11. prosince 2016

Real Techniques | Houbička Na Make-Up

Krásnou neděli vám všem,
neuvěřitelné, že už je třetí advent. Prosinec utíká více, než všechny měsíce předtím a konec roku 2016 se vážně nebezpečně blíží. S koncem roku se (alespoň u mě) pojí pořádná dávka stresu. Na střední to bylo dohánění známek a dopisování testů, teď to je zkouškové a zápočty. Bude snad někdy prosinec měsíc "nestresovosti"? :D Teď už ale dnešnímu článku. Chtěla bych vám tu představit houbičku na make-up  od Real Techniques. Tohle 'intro' bylo už dost dlouhé, takže nyní už nebudu zdržovat a rovnou se na to vrhneme. 

Real Techniques Makeup Sponge || Real Techniques Houbička Na Makeup || Beautyblender Dupe

Real Techniques vám asi představovat nemusím, ale pro jistotu - je to značka vytvořená Samanthou a Nicole Chapman, které můžete znát z Youtube nebo jako vizážistky. Jejich štětce jsou syntetické, neuvěřitelně heboučké ale hlavně vegan, takže ať už koupíte štětce z jakékoliv kolekce (třeba překrásné Bold Metals) tak štětec bude vegan.

Čím se liší kvalitní houbičky od těch levných, je především měkkost. Na první dotek poznáte, že kvalitnější houbička je mnohem měkčí a příjemnější na pleti. Co se týče aplikace, tak tam je důležité houbičku předem namočit a teprve pak použít - ona totiž nasákne vodu, takže nebude vsakovat makeup, který patří na pleť a ne do houbičky. Mokrá houbička je důležitá právě z toho důvodu, aby jste nepoužívali zbytečně moc produktu, protože by se půlka vsákla.

Tvar téhle houbičky je jiný, než například originální Beautyblender nebo i jiných levnějších variant. Nejčastěji totiž uvidíte houbičku ve tvaru kapky, tahle má odseklou prdelku, což je podle mě super na práci s makeupem v těch hůře dostupných oblastech jako je nos, oblast pod očima nebo tzv. baking. Za mě je tohle super výhoda a po chvíli práce s touto houbičkou si už nedokážu představit pracovat opět s kapkovitou.

Aplikace je teda velmi snadná, naťupkáte makeup na tvář a houbičkou ho rozetřete a aby jste dosáhli perfektního, přirozeného finiše tak ještě makeup zaťupkáte (tak, že houbičkou skáčete po pleti a jakoby makeup zatlačujete do tváře). To vytvoří nádherný, přirozený finiš a hlavně tím dosáhnete i největšího krytí, když budete "bouncovat" makeup na tvář.

Mytí není o moc jiné, než u jiných houbiček. Napsala jsem kdysi i článek, v kterém jsem tento proces popisovala, takže pokud nevíte, jak se houbičky na makeup myjí, tak mrkněte sem.

Pokud byste měli zájem mohu napsat ještě článek, v kterém porovnám levnou houbičku od Brushart a tuto od RT, kdy se zaměřím spíše na rozdíly a proč se nebát menší investice, tak mi dejte vědět do komentářů, zda byste měli zájem o něco takového.

Real Techniques Makeup Sponge || Real Techniques Houbička Na Makeup || Beautyblender dupe

+
houbička je měkkoučká
nevsákne moc produktu
rychlá aplikace
nádherný přirozený finiš
-

Real Techniques Makeup Sponge || Real Techniques Houbička Na Makeup
Hodnocení: 5/5
K zakoupení zde
Ačkoliv jsem originální Beautyblender nezkoušela, myslím si, že když si člověk zvykne na levnější houbičku a je s ní spokojený, to je to hlavní. Já byla spokojená s houbičkou od Brushart, do té doby, než jsem vyzkoušela tuhle. Věřím, že BB by byl opět o stupínek lepší, ale dokud budu mít tyhle dvě houbičky, tak budu používat je. Pokud sháníte nějakou houbičku za přijatelný peníz, rozhodně ozkoušejte tuhle. Můžete si vybrat balení po dvou jako já, což je cenově výhodnější, nebo balení s jednou houbičkou. 

Přáli byste si článek na porovnání levné houbičky vs. téhle?
Používáte na makeup houbičku, štětec nebo prsty? :)

20 komentářů:

  1. Po houbičce od RT už koukám delší dobu, ale nikdy jsem si nebyla jistá, jestli do ní jít, protože pro mě jsou přece jen štětce číslo jedna :) Ale věřím, že určitě bude super, protože štětce od Nicole a Sam jsou naprosto úžasný!

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, několik RT štětců mám a nemůžu si je vynachválit. :) Podle mě na tu cenovou kategorii jsou rozhodně perfektní.

      Vymazat
  2. Mě taková houbička vůbec nevyhovuje, mám radši štětec :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také záleží na make upu, jaký používáš, ale já teda už bez houbičky ani ránu. :)

      Vymazat
  3. Mě tato houbička od RT moc vyhovuje. Dokonce jí používám radši než originál Beauty Blender.

    Radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! Slyšela jsem u hodně lidí, že je to skvělý "dupe" pro BB, no myslím si, že za tu cenu je to pecka. :)

      Vymazat
  4. taká porovnávacia recenzia by ma určite zaujímala :) ja som hubku skúsila, ale vrátila som sa k štetcom....prišlo mi to menej praktické :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá, tak já jí brzy sepíšu :) Chápu, je to osobní preference a každému sedí něco jiného, ale já si na houbičku vážně tak zvykla, že tuhle jsem nevěděla co se štětcem, jak s ním nanést makeup :D :D

      Vymazat
  5. Dříve jsem nanášela make-up houbičkou a pak jsem měla období nanášení prsty, ale vadila mi ta upatlanost. Teď jsem přešla na štětce a nemůžu si to vynachválit, i výsledek je takový více profi :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda nedám dopustit na houbičku, štětce samozřejmě také používám, ale finiš po houbičce mi přijde zkrátka nejpřirozenější, proto jí používám nejčastěji. :)

      Vymazat
  6. Miluju klasický beauty blender, ale bohužel me odrazuje cena ke koupi dalšího :/ Mam zálusk přesně na tyto, tak doufám, že najdu levnější variantu a budou mi vyhovovat :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, myslím, že dva za tuhle cenu jsou paráda. U hodně lidí jsem slyšela, že jim dokonce vyhovuje více, než originální BB :) Myslím, že to rozhodně nebude přešlap.

      Vymazat
  7. Nikdy jsem houbičky nezkoušela ale dost by mě zajímalo, jak vlastně fungují:) Sice prsty jsou prsty ale možná by byl čas na změnu:)

    BLKJOURNAL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nahradí prsty teoreticky, jen na pleť naneseš makeup, který houbičkou do pleti zapracuješ. :) Nic složitého, naopak je to velmi rychlé a šetří to čas.

      Vymazat
  8. Ja si už bez hubkny na make-up neviem predstaviť život. Používam ju každé ráno a fakt to je asi najlepšia vec na nanášanie make-upu.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  9. Za mě je BB o malinko lepší, ale RT mu zdatně konkuruje, hlavně tedy cena vs kvalita a použitelnost. Kdyby stály podobně, bez váhání řeknu, že BB vede na plné čáře, jenže nestojí.. A přesně jak si psala v i tady v komentářích, BB je bezvadná věc, ale hodí se jak na který makeup, některé typy prostě dělá hodně sheer a občas to krytí člověk chce, takže sáhnu raději po štětci. :) Nebo třeba takový Double Wear od EL mi houbičkou nejde nanést tak, jak jsem zvyklá, takže já to střídám :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kde takové houbičky koupit ?u nás nejsou k sehnání děkuji

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem z Ostravy a poraďte kde takové houbičky dostanu koupit .dekuji

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem z Ostravy a poraďte mi kde se dají takové houbičky koupit děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger