27. září 2017

Storytime • Jak mě nasraly růžové vlasy

Krásnou středu všem!
Dnes tu mám opět trošku jiný formát článku, který jsem se chystala sepsat už v březnu, ale stále mi tu v konceptech stál nedokončený článek, na který jsem neměla nervy se opět vrhnout, ale teď jsem se k tomu konečně dostala. Dnes bych vám totiž chtěla povědět příběh o tom, jak jsem si obarvila vlasy na růžovo a proč mi to vydrželo jen měsíc, a jak asi můžete poznat podle názvu článku, tak to nebude úplně pozitivní zkušenost. No, nebudu už dál zdržovat a jdu na to. 


A jak to začalo?

Prostě jsem se jednoho krásného dne rozhodla, že bych chtěla zase nějak oživit svoje háro. V minulosti jsem měla tak milion různých barev a má nejoblíbenější vždy byla modrá a růžová, a protože na modrou jsem neměla úplně 'koule', tak jsem se rozhodla dát si na celou hlavu růžovou. Takže jsem si koupila semi-permanentní veganskou barvu Directions v odstínu Carnation Pink a přihodila k objednávce i kondicionér, kterým jsem plánovala barvu naředit a tím pádem i "utlumit" její zářivost, protože jsem chtěla takovou tu jemnou růžovou, která nebude úplně křiklavá. Takže jsem si vzala mističku, kde jsem smíchala jednu lahvičku kondicionéru a barvy a to napatlala na vlasy a nahoře vidíte výsledek. 


Proč jsem teda nasraná na tuhle barvu?

Protože nebyla semi-permanentní ani za ho*no. Nejen, že se po dobu dvou měsíců absolutně nevymyla a měla jsem po ní rezavé, oranžovo-vyblité vlasy, ale taky nešla odbarvit. Přes vlasy jsem musela dávat 2x přeliv a 2x je odbarvovat, protože se ta růžová zkrátka držela vlasů jako blázen, a to podle mě semi-permanentní barva dělat nemá. Věděla jsem, že nějaký zbytek barvy zůstane, ale to, že se absolutně nevymývala a ani první odbarvování se jí nezbavilo byla pro mě poslední kapka. Vlasy mi vydržely zářivě růžové cca 4-5 umytí, pak byly asi 3 umytí taková ta pastelová růžová, kterou jsem vlastně původně chtěla a pak se mi začala vymývat do oranžovo-zrzavé-vyblité barvy, která vypadala katastrofálně. To byl okamžik, kdy jsem se rozhodla nechat si barvu vymýt a čekala jsem dva měsíce na to, než mi z vlasů nějak sleze, ale barva se dostala do takové zrzavo-oranžové barvy, z které se už nedostala a pak tedy přišla volba na to odbarvit se. Po prvním odbarvení to bylo lepší, ale stále na vlasech byl takový oranžový film, který vypadal jak taková ta barva, když jdete z tmavé na blond, ale neúspěšně. Proto jsem se rozhodla zkusit dát přes vlasy přeliv, který by tenhle podtón z vlasů dostal, ale ani přeliv si s ním neporadil. Takže po dvou týdnech přišlo další odbarvování a díky bohu, že mám silné vlasy, které toho už zažily tolik, že je ani tenhle zákrok nedomrvil a přežily to. No a to byl okamžik, kdy přišel na řadu druhý přeliv, který mi konečně dal vlasy do pořádku a vypadaly jako předtím. Kromě toho, že byly mírně zničený.. :D

Proto si dávejte pozor, jaké barvy si na vlasy dáváte a věřte tomu, že pokud je to semi-permanentní barva, je velká pravděpodobnost, že se vám stane to, co mně, a budete pak litovat toho, že jste si vlasy barvili, protože se k původní barvě jen tak nenavrátíte (pokud máte teda blond vlasy). Doporučuji zkusit spíše nějaké barevné masky nebo jen barevný sprej, abyste věděli, že se vám na sobě ta určitá barva líbí, předtím, než si dáte nějakou (semi)permanentní barvu. 


Poučení z tohoto příběhu..

Pokud občas toužíte po nějaké barvě na vlasy, nějaké výrazné, jako je třeba růžová, tak si zajděte k profesionálovi a nechte si u něj vlasy nabarvit, nebo dopadnete jako já. Musím říct, že mě rozhodně tahle zkušenost vyléčila z toho více experimentovat a ačkoliv mám občas náladu zkusit něco jiného, tak vždycky, když si vzpomenu, jak jsem si nabarvila vlasy na růžovo a hned mě to přejde. 

Zkoušet různé barvy je fajn, mládí je nejideálnější věk na to, dát si na hlavu tu modrou, zelenou, fialovou, růžovou... kdybyste čekali na ten "správný čas", tak by to bylo až v důchodu, a vyčítali byste si, že jste v mládí něco takového nezkusili. Pokud můžete, škola/práce vám to dovolí, zaexperimentujte si a udělejte něco neobvyklého, ale doporučuji vám - dojděte si k profesionálovi, který ví, co dělá a vy pak nemusíte po večerech brečet, že máte zkažené vlasy.

Jaký byl váš "vlasový omyl", kterého litujete?
Experimentujete s barvením vlasů? 

8 komentářů:

  1. Tak to je pech, to by mě teda taky naštvalo. Já moc s barvami neexperimentuji, dávám si pořád dokola už hodně let tmavě hnědou. tam se zkrátka žádný přešlap udělat ani nedá :-) jednou jsem si ale svoje dlouhé vlasy ostříhala na mikádo, a to jsem málem vyskočila z kůže. Dlouho mi trvalo, než jsem se s tím smířila a vlasy mi dorostly zase zpět :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Teda oranžovo-vyblité vlasy bych mít nechtěla :D. Já se raději do takových experimentů nehrnu.

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Mým snem je mít fialové vlasy, ale zatím se mi do toho moc pouštět nechce. Momentálně mám vlasy hnědé a už jenom ta představa, že bych si je musela odbarvit, aby mi barva pěkně chytla a po pár umytích bych z fialové měla cosi nehezkého vyblitého, mě děsí. Ale přesto doufám, že se do toho jednou pustím, ale upřímně mě tento tvůj článek trošku vyděsil, ale věřím tomu, že jednou to bude úsměvná vzpomínka :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. jejda, to je teda škoda, že si mala s farbou toľko starostí :/ ale zase na fotke sa ti to hodí :) ja som si takto asi 12-ročná na hlavu napatlala zosvetľovač vlasov z Avonu, ktorý mal byť pôvodne iba na pár pramienkov... :D a tým som si svoje jemné vlasy hrozne doničila, že boli roky potom úplne ako slama... vtedy som si povedala, že si už s nimi nebudem nič robiť ani za svet :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Jako pár denní "vyblbnutí" bych růžovku taky brala, třeba teď hodně probírané masky s barevnými pigmenty Maria Nila mě lákají. Ale mít to na hlavě takhle dlouho a ještě ani ne v podobě, kterou bych chtěla... :( Této barvě se tedy určitě vyhnu.
    Katarina

    OdpovědětVymazat
  6. toto iste mi spravila modra a po mesiaci som mala ZELENE vlasy... z tmavo modrej

    OdpovědětVymazat
  7. Bojim sa, ze budem mat teraz rovnaky problem...🙄

    OdpovědětVymazat
  8. mě se ta barva strašně líbí:D i když je "oranžovo vyblitá" vypadá to i tak cool:-):D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger