasné. Pokud jste novější čtenář mého blogu, tak pravděpodobně nevíte, že jsem velký milovník laků OPI. Na mém blogu jste určitě spoustu článků s těmito krasavci viděli, ale přesto se budu opakovat a povím vám, proč je tolik miluju. OPI laky jsou ve většině případech výborně krycí a dvě vrstvy jsou vše, co potřebujete a to i u světlých laků. Všichni víme, že některé drogerkové laky schnou sto let a dvě vrstvy by vám schly třeba 6+ hodin a ještě večer se vám obtiskly o povlečení - to je přesně to, co OPI laky nedělají a schnou velmi rychle! Mimo to, u OPI najdete spousty kolekcí s nádhernýma barvama, a ačkoliv jsou trošku dražší, tak ta investice se rozhodně vyplatí.

odstíny zleva: Small + Cute = <3, Got Myself Into A Jam-Balaya, Can't Find My Czechbook 

Jak můžete ještě svoje pacičky rozmazlovat?

Hydratační zábaly a masky, které seženete již i klasicky v drogeriích, nebo na internetu. Například Sephora, Lirene nebo Missha vyrábí masky, které se dají snadno online sehnat. Záleží na tom, jaký máte budget a jestli to děláte z relaxačních důvodů, či právě proto, abyste svým packám dali oddych a možnost rychlé regenerace. Já osobně masky na ruce nedělám, pouze si na noc dávám silnou vrstvu krému a to mi ve většině případů stačí, ale rozhodně si nemyslím, že by bylo zbytečné takovou masku  mít doma a čas od času si dopřát. 

Manikúra v salonech je rozhodně jeden z takových těch extra kroků, které nejsou povinné, ale rozhodně jsou super, pokud vážně dbáte na to mít krásnou a profesionální manikúru. Je fajn si čas od času do takového salonu zajít třeba za odměnu, nebo naopak jako za cenu útěchy, to už je na vás. Každopádně v salonu se vám vlastně o packy postarají tak, že vám ušetří spoustu práce doma. 

Zásobujte je dostatečným množstvím vitaminů. Nedostatek vitaminu B, B12, D a E jsou často důvodem, proč se vám nehty třepí nebo nerostou tak rychle, jak byste si přáli, proto doporučuji denně jíst nějaké ovoce, které tyto vitaminy v sobě má. Důležitý je i dostatek železa a vlákniny, které udržuji vaše nehty právě v dobrém stavu a zamezují třepení. 

To je ode mě pro dnešek vše, vy mi dejte prosím do komentářů vědět, zda se vám tento typ článků líbí a chtěli byste případně podobný třeba s péčí o vlasy nebo tělo. Mějte krásný den! 💖

6 komentářů:

  1. Krásný článek Nikolko i fotky!! :) Na rukách si také hodně zakládám a myslím si, že ruce jsou vizitkou člověka. Krémy od Avonu mám ráda, líbí se mi vůně, špatné krémy nemá ani Oriflame. Nedávno jsem si pořídila svůj úplně první antibakteriální gel od Bath & Body Works a jsem z vůně nadšená a to malé balení je také rozkošné. Laky na nehty od O.P.I. jsem ještě nikdy nezkoušela, ale hoodně mě lákají, nějaký odstín si musím co nejdříve pořídit :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem v tomto totální lempl. Jediné, o co se pravidelně starám jsou nehty - ty mám nalakované nonstop. O mazání rukou se snažím pořád, mám krémy všude kde to jde, ale pořád nezvládám si mazat ruce alespoň jednou denně.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Naozaj krásny článok, úžasné fotky a skvelé tipy! Veľmi sa mi páči, že si to poňala veľmi jednoducho a neopisovala rozličné zložité kroky či úpravy ♥
    Inak čo sa týka toho antibakteriálneho gélu, som na tom úplne rovnako! Hlavne čo sa týka MHD, vlaku alebo pokojne aj len obchodu, v ktorom držím košík alebo tlačím vozík...

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
  4. Já vždy před spaním si musím namazat ruce, protože po mé práci potřebují pořádnou dávku hydratace. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, OPI mě už dlouho lákají :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger