2. října 2017

Nutnosti v mé kosmetické taštičce | Back To School Edice

Krásné pondělí,
jelikož dnes je oficiálně oficiálně první školní den, tak jsem přemýšlela, jaký tématický článek bych z téhle nepříjemné situace (konce prázdnin) mohla vyždímat a napadlo mě, že tu vlastně nikdy nebyl pořádný článek o tom, co nosím v kosmetické taštičce, kterou teda nemám jen do školy, ale i třeba do práce. Takže pokud vás zajímá, co jsou podle mě nejnutnější věci, bez kterých nevycházím z baráku, tak dnešní článek je tu právě pro vás. 


1. Malá kosmetická taštička

První věc a zároveň za nejdůležitější je najít si tu "perfektní" kosmetickou taštičku, do které se vám vejdou ty nejdůležitější věci, ale zároveň nezabere tolik místa. Já do nedávna používala celkem velkou holografickou taštičku, kterou jsem teď ale vyměnila za poloviční černou koženkovou, která je mnohem skladnější a řekla bych, že je i hezčí.               

2. Pírka/pinetky v průhledném sáčku

Já nevím jak vy, ale mě se pírka neustále ztrácí a ačkoliv se snažím mít vždy u sebe alespoň jedno pírko, tak mi vždycky záhadně zmizí. Dlouho jsem je nosívala v peněžence, která je ale jako bermudský trojúhelník a ztrácí se tam nejen peníze(:D), žvýkačky nebo prášky, ale i pírka. Takže jsem to vyřešila tak, že jsem si vzala menší průhledný pytlík, hodila do něj několik pírek a to strčila do kosmetické taštičky, takže jsem zvědavá, jak dlouho mi tam vydrží. :D

3. Rtěnka, která se hodí ke každému líčení

Já nosím v každé kabelce nějakou rtěnku, kterou mohu použít kdykoliv, ale pro jistotu jsem si dala ještě jednu do kosmetické taštičky a volba padla na tuto NARS rtěnku v odstínu Afghan Red, která je naprosto úžasná, protože její odstín se hodí ke každému líčení, nevysušuje, vypadá pěkně a je poměrně malá, takže nezabere tolik místa. Důležité je, abyste vždy volili takovou rtěnku, která má odstín hodící se k čemukoliv a jakémukoliv líčení, protože když v průběhu dne potřebujete něco na rty, a rtěnka, kterou jste si hodili do tašky se k líčení nehodí, tak je to k vzteku. Volte buď nude odstíny, nebo nějaké méně výrazné.

4. Antibakteriální gel na ruce 

Pro mě absolutní nutnost nejen když začíná škola, ale celkově v průběhu celého roku používám jakýkoliv antibakteriální gel, tenhle je neuvěřitelně voňavý, od Bath&Body Works a jeho název je Watermelon Lemonade, takže vám už název napovídá, že voní po melounu. Já absolutně miluju všechny antibakteriální gely od Bath&Body Works, protože jsou malinkaté, roztomilé a úžasně voní a hlavně - cenově velmi dostupné. 

5. Matující papírky

V létě mi kolikrát zachránily zadek, když bylo horko a já se potila jako o život. Pokud nechcete tahat pudr s sebou, tak matující papírky vám naprosto postačí a v létě mi dělaly parťáka a nesčetněkrát mi pomohly, aby se mi neroztekl obličej. Pokud matující papírky nemáte, doporučuji vám si je pořídit, protože i já měla za to, že to bez nich zvládnu, ale teď už bez nich vážně nikam nejdu.

6. Pudr

Jak jsem říkala, tak pudr je pro vás, kdo se líčíte každý den a pleť během dne potřebujete přepudrovat, abyste si nezničili makeup, ale ve dny, kdy jdete mezi lidi "bare faced", tak vám postačí výše zmíněné ubrousky. Já tenhle pudr Catrice naprosto miluju a mám už asi čtvrté balení, protože je levný, má zrcátko a makeup vážně skvěle zapudruje. Asi vám nemusím vysvětlovat, proč je pudr nezbytností, ne? 

7. Krém na ruce

Já mám ruce suché nejen v zimě, kdy jsou mrazy, ale v průběhu celého roku. Na to, jaké krémy nosím u sebe si nedávám moc záležet a zkrátka mám u sebe vždy ten krém, který se mi zrovna válí doma, což je teď tento Avon Cherry Blossom, který voní naprosto neuvěřitelně, rychle se vpíjí a celkem dobře hydratuje. 

8. Korektor

Tohle je další must have, který je pro mě nezbytností hlavně z toho důvodu, že nemám úplně dokonalou pleť a často je třeba něco sem tam zakrýt a i když nosím makeup, tak někdy to vyžaduje dodatečnou úpravu a v takových chvílích tu je k pomoci korektor. Tohle je můj oblíbenec od Catrice v kalíšku, který je ideální na lokální skrývání nedokonalostí, narozdíl třeba od tekuté verze, kterou mám ráda spíše pod oči nebo na větší plochy. 


9. Řasenka

Do nedávna jsem žádnou řasenku u sebe nenosila, ale letos v létě se mi osvědčilo mít jednu v kabelce hned při několika příležitostech - když zaspíte, a když přijde velká voda (ať už jako slzy nebo pot), takže v těchto chvílích je fajn mít nějakého záchrance, který se o vaše očka postará. Já nedávno dostala k testování Catrice balíček, v kterém byla i tato voděodolná řasenka a absolutně jsem si jí zamilovala, ale o tom až jindy. 

10. Tekuté linky

Tohle není úplná nezbytnost, ale opět, při spousta okolnostech se vám můžou linky k dispozici hodit. Já si je v taštičce nechám v případě, že zaspím a nebudu se zdržovat doma tím, že si budu dělat linky, ale místo toho si je udělám třeba až ve škole. 

11. Gel na obočí

Pro mě nutnost, protože mám obočí, které vydrží upravené tak 10 minut a pak se chloupky rozletí do všech světových stran, takže často v průběhu dne sahám opět po gelu. Nejraději mám Brow Drama od Maybelline, který má ale moc velký obal, takže jsem si do taštičky dala tento malinký, ještě ve starém obalu, Benefit Gimme Brow!, který je mým druhým favoritem a nedám na něj dopustit. 

12. Balzámek na rty

Balzámek na rty je podle mě absolutní must have, ať už zvolíte jakýkoliv hydratační produkt (máslo, balzám, "lůj") tak je nutné mít u sebe něco, čím vašim rtům dopřejete trochu hydratace. Za tento tip mi poděkujete především v zimě, protože to bývají rty nejvíce popraskané od mrazu a v takových chvílích vás zachrání právě balzám. Tohle je Astrid melounový, který je absolutně super. 


Většinu produktů seženete na notino.cz

Jakou kosmetiku nosíte pořád u sebe vy?
Co je podle vás nutnost mít vždy u sebe?

8 komentářů:

  1. Ja so sebou nosím akurát balzam na pery, mini krém na ruky a antibakteriálny gél. Púder sa mi vždy rozsypal :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já většinou při sobě mám jen balzám na rty, no musím se polepšit.:D

    OdpovědětVymazat
  3. Balzám na rty od Astrid mám taky a jsem s ním spokojená :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek Nikol :-) Já jsem si říkala, že toho máš nějak hodně, ale pak jsem otevřela tu svoji a nosím toho zhruba stejně. Akorát nenosím věci typu linky, řasenka, gel na obočí, ale mám většinou tak minimálně tři až pět věci na rty v kabelce :-)) a kromě antibakteriálního gelu, krému na ruce a pudru, což jsou fakt nezbytnosti, musím mít ještě vlhčené ubrousky, miniaturu suchého šamponu a místo pinetek nosím několik gumiček :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Už som sa poučila a bez kozmetickej taštičky ani na krok! Ja v svojej mám podobný obsah. Matujúce papieriky, púder, korektor, nejaký ten rúž krém a antibakteriálny gél je pre mňa základ!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  6. Veľmi pekný článok a taktiež sa mi veľmi páči to mramorové pozadie :D ♥
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  7. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Připojte se k úspěchu Spojte se s více než 4,000,000 obchodníků a investorů ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger