29. ledna 2018

Průvodce Štětci Real Techniques

Krásné pondělí vám všem, 
dnešní článek jsem vám již před několika týdny slíbila na instagramu, když jsem se vás ptala, zda byste měli zájem o takový obecný článek o štětcích Real Techniques, v případě, že sháníte do své výbavy nepříliš drahé, ale přesto velmi kvalitní štětce, které se hodí do sbírky nejen zkušeným makeup artistům, ale které sednou i začátečníkům. Pokud tedy raději štětce nakupujete, než perete, nebo jen zkrátka sháníte nějaké super pomocníky, dnešní článek tu je pro vás.

Tvář

Co se týče samostatných štětců na tváře, tak ty mám tři. Jeden z nich je Setting Brush, který je asi jedním z nejpopulárnějších RT štětců, protože je multifunkční a vážně super. Já ho používám na rozjasňovač, protože je poměrně malý a jde to s ním velmi snadno. Vhodný je ale i na zapudrování oblasti pod očima, případně i na konturování, pokud máte rádi takové ty ostré kontury.

A druhým štětcem je konturovací štětec z kolekce Bold Metals, který vás na první pohled zaujme svým provedení, což je podle mě celá pointa těchto kolekcí. Svýma schopnostma není až o tolik výjmečný, než kdyby byl v klasickém provedení, ale samozřejmě kdo chce mít esteticky uspokojivou kolekci, tak Bold Metals je právě ona. Štětec je sám o sobě výborný, je velmi hustý a aplikace s ním je velmi rychlá, avšak je nutné mít lehkou ruku, protože díky tomu, jak husté a krátké štětinky má, tak vymlátíte z jakéhokoliv produktu pořádnou pigmentaci.

A nyní k makeupové části, kde jedním z štětců je Expert Face Brush. Tento štětec mi vyhovuje pouze na pudrové produkty, což znamená třeba pudrový makeup, který s ním jde nanášet velmi snadno a dobře. Co se týče pudrových produktů, tak ho lze použít i na klasický pudr, případně i na konturování, u kterého je ale nutné mít velmi lehkou ruku. Expert Face Brush bych tedy především doporučila pro vás, kdo máte mastnější pleť a používáte pudrové produkty, například nový makeup od L'Oréalu s ním jde nanášet výborně také. Ačkoliv i klasické tekuté makeupy s ním jdou aplikovat, tak to není tak rovnoměrná aplikace a občas může za sebou zanechávat stopy, takže je skutečně vhodný spíše na pudry.

Tohle není štětec, ale patří to také do kategorie tváře a tím je houbička na makeup. Tato houbička je podle mě úplně neuvěřitelná a už mám doma čtyři, protože se s ní dá zapracovat jakýkoliv makeup (kromě sypkého), zapudrovat pleť (obzvlášť při baking metodě) a díky tomu, že má zkosenou jednu stranu, tak se snadno dostanete do oblastí, které nejsou tak dobře přístupné - například nos, pod očima a tak dále. Je velmi měkká, a když jí namočíte, tak velmi minimálně vsákne makeup, tudíž spotřeba je menší, než třeba při použití štětce.


Další set je Travel Essentials, který obsahuje mimo krásného bílo-šedého pouzdra tři štětce, jeden na tekutý makeup, jeden multi-task štětec, a štětec na oční stíny. Ačkoliv se tento set může zdát nedostačující, tak musím říct, že mě skutečně na cestování vystačil, pouze s tím, že jsem za plochý štětec houbičku. Multi-task brush je výborný na cokoliv. Nejen, že s ním můžete pleť perfektně zapudrovat, protože díky své velikosti to s ním jde rychle a jedna báseň. Vhodný je i na bronzer, protože s ním rychle dodáte vašemu obličeji "dovolenkářské teplo" a dokonce s ním jde i konturování, pokud máte trpělivost, neboť ho musíte držet pod určitým úhlem, abyste konturu neměli přes půlku tváře. Dokonce jde i rozjasňovač, opět pokud máte lehkou ruku a snažíte se nepřehnat to. No a štětec na oči? Další hybrid, s kterým dokážete spoustu věcí, nejen kouřovky, ale i klasické jemné stíny přes celé víčko, které třeba po okrajích jen rozblendíte, protože štětec má středně dlouhé štětinky, ale zároveň je velmi hustý a jemný, takže to s ním jde samo. Plochý štětec na makeup je super pro krémové a tekuté produkty, protože je prakticky jen rozetřete po obličeji a štětec je sám zapracuje. Samozřejmě s některýma produktama si moc nerozumí (Rimmel Freshher Skin), ale některé zapracuje téměř sám (Chanel Vitalumiere). 


Druhým setem na oči je Limitovaná sada štětců na oči a tvář, která se od klasických štětců liší především vzhledem a tím, že obsahuje jednu výše zmíněnou houbičku na makeup, a druhou menší, fialovou houbičku na korektor. O houbičce na makeup jsem se již zmínila, takže nyní zmíním tu fialovou, která je prakticky totožná svýma schopnostma s její oranžovou sestrou, jen je menší a tím pádem ideální na korektor, případně na například dodatečné tvarování obočí korektorem. O této sadě jsem se rozpovídala zde, takže nyní jen ve zkratce. Sada obsahuje štětec na bronzer; štětec na rozjasnění; velký plochý štětec na oční stíny; blendící štětec a štětec na rozmazávání očních linek. Kromě velkého štětce na bronzer, který je podle mě spíše vhodný na pudr, tak ostatní štětce odpovídají tomu, na co jsou určené. Moc jsem si oblíbila štětec na rozmazávání očních linek, který používám na rozjasnění vnitřního koutku, protože je velmi precizní a jde s ním udělat takový ten nenápadný "probuzený" look.

Oči

V této kategorii je má sbírka nejbídnější a jediné štětce, které mám, jsou právě ze výše zmíněného setu štětců na tvář a oči, a jeden bídný a starý chlupatý štětec Base Shadow Brush, který sice není určený na blendění, ale já ho používám na blendění nejraději. Vhodný je především na aplikaci stínů pod spodní řasy, protože jeho štětinky jsou sice delší, ale zároveň precizně rozblendí stín i na hůře dostupném místě. Je to takový klasický hybrid, který je vhodný na jakékoliv líčení a cestuje se s ním nejlépe, protože zvládne kouřovky, ale i nějaké klasické líčení, kdy dáte jen jeden stín přes celé víčko. 

Obočí

Tou nejdůležitější částí obličeje je, podle mě, upravené obočí. Díky Brow setu, v kterém jsou například nůžky na obočí, které se mohou zdát zbytečné, ale pokud se vám líbí takové to vážně hezky upravené obočí, tak nůžky jsou nezbytné. Tyhle střihají krásně, rychle, a já je mám již několik měsíců a stále nejsou ztupené:DD. Pinzetka, která v tomto setu je, je výborná a trhání obočí velmi usnadní i co se týče bolesti, protože je to s ní rychlé a chlupy se téměř trhají sami. Dále tu je štětec na oční stíny, který je hezky huňatý a výborně se s ním nabírají krémové stíny, které zároveň trošku rozblendí (velmi si rozumí s Color Tattoo od Maybelline). Štětec na obočí je super, pokud si ho vyplňujete pomádou či pudrem, jelikož je zkosený, ne příliš tlustý ani tenký a aplikace je s ním rychlá. Na pročesání obočí tu je štětec á la 'kartáček od řasenky', který je super, protože obočí hezky rozčeše, případně ho zbaví extra produktu, jako můžou být třeba cucky po pomádě. K setu dostanete i krásné bílé pouzdro, do kterého se všechny tyto štětce vejdou.


Jaké štětce od Real Techniques máte doma?
Jaká je vaše oblíbená značka štětců?

5 komentářů:

  1. Asi jsem divná, ale mě houbičky od Real Techniques moc nesedly... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? :D To jsi úplně první člověk, kterého slyším tohle říkat :D Já BB nikdy neměla, ale spoustu YT guru na něj pěje větší ódy než právě na něj :D Tak ale, každý máme své preference, já si ho nemůžu vynachválit :)

      Vymazat
    2. Musím je zkusit znovu, i když teď mám spíše štětcové období :D já jsem si zamilovala tu v kočičí krabičce od H&M, fakt super houbička :)

      Vymazat
  2. Já mám jeden štětec na makeup a s ním jsem nadmíru spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Štětce od Real Techniques jsou nááádherné. Já vlastním zatím pouze jednoho huňáčka a už teď vím, že to není můj poslední :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger