23. října 2017

Jaký Catrice korektor si vybrat?

Přeji vám krásné pondělí,
minulý týden jsem vám psala recenzi na HD Liquid Coverage makeup od Catrice, a protože jsem si všimla, že se mi doma naskupilo celkem dost korektorů téhle značky, tak jsem si řekla, že bych v návaznosti na minulý týden mohla sepsat článek, v kterém vám o těchto korektorech něco povím. Jelikož korektory jsou vždy horké témá a každý hledá "ten pravý", takže bych vám dnes možná mohla urychlit hledání. Takže pokud vás zajímá toto korektorové téma, tak dnešní článek je tu přesně pro vás. 


Cílem dnešního článku je krátké shrnutí, na co korektory používám, jak pro mě fungují nejlépe a jaký bych vám doporučila. Také bych je chtěla nějak porovnat, abych vám třeba usnadnila výběr, pokud nevíte, po jakém sáhnout.
Tento korektor je super jak pro suchou, tak i pro mastnější pleť a je skvělý na jakékoliv nedokonalosti. Ať už máte pupínek, beďar nebo i stroupek, tak tento krasavec je skvěle zakreje a nijak nezvýrazňuje. Já ho velmi ráda používám na takovéhle lokální problémy, ale je super i třeba pod oči na rozjasnění, pokud je odstín dostatečně světlý pro váš odstín pleti. Já s ním mohu rozjasňovat jen když jsem opálená, protože jinak je identický s mým odstínem pleti a tím pádem už neplní rozjasňující funkci.

Konzistence je o dost řidší (logicky) než kalíšková verze, což já osobně preferuji více, protože se mi s ním lépe pracuje a snadněji se mi zapracovává do makeupu. Výhodou je, že ho můžete použít jak pod, tak i nad makeup a i když chcete během dne něco opravit, tak si s ním nezmrvíte celkový makeup, protože ho můžete reaplikovat. Lze ho nosit i bez makeupu, a jen s ním třeba zakrýt místa, která potřebují vypadat neviditelná, a nemusíte dodatečně používat makeup. Tohle lze ale za předpokladu, že vám jeho odstín odpovídá odstínu vaší pleti. 

Krytí a výdrž je naprosto na jedničku, protože je voděodolný a vydrží i letní horké dny nebo třeba i posilování ve fitku, nebo náročnou práci, při které se na čele objeví troška potu. To všechno přežije a vypadá stále stejně. Je nutné ho ale zapudrovat, protože pak s pletí splyne mnohem lépe a drží na ní také o trošku lépe, ale i když se rozhodnete nepudrovat, tak tím nic nezkazíte. 

Výhody:
- dokonale kryje
- neslévá se do vrásek
- nezvýrazňuje suchá místa
- snadno se zapracuje do makeupu
- rychlá aplikace

Nevýhody:
- rychlá spotřeba

Kalíškový korektor

Já měla tento kalíškový korektor v obou odstínech, jak tom největlejší, což je odstín 01 Ivory, tak i v 02, což je odstín, který mi sedí pouze v létě. Tento korektor je velmi hutný a kryje tím pádem naprosto ukázkově. Rozhodně bych řekla, že kryje lépe, než jeho tekutá varianta, ale váže se k tomu jedno mínus, a to je to, že se hůře zapracovává nejen do pleti bez makeupu, ale také ho já osobně nemohu nosit samostatně, protože je dost vidět, kde korektor je a kde není.

Na to, jak je hutný, jak má super vlastnosti, a jedna z nich je ta, že se dá vrstvit. A to i když korektor navrstvíte, tak nemá tu vlastnost, že se smaže spodní vrstva, ale zkrátka tím vytvoříte lepší krytí a dokonalejší pleť. Další super věc je ta, že je vhodný i pro suchou pleť, protože suchá místa nezvýrazňuje tolik, jak by člověk očekával. Jinou záležitostí je ale to, že strupy tímto korektorem spíše zvýrazníte, než skryjete, a to hlavně proto, že si na ně jen tak divně sedne, ale nijak se nespojí s kůží a prostě je vidět, že jste se snažily stroupek zakrýt, ale nezvládli jste to. :D

Co naprosto nemůžu vystát u tohoto korektoru, je jeho balení. Kalíšek mi pokaždé rupne, protože nesnese to, když se snažíte ho pořádně zavřít a občas to přeženete a tím pádem praskne, takže se k němu rychleji dostane vzduch a začne oxidovat. S tímhle mám problém pokaždé, když si koupím nové balení a i když vím, že si na to musím dávat pozor, tak se mi to stane pokaždé znovu.

S čím mám ale největší problém a důvod, proč korektor vyhazuji už tak v půlce jeho používání je to, že neuvěřitelně oxiduje. Pokud ho nepoužíváte tak často, tak nemáte šanci dojít ke dnu, aniž by vám korektor nezačal oxidovat nejen na obličeji, ale už i v kalíšku. S tím mám problém nejvíc a to proto, že jakmile oxiduje, tak odstín je extrémně oranžový a nesedí mi ani pod makeupem a nedá se s ním nijak pracovat. Pokud ho budete ale používat denně, tak pravděpodobně tento problém ani nezaregistrujete.

Výhody:
- dokonalé krytí
- nezvýrazňuje suchá místa
- lze vrstvit

Nevýhody:
- balení, u kterého mi pokaždé praskne víčko
- musí se rychle spotřebovat, nebo oxiduje
- slévá se do vrásek


Anti-Red kalíškový korektor

Tento korektor nemám tak dlouho, ale musím říct, že od doby co ho mám, tak ho používám denně. Pokud trpíte na akné, máte často začervenalá místečka, objevují se vám pupínky nebo zkrátka míváte na pleti často červené oblasti, které vykukují zpoza makeupu, tak tento produkt si zamilujete.

Je to vesměs to samé, co jsem říkala o kalíškové tělové verzi, ale lepší. Je hutný, avšak dobře se do pleti zapracovává a makeup se na něm dobře vrství, zelená nijak neprokukuje ven a dobře se zapracovávají do sebe. Nejlépe si rozumí s houbičkou, se štětcem tolik ne, nevím proč, ale houbička do pleti korektor tak jakoby přirozeněji zapracuje a tím pádem i pod makeupem vypadá lépe. Krytí je perfektní a zakryje jakékoliv červené místečko, které potřebujete.

Proto, že tento korektor lze používat jen lokálně, a není to na žádné velké oblasti, tak vám ani nebude vadit to, že by eventuelně zalézal do vrásek, protože se použije prostě jen na to jedno místečko, které přetřete pak ještě makeupem. Za mě je to naprosto geniální věc, která mi pomáhá skrývat moje nesmyslné červené pupínky, které se mi objevují třeba jeden den, a druhý den jsou pryč, ale pod makeupem by byly přesto vidět. Tenhle korektor je bezvadný na jakékoliv redukování červených oblastí, a to včetně krvavých stroupků (ozkoušeno), které to sice nezakryje tak, že ostatní nepoznají, že tam nějaký strup je, ale neutralizuje ho to, že není tak nápadný.

Bohužel se obávám, že balení na tom je stejně, jako výše zmíněná tělová verze, ačkoliv mi zatím ještě neruplo, tak si myslím, že ho to také čeká, takže proto to rovnou dávám do nevýhod, protože je to vlastně identické balení, jen vnitřek je naplněn jiným produktem. 

Výhody:
- zakryje ekzém, pupínky, začervenání
- pod makeupem není vidět
- snadno se zapracovává do pleti

Nevýhody:
- balení


Korektory v peru 

Tyto dva korektory se musím přiznat, že mi nesedly, ačkoliv jsem se velmi snažila, abych je mohla používat. Svým způsobem na nich není nic špatného, a fungují dobře, jen já možná neumím pracovat s nima tak, aby mi seděly.

Tyto korektory jsou v klikacím peru, které já osobně mám moc ráda a třeba Touché Eclat miluju už několik let a mám třetí balení, protože mi sedí perfektně. Výhoda tohoto mechanismu je to, že produktu nespotřebujete tolik, kolik byste normálně spotřebovaly a celkem i urychluje práci, protože jen uděláte "paprsky" pod oči, a šup šup vezmete houbičku a jen je zapracujete. V tomto ohledu jsou bezvadné a vážně s nima práce jde velmi rychle a snadno. I co se týče zapracovávání do makeupu, tak se s nima pracuje skvěle a do makeupu se zapracovávají velmi jednoduše.

Kde je ale kámen úrazu je to, že pod makeupem tvoří takový divný nádech a zkrátka je vidět, že jsou na jiném barevném základu, než zbytek pleti. To znamená, že nedělají tu funkci "korekce pleti", ale akorát ji barevně zabarví, ale nefungují jako zmizík, jestli to dává smysl. Krytí je přitom naprosto neuvěřitelné - zakryjí všechno, co chcete, což můžete vidět na fotce. Konzistence je celkem hutná, ale přesto se s ní pracuje snadno.

Nevýhodou je to, že ačkoliv korektor vypadá v dobrém stavu tak 4-6 hodin, tak se pak začne pomalu slévat do vrásek, což je u mě problém třeba pod očima, kde mám pár vrásek, které ale pak vypadají jako vrásky ženy v důchodovém věku. V tomto bohužel ani kamarád pudr nepomůže a zkrátka musíte být celý den s vráskama pod očima.

Oba splňují funkci, kterou si určily naprosto skvěle, to znamená, že rozjasňující korektor vážně rozjasňuje a ten na tmavé kruhy je vážně zakryje, ale já prostě nemohu tyto korektory používat ve velkém množství, protože jak jsem říkala, slévají se do vrásek a jsou pod makeupem vidět.  

Výhody:
- dobře kryjí
- skvěle se zapracovávají do makeupu
- rychlá aplikace

Nevýhody:
- po pár hodinách se slévají do vrásek
- je vidět i pod makeupem


Online lze sehnat třeba na notino.cz
Já osobně miluju Catrice korektory, a používám je každý den a patří do mé rutiny. Přesto ale si myslím, že třeba žádný rozjasňující korektor není schopný dosáhnout tak dobrého výsledku, jako Touché Eclat a proto mi třeba rozjasňující pero nesedí. Momentálně testuji NYX korektor a Trend It Up, takže brzy vám povím, jaký se stane mým oblíbeným, ale prozradím vám, že to bude velmi těsné. Tak, snad jsem na nic nezapomněla a vše jsem do tohoto vyčerpávajícího článku zahrnula. :D

Sedí vám Catrice korektory?
Jaký je váš nejoblíbenější korektor?

4 komentáře:

  1. Super príspevok! Na ten zelený korektor sa už veľmi dlho pozerám a po tomto príspevku vidím že je pre mna ako vyšitý!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  2. Já se přiznám, že jsem jejich korektory ještě nezkoušela, ale ráda bych tekutý.

    OdpovědětVymazat
  3. Já úplně ten první korektor zbožňuji a více jak rok jiný nepoužívám :-D ale musím souhlasit s jeho rychlejší spotřebou.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger