25. prosince 2017

Bean Body | Coffee Bean Scrub

Krásné povánoční pondělí!
Tak jak jste prožili včerejší Vánoční den? Já osobně se musím přiznat k tomu, že nejsem úplně největší fanoušek Vánoc a klidně bych je nepotřebovala slavit vůbec, avšak si vážím toho, že je můžu trávit s rodinou a svými nejbližšími, což je podle mě to nejdůležitější. Ale dnešní článek není o Vánocích, ale o trendu kosmetického světa, kterým je coffee scrub. Konkrétně budu mluvit o kokosovém a medovém kávovém scrubu, který jsem v poslední době zkoušela. Takže jdeme na to.


Co tyto kávové scruby slibují?

- sedření odumřelých kožních buněk
- vyhlazující efekt
- redukci celulitidy

Abych začala trošku obecně, tím, co mají oba scruby společného, tak musím jako první zmínit konzistenci. Je to taková sušší směs, připomínající hlínu, která ale voní kávově. Oproti třeba Lush Cup O'Coffee je mnohem sušší, bez té olejová vrstvy na vrchu, což je na jednu stranu příjemnější, protože nemusíte pokaždé scrub míchat, na druhou stranu je ale horší to, že scrub bude všude okolo, nejen na vás. S čím je nutné počítat je to, že pokud použijete scruby ve vaně, tak budou všude káva, a umývání vany je pomalejší, než sprchový kout, takže pokud máte možnost sprchy, tak je lepší scrub použít tam. Nevýhodou této konzistence je to, že je rychlá spotřeba, pokud používáte scrub na celé tělo, protože jak je sušší, tak tím, že třetina opadá kolem vás, tak mizí z pytlíčku rychleji, než olejový scrub z Lushe. 

Balení je pevné, voděodolné s plastovým zavíráním ála zip, takže můžete mít scruby třeba v poličce ve sprše. Tohle je výhoda, protože některé scruby jsou v papírovém balení, a ty byste pravděpodobně ve sprše skladovali o něco hůře. Na druhou stranu zabírají více místa, než výše zmíněný kávový scrub z Lushe. Samozřejmě jako u každého produktu platí i zde pravidlo to, že důležité je to, co je uvnitř, něž to, v jakém to je obalu. 

Scruby sice obsahují olej, tudíž vaší pleť nesedřou až do masa, nýbrž jí zároveň zjemní a mírně zhydratují, že nebudete mít pleť naplou, jako to u některých tělových peelingů či masek bývá. Kávové peelingy jsou obecně hrubší, takže je třeba dávat pozor na to, abyste nedřeli jedno místo moc dlouho, protože pak taky můžete sedřít kůži tak, že budete mít strup (vlastní zkušenost :D). 

Oba obsahují zároveň mořskou sůl, takže tu máte více "drsných" složek, které všechny odumřelé buňky odstraní snadno, aniž byste museli tlačit na pleť. Tím je samozřejmě i celkový peeling mnohem snažší, protože scrub je hrubý a stačí pár tahy pleť "vyčistit" a máte hotovo, a nemusíte se šmirglovat hodinu. Oba scruby jsou velmi příjemné nejen jako výsledný efekt pokožky, ale i kávová vůně, která je převažující v obou variantách, takže kdo máte rádi vůni kávy, tak toto bude produkt přesně pro vás

 Začnu kokosovým scrubem, protože jak víte, že pro mě je cokoliv kokosového boží a nejlepší.
Abych řekla pravdu, tak parfemací jsem byla mírně zklamaná z vůně, protože jsem očekávala zkrátka pořádnou kokosovou palbu, ale spíše to je taková jemná kokosová vůně, jako když si uděláte kafe a nalijete do něj trošku kokosového mléka. 

Druhým produktem, jehož vůně mi je daleko příjemnější (kupodivu!) je scrub s manuka medem, tady je vůně více sladká a taková Vánoční, řekla bych, jelikož mi připomíná nějaký druh cukroví. Svými schopnostmi jsou oba produkty stejné a liší se skutečně jen v parfemaci, což je super, protože předpokládám, že napříč všemi produkty je kvalita stejná. 


+
vůně
nevysušují
dělá krásně jemnou pokožku
vhodný i jako peeling obličeje
-
rychlá spotřeba
slibuje redukci celulitidy - nesplňuje

Hodnocení: 4,5/5
Zakoupíte na Notino.cz
Abych byla upřímná, nebudu vám tvrdit to, že tyto scruby nutně ke svému životu potřebujete, ani to, že nedokážete bez nich přežít. Ale mohu vám slíbit pouze to, že když se rozhodnete scrub vyzkoušet, budete spokojení s tím, jak jemnou a příjemnou pokožku vám vykouzlí, a brzy bude takový scrub patřit k vaší relaxační rutině. Já nemohu najít žádnou věc, kterou bych těmto scrubům vytkla, kromě toho, že v porovnání s Lush scrubem je méně mastný. Jinak je to naprostá bomba a já rozhodně vyzkouším další. 

Máte kávové scruby rádi?
Co patří do vaší relaxační rutiny?

6 komentářů:

  1. Já mám kávové peelingy moc ráda a ani mi nevadí, že potom musím celou vanu pracně umývat :D. Tyto jsem ještě nezkoušela, tak si je píšu na seznam :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám také tuto značku s kokosem. Ještě jsem to teda nezkoušela. :) Takže se na to těším. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám tyto peelingy taky ráda. Ono to tu celulitidu zmírňuje, pokud se používají často, jinak spíš ne. Kávovou vůni zbožňuju BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Taky používám kávové peelingy a mám je moc ráda. Miluji jejich vůni a ten výsledek po použití je dokonalý. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Vidíš, já jsem je některý rok slavila mimo domov v jiné zemi a bylo to vždycky super. Rozhodně nehledím na Vánoce jako na to že musím být doma a sedět u stromečku a čekat na kupu dárků. Vánoce lze, dle mého prožít daleko líp. Já jsem fanynka přírodních produktů, takže za mě má tenhle produkt palec hore. Líbí se mi že nevysušuje a na obličej je scrub velmi dobrá věc, obzvlášť pokud člověk trpí na akné.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  6. Tyto peelingy me opravdu hodně lákají, ale jediné co me odrazuje je cena :D Ale stejně si myslím, ze jednoho dne neodolam :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger