7. května 2018

Jak nosit umělé řasy? ● Návod a tipy pro začátečníky

Krásné pondělí vám všem!
Dnes tu mám trošku neovyklý článek, kterým není recenze, ale takový mini-návod a několik tipů pro začátečníky v nošení umělých řas. Já sama je téměř nenosím a když už si je vezmu, nikdy to nebývá na klasické běžné nošení ale spíše pro 'slavnostní událost'. Přesto, že řasy moc nenosím jsem ale vyzkoušela několik druhů, ovšem jsem skončila pouze u jednoho typu, který mi přijde pro nás začátečníky ideální a dnes vám tu o nich něco povím a dám nějaké tipy jak je nosit.


Jaké řasy si do začátků vybrat?

Nejlepší, nejméně extravagantní ale zároveň nositelný typ řas jsou Ardell Demi Wispies, které mám již ve třetím balení. Osobně si myslím, že když máte tento "přirozený" typ řas, tak je unosíte mnohem více, než dramatické a pořádné smetáky, které sice vypadají krásně, ale nejsou příliš univerzální pro někoho, kdo řasy nosí velmi zřídka.

Doporučuji neutrální a nepříliš výrazné řasy, spíše nějaké, které jen podtrhnou vaše přirozené a skutečné řasy a pomůže jim jen vypadat luxusněji a prostě lépe. Pro mě to jsou právě Demi Wispies, které nejsou příliš husté, jsou u vnitřního koutku kratší a nejsou zkrátka v žádném ohledu "příliš". Tím, že jsou neutrální a velmi nositelné je možné s nimi doplnit jakékoliv líčení, ať už velmi dramatické nebo je nosit i jen tak, pouze k výrazným rtům.

Pokud si nejste jistí, kterou variantu řas si vybrat, tak zkuste prvně sáhnout po levnějších (než například po značce House of Lashes a tak dále), na kterých zjistíte, který styl se vám na sobě líbí nejvíce. Od toho se totiž pak můžete odpíchnout při vybírání těch luxusnějších a profesionálnějších řas, protože kdybyste zaplatili několik set za něco, co by se vám nakonec zdálo neunositelné a necítili byste se v tom dobře, nestálo by to za to. 

Jakým řasám se vyhnout?

Zaprvé se vyhněte extra dramatickým řasám, které by byly příliš velkým rozdílem a tím, že na ně nejste zvyklí, tak by vás to spíše odradilo od jejich nošení, než přilákalo. Jak jsem již říkala o kousek výše, je důležité najít si ten pravý styl, v kterém se budete cítit dobře a nebude to pro vás moc velký rozdíl, který vás vyděsí.

Za druhé nesahejte po experimentálních variantách řas, jako jsou třeba magnetické nebo samolepící. Ačkoliv jsem já sama experimentovala s těma samolepícíma řasama, už po prvním ozkoušení jsem zjistila, že to není nic pro mě a je snažší zkrátka použít normální řasy a normální lepidlo, a řasy tím pádem budou držet lépe a není s nimi žádné piplání navíc.

Značka Ardell nabízí například spoustu lepidel, spoustu stylů řas i variant jako právě samolepících, takže pokud budete chtít nějak experimentovat ale zároveň najít něco neutrálnějšího, tak tohle je značka, kterou velmi doporučuji.

Jak řasy aplikovat? 

Jsem jediná, pro koho je největší oříšek právě samotná aplikace? Doufám, že ne, protože si myslím, že ta jediná věc, která mě odrazuje od pravidelného a častějšího nošení řas je právě aplikace. Postupem času jsem ale zjistila, že čím více jste v časovém presu, tím přesněji a lépe řasy aplikujete.

Každopádně, co mě se osvědčilo je použít dlouhou pinzetu, do které vezmu řasy, aplikuji na ně lepidlo a nechám cca 2-3 minuty zaschnout. Zpočátku je možné, že to s lepidlem neodhadnete a budete to trošku přehánět jako já, ale věřte mi, že čím méně, tím lépe. Důležité je, aby lepidlo bylo především na obou koncích a prostředku, což jsou místa, která mají tendenci se odlepovat nejdříve. Poté řasy nandám směrem zhora dolů, respektive je spíše nasadím na oko a tím pádem jsou hezky natočené směrem nahoru, než kdybych je dávala kolmo k očnímu víčku. Nedoporučuji dávat řasenku po aplikaci umělých řas ale spíše předtím, protože tím, že dáte řasenku po si řasy zasviníte a vydrží tím pádem mnohem méně. Navíc, ten efekt je úplně stejný vizuálně, jen nebudete mít vrstvu řasenky zbytečně na umělých řasách.

Je možné, že řasy budou příliš dlouhé a vypadat divně na očích - doporučuji ustřihnout maximálně půl centimetru od vnějšího koutku, abyste je trošku zkrátili a oni tak vypadaly přirozenější. Tohle je ale velmi individuální a střihejte pouze když víte, že ty řasy budou lépe sedět kratší! 

Kdy je nosit?

Odpověď na tuto otázku je tak individuální záležitostí, že si netroufnu dávat jakékoliv rady nebo tipy, kdy si lepit řasy. Já osobně je do své každodenní rutiny nemám v plánu zařadit (nebo alespoň zatím), a předpokládám, že žádný "normálně fungující" člověk nemá čas ani chuť si každé ráno (nebo zkrátka častěji) lepit řasy. Pro mě to je ideální doplněk pro slavnostnější události, nebo když vím, že líčení vypadá příliš mdle (například v tomto líčení jsem použila Demi Wispies) a chci ho nějak pozdvihnout. 

Já mám své řasy z Notino.cz, kde najdete spoustu krásných a skvělých variant, z kterých si vybere každý, ať už začátečník, nebo zkušený spotřebitel umělých řas. 😅 Pokud sledujete profesionální makeup artisty na instagramu, tak víte, že pokud použijete ty správné řasy, váš look se povznese na úplně jiný a mnohem vyšší level, takže pokud hledáte způsob, jak svá líčení ozvláštnit a posunout dále, tak doporučuji začít právě stylem Demi Wispies, které jsou ideální do začátků, ale i pro náročné kosmetické nadšence budou skvělým doplňkem.

Nosíte umělé řasy? 
Máte raději husté a dlouhé, nebo takovéhle přirozenější? 

8 komentářů:

  1. mě se řasy nelíbí, přijde mi to jako když se holky na instagramu snaží vypadat co nejvíc uměle :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jedny mám doma, ale ještě jsem je nevytahla, efekt se mi ale líbí 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Pár umělých párů řas vlastním, dokonce i od Ardell, ale neumím je používat :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou jsem je měla na sobě celý den a byli super, ale že bych si je dávala každý den na sebe to nehrozí :) Efekt je ale pěkný.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Uměle rasy jsem měla cca 3x na sobě od Ardell a musím říct, ze super :)moc krásný a užitečný článek :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  6. ja mám riasy predĺžené, takže som veľký zástanca všetkých takýchto vylepšovákov :D čo príroda nedala, treba si dorobiť :D

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  7. Jeden čas jsem musela nosit řasy ke každému líčení, zvykla jsem si na ně a když jsem si je nedala, připadala jsem si jako bez řas, i když mám svoje dlouhé.
    Ze začátku to pro mě bylo peklo, aplikace byla šílená :D. Lepidlo všude, jen řasa nedržela a já už si fakt nevěděla rady. Zkoukla jsem pár videí a hned mi to šlo lépe.
    Řasy jsem si vždy objednávala z Aliexpressu a přesně takový tvar jako jsou demi whispies, akorát o hodně levnější a svůj účel splnily.
    Dnes, když si lepím řasy, jsem na tom, jak na začátku :D, vůbec mi to nejde.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger