26. února 2018

NYX | Lingerie Tekuté Rtěnky

Krásné pondělí vám všem,
dnes tu pro vás mám po delší době článek s rtěnkama, které se tu delší dobu neobjevily, což je paradoxní, neboť poslední týdny zkouším nové rtěnky více, než kdykoliv jindy. Konečně se do mé sbírky dostalo i pár odstínů těchto krasavců, které určitě znáte. NYX Lingerie tekuté rtěnky patří mezi nejznámější, finančně dostupné, tekuté rtěnky, jež si zamiloval celý kosmetický svět. Dnes tedy o těchto rtěnkových nahatinách a o tom, proč je důležité najít svou oblíbenou nude rtěnku.

Začnu povídání o tom, proč je důležité mít tu správnou nude rtěnku ve své sbírce rtěnek. Určitě znáte dny (nebo večery), kdy spěcháte, jakž takž se nalíčíte a vypadáte k světu, ale chybí tomu rtěnka,  která by celý look uzavřela. Někdo má takových rtěnek více, někomu stačí jedna. Moje 'go to' rtěnka do kabelky je rozhodně NARS Afghan Red, což je krásná sytější malinová barva, a z tekutých rtěnek je to buď TheBalm Charming, nebo NYX Lingerie v odstínu Embellishment - a nejlépe v kombinaci, protože když tyto dvě rtěnky smíchám dohromady, vznikne nádherný odstín, který je super ke každé příležitosti! To, že máte takovouto "klasiku" je vlastně způsob, jak ušetříte čas, když nestíháte, případně je to způsob, kterým se vyhnete vybírání z desítek odstínů. Mějte takový odstín, na který se můžete kdykoliv spolehnout a který vám bude dělat parťáka, protože se vyplatí mít zachránce, který vám pomůže v takových situacích, kdy nemáte čas vymýšlet plán B.


Teď už ale k samotným rtěnkám, koneckonců to je ten důvod, proč dnešní článek sepisuji. Začínáme krasojízdu obaly, které kritizuji hned na začátku. Tyto rtěnky mají 4 ml, což je poměrně málo v porovnání například s výše zmíněným TheBalm Meet Matt(e) Hugh matnou rtěnkou, která má téměř jednou tolik a tím pádem cena už není až tak výrazně vyšší, když si to přepočítáte na objem balení. Záleží na vás, zda preferujete vyšší cenu a větší obsah, či menší obsah a nižší cenu. Každopádně je důležité myslet na to, že někdy jsou produkty mnohem dražší, než jejich cenovka říká.  Jinak rtěnka má takový placatý, podlouhlý aplikátorek, kterým jde velmi snadno rty 'vykonturovat' tak, že se vám aplikace nebude zdát tak těžká.

Odstínů v Lingerie řadě je několik a to hned s několika podtóny, například Embellishment má fialový podtón, kdežto zbývající dva spíše meruňkovo-růžový. Záleží pouze na vás, k čemu vaše srdce tíhne a jaké odstíny unosíte více, ale vzhledem k tomu, že já nosím všechno a podtóny moc neřeším, tak ráda zkouším všechny možné varianty. Proto se vyplatí odstíny omrknout v reálném životě, abyste věděli, který by se hodil vám do sbírky. 

Konzistence rtěnky je trošku řidší, i když stále mírně krémová (oproti Lime Crime) a tím pádem je aplikace trošku rychlejší, protože netrávíte příliš času rozmazáváním produktu rovnoměrně. Pigmentace je super a u tmavšího odstínu stačí jedna vrstva pro perfektní finiš, kdežto u světlejších jsou nutné alespoň dvě, jinak barva rtů prosvítá pod rtěnkou. Z toho vyplývá, že rtěnku není problém vrstvit, což není na úkor komfortu, protože jedna vrstva je na rtech cítit stejně jako dvě vrstvy, právě díky řidší konzistenci. Rtěnka se při vrstvení ani nedrolí, nedělá žmolky nebo neflekatí, což je hodně fajn a oceňuji to především proto, že vrstvení se u světlých odstínů nevyhnete. 

Tyto rtěnky vysušují rty velmi minimálně, avšak nedoporučuji je nosit každý den 12 hodin, neboť koncem dne už cítíte, že jsou takové vyschlé a potřebují trošku hydratovat. Na rtech jsou velmi příjemné prvních 6 hodin, poté už cítíte takový ten napjatý pocit, který sice není nijak hrozný, ale je tam a vyhnete se mu pouze tím, že si třeba na prst dáte trošku hydratačního balzámku a vťupkáte ho do rtěnky, aby nebyly rty tak suché. 

Teď to, co všechny zajímá asi nejvíce, čímž je výdrž rtěnek. Pokud máte zkušenost s NYX Matte Lip Cream, tak víte, že u nich je výdrž téměř nulová. U Lingerie je to ale téměř opačný případ, a výdrž je velmi slušná - řekla bych, že 6 hodin s pitím, s jídlem cca 4 hodiny, pokud nejíte extrémně mastná jídla. Musím se přiznat, že jsem zpočátku byla spíše skeptická k výdrži, neboť při swatchování na ruku šly rtěnky poměrně rychle dolů, ale jakmile je dáte na rty, tak drží vážně skvěle a já si myslím, že vám, kdo preferujete výdrž tekutých rtěnek, za cenu toho, že trošku obětujete komfort, tak budete nadšeni. 

+
super cena
slušná výdrž
krásné odstíny
rychle zasychají
minimální vysušování rtů
-
nekonzistentní pigmentace napříč odstíny

zleva: Embellishment, Lace Detail, Baby Doll 

Hodnocení: 4/5
Na Notino navíc teď do vyprodání zásob můžete vybírat produkty NYX se slevou až 70%
Pokud nejste na výraznější rtěnky, ale stále jste rtěnkový maniak, tak NYX Lingerie rozhodně musíte zkusit. Najdete tu spoustu různých odstínů, každý má jiný podtón a tím pádem je nemožné, abyste si nevybrali ten pravý odstín, který by se stal vaším zachráncem. Pokud máte možnost, tak někde odstíny omrkněte, a nebojte se rtěnky zkusit, neboť si myslím, že v této cenové kategorii lepší tekuté matné rtěnky neseženete.

Jaká rtěnka je vaše "záchranná"? 
Jaké rtěnky jsou vaším 'go to', nude nebo výrazné? 

5 komentářů:

  1. Tak tu embellishment mám doma a miluju jí :) nejraději jí nosím v zimě, kdy jsem maximálně vybledlá :) krásný článek :) ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek:)
    blog: https://svetocimablondynyazrzky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já je chci pořád vyzkoušet, ale ještě jsem si ani jeden odstín nekoupila. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Notinu jsem akorát nakupovala, dívala jsem se i na tyto rtěnky, ale odolala jsem, což mě teď i trochu mrzí, ale nevadí. Odstíny mají pěkné, já dávám přednost nude odstínům. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Jeden odstín tekuté matné rtěnky od Nyxu mám, ale úplně mi odstín nesedí, raději bych vlastnila nějaký z těchto tří :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger