27. listopadu 2016

Weleda | Jardin de Vie Parfémované Vody

Krásnou neděli vám všem,
je možné, že za méně než měsíc tu jsou Vánoce? Nevím jak vám, ale mě rok 2016 utekl až moc rychle. Přijde mi to jako včera, kdy jsem jela do Londýna, měla maturák, maturitu a byla u moře a přitom to je už několik měsíců zpátky. Musím uznat, že konečně chápu, co tím lidi myslí, když říkají, že na nic nemají čas a rok od roka je rychlejší. Zdá se to i vám, nebo jen mě? 😃 Každopádně k dnešnímu článku, po dlouhé době jsem si připravila recenzi na čtyři parfémy (parfémované vody) od Weledy, které jsem poslední asi měsíc zkoušela. Řekla jsem si, že recenzi musím dát ještě v listopadu, kdyby vás totiž zaujal nějaký parfém, aby jste měli čas ho pořídit. Tak se na to vrhneme! 


Začnu tím, co mi paradoxně nesedlo vůbec a to je verze Onagre.
Z popisu to zní skvěle, éterické oleje, nálady léta, květinové tóny... mě to bohužel vůbec nevonělo, byla to na mě příliš silná vůně, která se hodí spíše pro starší věkovou kategorii. Já parfém použila pouze párkrát, pak jsem jím podarovala babičku a ta si ho oblíbila. Vůně to zkrátka není vůbec tak květinová, jak byste čekali, ale spíše kořeněná vůně, která se zkrátka k mladší věkové kategorii nehodí. 

Co ale musím ohodnotit velmi kladně je to, jak dlouho drží. Ať už na mě nebo babičce, vůně je cítit několik hodin a i když se rozloží do méně výrazných tónů, tak je cítit, ať už na oblečení nebo na kůži (zápěstí nebo krku). 


A teď se přesuneme k těm, které mě okouzlily. Aby jsme to vzali tak postupně, s tím, že to nejlepší si nechám na konec, tak teď vezmu Jardin de Vie Agrume.
Mrzí mě, že jsem tuhle variantu nevyzkoušela pořádně, jen při pár příležitostech, ale myslím, že i přesto mohu říci, že je to fajn vůně, která mě rozhodně zaujala, protože nic podobného jsem nezkoušela. Není to úplně vůně vhodná na zimu, řekla bych, že je spíš letní, protože je taková sladká, ale samozřejmě nic vám nebrání jí nosit kdykoliv. Já parfémy také nestřídám podle období. :D Pokud hledáte (nejen) pro sebe nějakou neobvyklou vůni, rozhodně bych zkusila sáhnout po téhle. 

Výdrž je u téhle řekla bych nejslabší, ale to bude asi spojené s intenzitou, která se ztrácí po takových dvou hodinách. Jsem zvyklá, že u relativně dražších parfémů je výdrž třeba 5-8 hodin, i kdybych měla čichat přímo k oblečení, ale tohle nebylo cítit vůbec po pár hodinách. 

Tenhle parfém by byl určitě super jako dárek, protože je neuvěřitelně univerzální. I kdyby dotyčný neměl rád sladké vůně, tak se nemusí strachovat, protože tohle je taková svěží, ovocná vůně, neřekla bych vůbec sladká, ale taková jemně kořeněná, která se na kůži rozloží do takového "letního vánku". Když jsem měla na zápěstí tuhle vůni, dostala jsem kompliment, že voním jako ovocné sady v létě a musím říct, že to je jeden z nejlepších komplimentů.

Bohužel i u tohoto parfému je výdrž slabší, zvládne tak 5 hodin a pak už vyprchává a to především z kůže, na oblečení se drží o něco déle. Rozhodně to není extra tragédie a je to relativně běžná výdrž, ale zmínit to musím, protože mi to přijde jako důležitý faktor při vybírání vůně. 

Velmi neobvyklá a poměrně silná vůně. Řekla bych, že je vhodná spíše na zimu, protože není úplně tak svěží, jako bývají vůně letní. Podle mě, je to typ vůně, který se dá používat kamkoliv a kdykoliv - party, škola, práce, léto, podzim, zima nebo jaro a dokonce je i vhodný jak pro mladší ročníky, tak i pro zralejší dámy. Prostě je to univerzální typ vůně, kterým můžete podarovat kohokoliv a určitě bude nadšený.

Z výdrže u téhle vůně jsem měla největší radost a proto jí hodnotím jako nejlepší z těchto čtyř. Drží jak na oblečení tak na kůži skvěle, řekla bych cca 8 hodin. Na oblečení se rozkládá to takového jemného, svěžího tónu, který voní velmi jemně a příjemně. Může někoho mást to, že se sami neucítíte, ale ověřila jsem si, že i po x hodinách byl parfém cítit. :D 


K zakoupení zde
Co bych vám doporučila je to, zkusit prvně očichat parfémy ze vzorečků, protože to, co se může zdát jako super vůně vám ve finále možná ani vonět nebude. Mám pocit, že v některé drogerii jsem je viděla i s testerama, tak je můžete třeba ozkoušet tam a na místě se rozhodnout, zda je to pro vás to pravé. Já za sebe doporučuji především Rose a nebo Grenade, které by podle mě mohly vonět a sedět všem, protože jsou to velmi univerzální vůně. Pokud znáte někoho, kdo má rád tyhle přírodní věci, které neobsahují žádné škodliviny, tak podle mě to bude ideální dárek pod stromeček.

Nakupujete už Vánoční dárky?
Jaký parfém jste v poslední době objevili vy, který vás okouzlil? 

3 komentáře:

  1. Mne taktiež rok 2016 utiekol veľmi rýchlo, ale teší ma to pretože to bol jeden z najhorších rokov v mojom živote a verím že 2017 bude lepší :D
    Popravde ma veľmi teší že sa dajú konečne zohnať aj parfémy ktoré pekne voňajú a nie sú škodlivé, čiže určite si od Weledy nejaký parfém zaobstarám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se vůně líbila Lovely garden od Oriflame :) Takové vůně mám ráda a něco od weledy bych ráda vyzkoušela.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Moje srdce po nich sice vyloženě netouží, ale zajímalo by mě, jak voní a ráda bych si je ozkoušela :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger