8. ledna 2018

Bourjois | Velká Recenze Produktů - Řasenka, Rtěnky, Tvářenka

Krásné pondělí vám všem,
dnes tu pro vás mám připravený trošku delší článek, v kterém bych vám chtěla představit pár produktů značky Bourjois, které jste již mohli vidět na mém instagramu. Já tuto značku nemám úplně prošlou a zkoušela jsem velmi málo produktů, takže jsem ráda, že jsem opět měla možnost zkusit něco nového, a dnes bych chtěla o těchto novinkách mluvit více do podrobna, než co jsem zmínila na instagramu, protože si myslím, že si zaslouží samostatný článek. 

Řasenka Volume Reveal se zrcátkem

Musím se přiznat, že když jsem viděla kartáček této řasenky, který je takový obyčejný, kulatý a poměrně velký, neměla jsem velká očekávání. Mě většinou sedí plastové kartáčky, ale toto pro mě bylo velmi milé překvapení. Kartáček je na první pohled poměrně nezajímavý, je středně velký, štětinky jsou kolem dokola a vypadá zkrátka tak, jako by nevykouzlil žádný zázrak. Opak je pravdou, řasenka vám udělá krásný přirozený efekt, kdy vám prodlouží řasy a zároveň je hezky oddělí, takže vám přidá i na volume a to se mi moc líbí. Další výhodou je to, že se dá snadno vrstvit, aniž by se drolila, nebo opadávala pod oči. Odličování s ní je snadné, ať už dáte kolik vrstev chcete, stačí jen přiložit odličovací tamponek namočený v produktu a nechat chvíli působit a jde to samo. Voděodolná sice není, ale přes den drží dobře a celkem dobře snáží i déšť a sníh. Řasenka nedělá vůbec žmolky a to ať už při vrstvení, tak při jedné vrstvě, kterou vidíte na fotce. 

A zde máte fotku řasenky v akci. Jak vidíte, tak dělá vážně přirozený a hezký efekt, nenechává žádné kusy na řasech a hezky je prodlužuje. Za mě je toto vhodná rtěnka na každodenní nošení, kdy nechcete žádné dramatické řasy, ale spíše je jen zvýraznit, protože na to je tento produkt ideální. Ať už máte kratší, či méně husté řasy, či obojí, tak si myslím, že tato řasenka vám udělá přirozený a hezký efekt. Pokud máte raději dramatické řasy, které jsou hodně výrazné, tak stačí 2-3 vrstvy a máte hotovo. 

Bourjois Blush tvářenka

Tato tvářenka je dle mého názoru ideální nejen pro zkušenejší artisty, ale i pro začátečníky či případně pro ty, kdo tolik makeupu nedají a preferují hodně přirozené looky. Tato tvářenka totiž má ideální pigmentaci, která vám hned nevytvoří "Marfušovské tváře", ale velmi přirozený, jemný a zdravý nádech, který je tvářím často odebrán použitím makeupu. Intenzita jde velmi snadno vybudovat, ale zároveň se nemusíte bát toho, že to rychle přeženete. Já mám odstín 95, což je nádherná světlá meruňková/broskvová barva, hodně šťavnatá, která obsahuje jemný shimmer, který zároveň mírně tváře rozjasní, což ušetří práci s rozjasňovačem. Konzistence je hodně pudrová a hodně práší, což může být jedno mínus (zároveň ale jediné mínus), protože produkt bude pravděpodobně rychleji ubývat. 

Rtěnka Rouge Velvet The Lipstick a tekutá rtěnka Rouge Edition Velvet 

Dám vám minutku na to, abyste uhodli, která z těchto dvou rtěnek mě absolutně dostala a která zklamala.. Ano, kdo jste četli můj instagram, tak jste se doslechli pouze o mé lásce k Rouge Velvet rtěnce, která si mé srdce získala, narozdíl od tekuté Rouge Edition Velvet. Začnu tedy tekutou rtěnkou, abychom ten dnešní článek zakončili pozitivně.

Matná tekutá rtěnka by, podle mě, měla na rtech perfektně držet a měla by zaschnout tak, že se z větší části nebude obtiskávat. A to je největší problém této rtěnky - nezachne a na rtech se hýbe sem tam, vůbec se "nezamkne" a je velmi snadné skončit s rozmazanou rtěnkou jako joker. Mým druhým problémem je to, že na to, že na rtech nedrží, tak dost vysušuje a není vůbec na rtech komfortní, takže mít jí třeba celý den na rtech znamená spíše stres, než radost z toho, že vám to sluší. Hodně lidí si stěžuje i na parfemaci, která upřímně není až tak hrozná, ale kdo má citlivý nos na chemické vůně kosmetiky, tohle asi není to pravé pro vás, protože rtěnka je při aplikaci hodně cítit a to i chvíli po nanesení, a upřímně, ono i to samotné nanášení není úplně procházka růžovým sadem, protože je těžké dostat z rtěnky rovnoměrnou vrstvu na rty. Za mě tedy rozhodně ne. 

Přesným opakem je červená Rouge Velvet The Lipstick, která je nejen velmi příjemná na rtech, a ačkoliv má matný finiš, tak nevysušuje, ale jde také velmi snadno aplikovat tak, že máte hezký rovnoměrný povrch během dvou tahů. Díky tvaru samotné rtěnky je navíc velmi snadné rtěnku nanést pořádně a precizně i bez použití konturovací tužky, která vám sice trošku aplikaci urychlí, ale není vůbec třeba. Rtěnka je na rtech velmi příjemná a komfortní, a také se vám po chvíli zdá, jako byste na rtech nic neměli (což může být zákeřné, když si třeba začnete mnout obličej.. :D). Jediné mínus může být to, že je nutné udělat "trik s prstem", aby se vám rtěnka neobtiskla na zuby (strčit si ukazováček do pusy a rtama ho "obejmout" a tím setřete produkt, který by se vám obtiskl na zuby). Parfemace je minimální, a je celkem příjemná, takže bude iritovat mnohem méně lidí, než 'vůně' u výše zmíněné tekuté rtěnky.

A zde ještě přidávám swatche těchto produktů. Sami můžete vidět, že červená rtěnka je nádherně sytá, rovnoměrná a tekutá je, jak jsem říkala, taková flekatá a nevypadá zkrátka tak dobře. Ještě bych dnešní recenze trošku na závěr stručně shrnula, jako jste zvyklí. Kromě tekuté rtěnky pro mě byly všechny produkty objevy, které jsem si zamilovala a především červená rtěnka, kterou jsem si zamilovala natolik, že jí teď nosím téměř denně. Myslím si, že tohle je poprvé, co uznávám fakt, že může být normální rtěnka lepší, než tekutá. :D Řasenka mě velmi mile překvapila a rozhodně vám jí doporučuji, protože dělá krásné řasy a není jí co vytknout. Tvářenka je moc super, má krásný odstín a nejen, že dodá vaším tvářím život, ale zároveň je jemně rozjasní, takže už nebudete muset přidávat rozjasňovač. 

Uff, tak doufám, že se vám dnešní rozsáhlejší recenze líbila a dejte mi prosím do komentářů vědět, zda máte radši takovéhle články, kde je více produktů, či radši detailní recenzi jednoho produktu. Ještě mi můžete taky povědět, zda se vám fotky "na stojáka" líbí více, než klasické ležaté, které jsem doposud na blog dávala. 💖

12 komentářů:

  1. Tak ta tekutá rtěnka mě překvapila, je to škoda, má krásný odstín. Ta červená ale vypadá taky skvěle a řasenku bych ráda vyzkoušela. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. úplne sme sa zhodli, pretože mne tiež sadol ten Rouge Velvet lipstick a nosím ho teraz skoro každý deň, vďaka tomu aký je príjemný :) a naopak ten s penovým aplikátorom mi nevyhovuje
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Tekutou rtěnku mám i ve stejném odstínu a mám s ní stejný problém. Flekatí a není tak sytá, jak bych si představovala :-) co ale Bourjois umí, jsou řasenky, to jsem byla spokojená úplně s každou, co jsem vyzkoušela...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Řasenka vypadá hodně přirozeně a líbí se mi! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som naopak s tými tekutými veľmi spokojná. Zvyknem si pred aplikáciou dať na pery balzam, zotrieť ho a potom nanášať. Vtedy sa mi darí pekná rovnomerná vrstva :)
    nuž, každý z nás to má inak :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na řasenku už mám nějakou dobu zálusk, ale zatím jsem ji reálně nikde neviděla a objednávat se mi moc nechce :/ řasy ale dělá fajn tak uvidíme až ji taky vyzkouším :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  7. Ta tekutá rtěnka za mě takový průměr, ta parfemace mi vadí docela dost, ale nějak bych to překousla, každopádně to, že mi naprosto neskutečně vysušuje rty moc nedávám:D. Ale teda mě osobně fakt drží...to jo:D. Takže z ní mám smíšené pocity...no a ty barvy jsou taky krásné:D.

    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  8. Řasenka je vyborna,teda az na obcasne rozmazavani, mam uz asi 3 baleni. Pro jeste lepsi efekt chodim na lifting řas a vysledek je neporovnatelny. :) rasenka ve spojeni s liftingem dodava efekt umelych ras :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, já jsem se zase zamilovala do tekuté matné rtěnky a mám již dvě a super. Aplikace chce trošku cviků, ale za mě super a ta výdrž! Díky za ostatní recenze.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tu matnou Rouge edition, jen v jiném odstínu mám též a nedám bez ní ani ránu! Moc se mi líbí ta konzistence a hlavně drží!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger