18. září 2017

Tipy Na Podzimní & Zimní lakování

Krásné pondělí vám všem,
jelikož se blíží zima a podzim už je mezi dveřma, tak jsem se rozhodla sepsat vám podzimní a zimní lakovací článek, protože obojí nás v následujících pár měsících navštíví a nějakou dobu tu budou, a také vzhledem k tomu, že když jsem psala před několika měsíci tipy na jarní a letní lakování, tak se vám ten formát článku líbil, proto jsem se rozhodla v tom pokračovat a dnes vám představím mé oblíbené barvičky pro tyto období a zároveň vám sem hodím nějaké lakovací tipy, které by se vám mohly hodit. 



Podzim

Podzim je období rudých a výrazných barev, nejlépe nějakých tmavých a zajímavých odstínů. Já nevím jak vy, ale já mám na podzim nejraději rudé barvičky a tady máte výběr mých nejoblíbenějších laků a odstínů, které mi k tomuto období pasují nejvíce. 

OPI
OPI laky jsou moji největší oblíbenci a nedám na ně dopustit, a to hned z několika důvodů. Ten první je především ten, že mi na nehtech drží až 5-6 dní, aniž by se začaly loupat nebo jinak mizet z nehtů. Stačí mi vždy pouze dvě vrstvy, které pro skvělé krytí absolutně stačí a hlavně - neschnou sto let! Během hodiny mám obě vrstvy suché a můžu jít po svých, dokonce se i poškrábat. :D Za mě to jsou zkrátka nejlepší laky a i když jsou trošku dražší, klasickou matematikou zjistíte, že 300 Kč za 15ml laku, jehož potřebujete na jedno použití pokaždé pouze dvě vrstvy a lak nijak netvrdne v lahvičce ani po delší době, tak se rozhodně tato investice vyplatí.
K samotným odstínům, tak můj nejoblíbenější je rozhodně Chick Flick Cherry, což je nádherná rudá červená, která je typickým ženským sexy odstínem, který bych zvolila třeba na rande. Já osobně rudé odstíny miluji ze všech nejvíc a tenhle je královnou všech rudých odstínů, co mám. Další tu je Bastille My Heart, což je další rudá, která v sobě má jemný shimmer, který vypadá skvěle a díky tomu vypadá lak o něco zajímavěji a méně všedně. Také to je o něco tmavší rudá a více višňová odporoti Chick Flick Cherry. Poslední a nejtmavší tu je Black Cherry Chutney, což je nádherná višňová barva, která vypadá jako černá, ale na světle je nádherná tmavá fialová, která v sobě má jemný shimmer a prostě vypadá skvěle. Tuhle barvičku nosím velmi často a rozhodně budu i letos, protože je vážně skvělá a samozřejmě, hodí se ke všemu - ať už k jakémukoliv líčení, tak i oblečení.

Cocolabelle
Před několika měsíci jsem si do sbírky pořídila dva laky od téhle značky a musím říct, že jsem nečekala, že tak levné laky bych si zamilovala a přirovnávala je k OPI. Tohle je odstín Mermaid On A Mission, což je metalická rudá, která vypadá absolutně nádherně, stačí dvě vrstvy a drží jako blázen. Rozhodně to bude lak, který na nehtech budu nosit teď velmi často, protože nejen, že se dobře lakuje - rychle schne a díky širšímu štětečku to je zkrátka rychlá aplikace, ale vydrží až 5 dní na nehtech v perfektním stavu, takže ideální do školy.

Rimmel
Tyto dva laky už mám nějaký ten pátek, respektive hooodně pátků a stále patří mezi mé oblíbence, a protože už tam drhnu dno, tak je to znát. Toto jsou laky z kolekce Studio Pro, což nevím, jestli je stále sehnatelná řada, každopádně to jsou perfektní laky, které na nehtech drží skoro týden, a pak se začnou teda loupat ze všech stran, ale drží vážně dokonale. Jediný problém, co s nima mám, je ten, že smrdí o něco více, než běžné laky. :D 712 Rhytm & Blues je tmavá modrá, která vypadá téměř černě, ale právě proto je zajímavá, protože na světle to je typická navy tmavě modrá, která vypadá skvěle vždy a ke všemu. 402 Urban Purple je taková malinovo-jahodová barvička, která vypadá moc pěkně  sama o sobě, ale hodí se i jako podklad pro nějaké třpytivé topcoaty.

Podzimní tipy: 
1. Top coat + base coat by měly být vaši nejlepší kamarádi. Já si již nedokážu představit život bez těchto dvou pomocníků, které mi udrží téměř jakýkoliv lak na nehtech, mám méně nervů s odlakováním a častokrát topcoatem i začistím nedokonalosti, jako je třeba obtisklý vlas. :D 

2. Nebojte se vzorů a zkuste něco nového, třeba tečky. Vezměte špendlík s kulatou prdelkou, na nějaký papír si dejte kapku černého laku a prdelku špendlíku do něj namočte a udělejte tím tečku na nehet. Minimalistický detail, který oživí jakoukoliv manikúru a vždy vypadá tak, jako byste si s tím dali práci, přitom to je záležitost pár minut.

3. Před lakováním umyjte ruce a nehty opilníkujte a povrh nehtů důkladně obruste, abyste ho zbavily mastnoty, která by mohla způsobit to, že lak k nehtu nepřilne tak dobře a tím pádem se začne rychleji loupat nebo praskat. Jakmile si zvyknete na tyto věci a budete je dělat před každým lakováním, uvidíte ten rozdíl ve výdrži laků.



Zima

Zima je naopak takovým protipólem k podzimu a ráda své nehty zahaluji spíše do světlých odstínů, které v období Vánoc a Silvestra ještě obohatím třpytkama, ale víceméně moji oblíbenci jsou právě v těchto tělových nebo bílých barvičkách. 

OPI
Nebudu se tu opakovat, takže vám rovnou představím moje zimní OPI odstíny, které jsem si zamilovala. Třpytivý krasavec je odstín Sunrise...Bedtime!, což je nádherný třpytkatý lak, který vypadá úžasně sám o sobě, ale i jako topcoat přes jakýkoliv odstín. Odlesky háže do všech možných barev, takže vypadá velmi zajímavě a zkrátka nádherně. Ideální na nějaké party! Dalším odstínem je Let's Be Friends! z Hello Kitty kolekce, což je nádherná světlounká barvička, která vypadá jako bílá, ale s velmi jemným nádechem do růžova. Krásná ženská barva, která se hodí vždy a všude, dokonce i jako letní lak vypadá dobře, protože podtrhne opálení. Třetím OPIčákem je My Very First Knockwurst, což je nude barvička, spíše do hněda, naprosto úžasná a vypadá skvěle právě třeba s černou tečkou, jak jsem zmínila výše.

Trend it up
Tuhle značku už asi všichni znáte z drogerií, je nepřehlédnutelná ať už kvůli svým přijatelným 'studentským' cenám, tak ale kvůli škále nádherných laků, které nabízí. Já si koupila ve výprodeji tento nádherný modrý odstín č. 030, který je absolutně dokonalý právě na zimu a už se těším, až ho budu nosit pravidelně. Jediným mínusem, který bych zmínila je to, že schne dost pomalu, i když stačí dvě vrstvy k perfektnímu krytí. Dále tu mám matný růžový lak v odstínu 010, který absolutně zbožňuju díky nádhernému nude starorůžovému odstínu, který v mé sbírce chyběl. Velmi mě překvapila jeho výdrž, protože matné laky obecně tak dlouho nedrží, ale tenhle s přehledem dá 4-5 dní, pak už se teda začne na konci nehtů loupat, ale na matný lak za pár korun to je skvělý výkon.

Cocolabelle
Druhý lak ze dvou, což už jsem výše zmiňovala. Toto je odstín Watch More Sunsets Than Netflix, což je nádherná studená fialová, která je sice metalická, ale schne spíše do matna, a má v sobě takové drobné stříbrné třpytky/shimmer, což vypadá naprosto neuvěřitelně. Tento lak bude na zimu absolutně úžasný a hlavně je svou kvalitou, výdrží a snadným lakováním naprosto skvělá volba pro půlnoční lakování v neděli v noci, kdy se na víc nezmůžete. :D


Zimní tipy:
1. Matující topcoat nikdy nic nezkazí a naopak si s ním můžete vyhrát a dělat na nehtech různé vzory (například nechat lesklé špičky, zbytek nehtu matný). Když máte doma takový topcoat, tak dokážete oživit každou manikúru, protože s ním můžete vytvořit jak chic celoplošný matný efekt, tak právě různé vzory.
- například OPI Matte Top Coat, nebo Flormar

2. Samolepky vylepší každou manikúru a to i v zimě. Přemýšleli jste třeba nad tím, dát si modrý lak a koupit si na něj samolepky sněhových vloček? Ne? Na BornPrettyStore.com seženete samolepky za hubičku a s mým kódem NZVT10 máte ještě 10% dolů (kód klidně použijte, nejdou mi z něj žádné peníze, tohle je prostě jen výhoda pro vás).

3. Přidejte třpytky. A tohle platí nejen pro zimní období, ale v zimě je to o něco víc žádané, především v období Vánoc a Silvestra platí pravidlo "čím víc třpytek, tím lépe". Nejen, že tím zakryjete oprýskaný lak, který nechcete opravovat ale zároveň ani odlakovat, ale taky to prostě vypadá skvěle.

4. Především v zimě nesmíte zapomínat na důkladnou hydrataci vašich paciček. Proto s sebou noste krém na ruce, já například miluji již několik let Yes!Nurse, nebo Elemis, který dokonale voní a hydratuje naprosto neuvěřitelně. 


Samozřejmě netvrdím, že je nutné v těchto obdobích nosit jen laky, které se k období hodí. Já sama nosím rudé laky i v létě, stejně tak i v zimě a vzhledem k tomu, že je to má nejoblíbenější nehtová varianta, tak po nich sahám téměř pokaždé. Tento článek jsem ale psala za účelem toho, aby vás trošku inspiroval ke koupi nějakých barev, které já osobně považuji za tématické a navíc tu zmiňuji jen laky, které mám vážně ráda a na nehtech drží, takže je to i shrnutí mých oblíbenců. 

Doufám, že se vám článek líbil a mějte krásný den! 🍂
UložitUložit

3 komentáře:

  1. Wau všetky odtiene sú prekrásne! Laky od O.P.I som nikdy neskúšala, ale očividne budem musieť. Ja sa skôr prikláňam k jesenným farbám, ktoré tak trochu nosím či je leto či je zima. Som pomerne biela a mám pocit že bledé a telové laky na mne vyzerajú mŕtvolne a plus tamvé opticky predĺžia prsty a vyzerajú chudšie :D
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé tipy :) moc se mi líbí, jak jsi článek sepsala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger