29. května 2018

Bourjois | Tekuté Metalické A Saténové Stíny

Krásné úterý vám všem,
dnešním článek bych ráda pokračovala v krasojízdě Bourjois a navázala prakticky na poslední článek, který byl také recenzí Bourjois kosmetiky. Dnes tu mám ale tekuté oční stíny, které jsem měla možnost otestovat v posledních týdnech - vlastně už měsících - a nyní jsem si konečně utvořila názor na celou kolekci těchto Metal a Satin Edition tekutých stínů. Doufám, že mi tedy odpustíte to, že opět recenzuji Bourjois, ale jejich produktů mi doma dost přibylo a myslím si, že si rozhodně zaslouží to, abych se s vámi o ně podělila. 

Všechny tyto tekuté stíny mají téže balení a liší se pouze tím, že dva odstíny jsou metalická edice a zbytek saténová edice, což poznáte tak, že na plastovém balení je napsáno buď Satin nebo Metal. Aplikátorek je podobný tomu, který najdeme u tekutých rtěnek - praktický, nabere produktu akorát - ne moc, ne málo, ale pracovat se s ním moc nedá, takže s ním zvládnete stín jen na víčko nanést a tím to končí.

Cena těchto produktů je kupodivu velmi příznivá a myslím si, že v poměru cena-výkon to je nejlepší deal, který v této cenové relaci seženete, neboť pokud zkusíte nějaké Essence tekuté stíny, poznáte ten diametrální rozdíl mezi kvalitou Bourjois a Essence. Jediné kvalitní stíny, které bych k těmto od Bourjois přirovnala jsou Liquid Metal od Catrice, které jsou také nádherné a drží výborně, snad i o trošku lépe, než tyto Bourjois.

Obecně výdrž těchto stínů je super, berte v potaz to, že nejsou voděodolné a tím pádem déšť, pot ani koupání nevydrží. Výhodou oproti pudrovým stínům je to, že intenzita je velmi vysoká během pár sekund a to bez podkladové báze. Co jsem vypozorovala je to, že jakýkoliv primer dám pod tyto stíny, nemá to absolutně žádný účinek, takže pokud nejste na primerovou rutinu, tak tohle bude taková ideální líná verze. 

Čím mě ale malinko zklamaly je to, že intenzita stínů a pigmentace je napříč odstíny nekonzistentní a například šedá a levandulová barva ze satin edice mi na oku v jedné vrstvě flekatí a je nutné je oba pořádně zapracovat, případně dát více vrstev. Většina z nich ale vypadá nádherně i sama o sobě a ani nevyžaduje více vrstev, především u světlých odstínů, a tím pádem jsou ideální pro lenochy a uspěchaná rána.

Saténová edice 

#01 Beige-seller - méně metalická verze #07 Gold, více nositelná a méně nápadná. Vypadá nádherně sama o sobě, ale i s linkou, nebo dodá šmrnc mdlým líčením. Velmi univerzální odstín, který se vyplatí mít doma. 

#02 Oh de roses! - nejkrásnější rose gold odstín, který si dovedete představit. Mírně flekatí a je nutné si s ním víc pohrát při aplikaci, ale výsledek stojí za to. Vypadá velmi luxusně a srovnatelně s high-end odstíny tekutých stínů. 

#03 Mauve your body - tmavší malinová verze, která už není tak univerzální tím, že vyžaduje nějakého společníka a na oku nevypadá až tak pěkně sama o sobě. Doplní každé líčení, obzvlášť pokud máte rádi teplé podtóny, tak tohle bude váš miláček. Výsledný look vypadá neuvěřitelně profesionálně díky tomu, že je to poměrně netypická barva a netypický finiš. 

#04 Abracada'brown - pokud je jeden odstín, který sedne absolutně komukoliv, je to právě tento. Nádherná neutrálně hnědá, která se nepříliš leskne, je velmi nositelná a když ztratíte okraje, lze jí nosit samostatně. Tím, že není příliš do studena ani do tepla je velmi univerzální a hodí se ke každému líčení. Úžasná pro každodenní looky, ale i ty večerní a dramatičtější. 

#05 Lala'Vande - krásná levandulová, která bohužel flekatí v jedné vrstvě a pigmentace je u tohoto odstínu nejhorší, za to odstín je to velmi unikátní a pokud máte trpělivost, tak s ním vykouzlíte spoustu líčení (mé je zde). Odstín je to nádherný a pouze to, že je velmi málo pigmentovaný ho sráží, jinak by měl velký potenciál. 

#06 Drive me Graze-zy - šedá, která mi ve sbírce chyběla. Je naprosto skvělá v kombinaci s metalickými odstíny, ale i samostatně na vytvoření dramatičtějších líčení. Na běžné nošení není úplně ideální, za to se ale hodí ke každému dramatickému líčení, protože má krásný efekt, který vypadá až skoro jako alobalový futuristický look. 

Metalická edice 

#07 Gold - nádherná zlatá, která je spíše do bronzového podtónu, než do žlutého. Rozzáří každé líčení a vypadá luxusně i sama o sobě! Tenhle odstín vykouzlí velkou parádu v tmavých líčeních, ale i těch neutrálních. Vůbec neflekatí!

#08 Silver - studená stříbrná, na zimu jako stvořená! Kdo je milovník studených líčení, bude tento stín milovat. Lze s ním vytvořit i stříbrná linka, případně je úžasný jako rozjasňovač do vnitřního koutku. Stříbrná je hodně studená a tím pádem působí kovově, což na očích vypadá naprosto božsky a neobvykle.

vodorovné saténové swatche zhora #01-#06, kolmé swatche metalické #07, #08
Saténovou kolekci seženete na Notino.cz. Obecně vám tyto stíny rozhodně doporučuji, já se do nich zamilovala a používám je teď vážně k téměř každému líčení, případně když vím, že nestíhám nic fancy ale chci vypadat, jakože fancy jsem, tak dám přes celé víčko odstín #02, nahodím nude rty a jsem ready. Já jsem moc ráda, že se u nás objevil tento typ produktů a jsem nadšená z toho, že tyhle jsou vážně skvělé a ačkoliv některé odstíny mají své mouchy, tak věřím, že budete s těmito tekutými očními stíny spokojeni. 

Máte raději kosmetické produkty krémové, nebo pudrové?
Už jste někdy zkoušeli tekuté oční stíny?

7 komentářů:

  1. Ty jo parádní produkty, na mě sice budou asi dost výrazné, ale vypadají fakt skvěle.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. určite ich vyskúšam a popozerám sa po nich v drogérke :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Tý jo tohle vůbec nevypadá špatně a jednu bych mohla vyzkoušet. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám radši pudrové stíny, nějaké tekuté jsem už zkoušela, ale úplně mne neoslovily :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Pár tekutých stínů od různých značek doma mám, ale vůbec je nepoužívám, nevyhovují mi. Ale asi je to buď kus od kusu a nebo to chce opravdu kvalitní značku, což já nemám. tyhle vypadají moc dobře, líbí se mi i jejich odstíny! Děkuji Niky za tip, možná nějaký odstín vyzkouším, fakt mě lákají :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelé, konečne som si našla tekuté rúže podla mojho vkusu :)
    Izabell zo SYDNEY SLEEK

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger