11. ledna 2017

Eyebrow Routine | Jak si upravit obočí?

Krásnou středu vám všem,
dnes tu mám dost neobvyklý článek, ale nedavno mi přišel dotaz od slečny, jak si upravuji obočí a já jsem si řekla, že by možná bylo fajn se podělit s tímhle kouzlem s mýma čtenářema, protože přece jenom je to velmi důležitá část (alespoň u mě) každodenní rutiny - a asi pochopíte brzy proč. Každopádně netvrdím, že si obočí umím udělat perfektně - osobně obdivuji slečny, které vezmou tu dipbrow pomádu a vytvoří nádherné obočí, ale to pro mě není. Já osobně preferuji spíše přirozenější vzhled, což si myslím, že to moje není až tak nepřirozené. Nebudu se už více rozepisovat a vrheme se na článek. 


Já obočí spíš nemám, než mám.. respektive, mám ho dost světlé a barva chlupů je taková pofiderní, místama jsou tmavě hnědé a místama blonďaté. Pro mě, je obočí důležitější než jakákoliv jiná část líčení, protože bez obočí vyjít mezi lidi je pro mě nemožné. Moje obočí bylo vždycky takovým zdrojem nedostatku sebevědomí už v mých "mladších letech". Tenkrát jsem si obočí barvila, ale jednou mi téměř málem vypadalo a od té doby jsem se rozhodla, že si ho prostě budu dokreslovat. 

1. Učesat
Jako první věc, pro mě velmi důležitá, je učesat si obočí. Na to používám tuhle věcičku, co vypadá jako karáček od řasenky. Pokud jí doma nemáte, tak si jí můžete "vyrobit" tak, že vezmete vyschlou řasenku, její kartáček omejete pořádně, aby byl čistý a to vám poslouží jako "vyčesávač" nebo jak tomu říkám já, hřeben na obočí. Tímhle hřebenem z něj nejen vyčešu třeba suchou kůži, ale zároveň ho vytvaruji tak, jak si ho potom přeji mít vykreslené. 


2. Vykreslit pomádou
Gel, pomáda, dipbrow.. nevím, kolik má tento produkt názvů, ale všichni víte, co myslím. Beru Ardell gel na obočí (recenze zde) a zkoseným štětcem Zoeva ho pomalu, krátkýma tahama vykresluji. Důležité je v téhle fázi nespěchat a skutečně dělat kratší tahy, protože tím tak zamezíte případným chybám. 


3. Pročesat
Teď je na řadě ještě obočí jemně pročesat, aby se přebytečný gel nikde neplácal na chlupech a aby se trošku obočí rozostřilo a nemělo tak úplně ostré okraje. Tuhle část můžete přeskočit, ale mě přijde jako podstatná právě v tom, že z obočí vyčešu zbytky gelu a obočí pak vypadá lépe. 


4. Gelem zafixovat
Když jsem to s česáním přehnala, tak před gelem ještě fixou od Catrice (recenze zde) obočí trošku dobarvím - je to extrémně rychlé a pokud znovu nechci nabírat gel na štětec a piplat se s tím znovu, tak vezmu jen tuhle fixu a co se mi na obočí nelíbí, to opravím. Pokud už jsem s obočím spokojená, přijde na řadu poslední krok - fixace gelem. Já mám ráda ten od Benefitu (recenze zde), ale například ten od Alverde (recenze zde), který koupíte v drogeriích DM je také moc fajn, popř. cruelty free vegan verze od bhCosmetics, který jsem si také oblíbila (recenze zde).


 ☆.・°☆.・°☆. Hotovo! .・°☆.。.・°☆


Jak jsem říkala, netvrdím, že je to extra profesionální práce, ale určitě mi to přidá na sebevědomí více, než když obočí vyplněné nemám. Stále hledám produkt, který by mi seděl úplně 100% a přemýšlím, že zainvestuji do Brow Wiz od ABH/nebo do Dipbrow. Dejte mi do komentářů vědět, jaký produkt na obočí používáte vy! 

7 komentářů:

  1. taky se mi tolik nelíbí to "natištěný" obočí jak u američanej, to tvoje působí přirozenějc:) já vykresluju jen pudrovym stínem a jsem spokojená

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí, jak si obočí upravuješ :) Já ho mám taky hodně řídké a vůbec takové beztvaré a hodně chloupků mi chybí právě na vnitřních koncích, takže mě to dokreslování vždycky trvá hrozně dlouho než se mi povede udělat obě obočí stejně :D Aktuálně používám tužku (nejsem si jistá jestli od Essence nebo Rival de Loop) a gel od Essence nebo Alverde :) Ale už dlouho uvažuji nad koupí nějakého gelu nebo něčeho na ten způsob :)
    LOVELY IMPERFECTIONS

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám gel na obočí od Essence a Focus and Fix eyebrow shaping kit od Makeup revolution :) a vyplněné obočí na tobě fakt vypadá o dost lépe :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  4. Bez obočí bych nevyšla, to je základ, ale taky se snažím o přirozený look. Používám stíny na obočí od Essence a nemůžu si je vynachválit.
    A máš pravdu, že to přidá sebevědomí. :D
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  5. krásne obočie máš :) ja už dlho používam paletku na obočie od Makeup Revolution, ktorá obsahuje aj ten vosk, a je moja najobľúbenejšia :)
    Pozývam ťa na moju Giveaway na blogu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí se mi, jak to máš přirozeně zvýrazněné :) Používám hlavně gel od Alverde.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelý článok, ja nemám takmer žiadne obočie čiže mne veľmi pomohol :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger