23. listopadu 2016

Batiste | Marrakech & Travel-Size Cherry Dry Shampoo

Krásnou středu vám všem,
v posledních pár letech se trend suchých šampónů dost rozrostl a s nima i jejich nabídka. Momentálně je seženete snad všude a to ve spoustě variantách - nejen co se balení týče, ale i vůně nebo dokonce barvy. Pokud jste v poslední době třeba hledali nějaký sucháč, tak vám neušlo, že Batiste je z nich asi nejlépe dostupný a hlavně má největší výběr - pro blond vlasy, pro hnědé nebo i různé vůně. Já bych vám v dnešním článku chtěla něco málo povědět o verzi Marrakech, kterou jsem testovala a ještě vám dám tip na to, co dělat, když v průběhu dne máte splihlé vlasy. Tak pokud vás to zajímá, čtěte dál. 


 Balení šampónů Batiste určitě znáte všichni, je pořád stejné, jediné, co se liší je tématický potisk obalu. Například Cherry verze má na sobě roztomilé třešničky a Marrakech je oděn do orientálních vzorů, které působí neuvěřitelně fotogenicky (uznejte sami!), ale zároveň i originálně.  

Vůně je naprosto nevídaná, neotřelá a taková exotická. Nevím vůbec k čemu bych jí přirovnala, ale je to něco, co musíte někdy vyzkoušet a sami si očichat. Není to typická sladká vůně, kterou jsem cítila snad u všech Batiste sucháčů, ale je to taková svěží, orientální vůně, která vás prostě úplně odnese do jiné krajiny. Těžko se to popisuje, ale stojí to za to. Ve vlasech se navíc drží docela dlouho, takže voní velmi příjemně po dlouhou dobu, což je určitě něco, co se dá považovat za velké pozitivum.

Bohužel má ale jedno mínus, které se těžko odpouští a tím jsou bílé fleky. Ačkoliv to dělají téměř všechny suché šampony (kromě Aussie), tak si na to stále nemůžu zvyknout, že musím vlasy kontrolovat, jestli to není někde vidět. Uznávám, že na blond vlasech to není tolik vidět, ale když jsem měla černé, dokonce i hnědé vlasy, tak to znát bylo a vypadalo to spíš jako šediny. Jediný způsob, jak se tohoto bílého filmu na vlasech zbavit je vyčesat ho, což může někdy být zbytečné žraní času.. 

Co šampon dělá? Tak za prvé - super objem. Když si sucháč aplikujete v předklonu, tak vlasy nabydou totální objem, kterému se vyrovná už jedině lví hříva. Co ale také zvládá je to, vyměnit mastné vlasy za "v poho vlasy". Občas se zkrátka stane, že nestihnete hlavu umýt a jedinou záchranou je pak suchý šampon, který vám vlasy na kratší dobu refreshne a vypadají opět k světu. Tenhle efekt nedrží déle než 2 dny, ale to je myslím dostatečná doba na to, aby jste si hlavu umyly normálním šamponem. 


 A jako druhý produkt tu mám tip na to, jak se v průběhu dne vypořádat s mastnýma, nebo splihlýma vlasama. 

Travel size produkty jsou záchranou nejen na cestování, ale i do vaší kabelky. Já například do školy tahám denně tenhle mini sucháč, v případě, že by mi vlasy zplihly, měla bych je mastný nebo si je jen potřebovala nějak "refreshnout". 

Ačkoliv jsem tu na blogu už o Cherry sucháči psala, ve zkratce to jen zopakuji, pokud by se někomu nechtělo číst celý článek. Opět s ním mám jediný problém a to je to, že dělá bílé/šedé fleky. Pokud se na aplikaci extra nesoustředíte a šampon stříkáte z blízka, tak počítejte s bílým flekem. Tohle je jediná věc, co mi vadí a důvod, proč vyzdvihuji Aussie sucháč nad tento, protože ten nezanechává na vlasech bílé fleky. 

Vůně je, logicky, třešňová a na vlasech je cítit poměrně dlouho, což je plus, protože kdo by si nepřál vonět jako sladká třešnička. Šampon docela i dlouho působí, minimálně dva dny je ještě znát ten efekt super objemných vlasů, ovšem já sucháče používám spíše na to refreshnutí před umytím, většinou nikdy více dnů za sebou.

Recenzi na třešňový šampon od Batiste jsem vám už na blogu psala, tak pokud by vás zajímalo, jaký šampon je ve full článku, tak mrkněte sem

+
vegan
vůně
dostupnost
množství variant
travel-sized
dělá objem
relativně dlouho udrží efekt
-
dělá bílé fleky

Hodnocení Marakesh: 4,5/5
Hodnocení Cherry: 4,5/5
Oba produkty k zakoupení online třeba na KupKosmetiku.cz 
Bohužel ani jednomu produktu nemůžu dát plný počet bodů, protože oba dělají ten bílý film na vlasech, který se dá teda sice vyčesat, ale kdo má čas na to vyčesávat po ránu šampon, nebo respektive kontrolovat hlavu ze všech úhlů, jestli to někde nevypadá, že vám předčasně šednou vlasy. Za mě je tohle jediné mínus, ale rozhodně se s tím dá vypořádat. Obecně vám všechny Batiste šampony doporučuji, stojí rozhodně za to. 

Jaký je váš oblíbený suchý šampon?

9 komentářů:

  1. Já jsem ještě suchý šampon od Batiste nezkoušela a ty bílé fleky jsou škoda. Momentálně používám hnědý od Balea z DMka a je super a fleky jsem nepostřehla. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Batiste sú najlepšie :) práve mám jeden na hnedé vlasy zaradený do najnovšieho článku na blogu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Já miluju Batiste! Můj první suchý šampon byl od Syossu a byla to taková hrůza, že už ani jiné kromě Batiste nepoužívám.
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  4. Batiste suché šampóny sú moje asi naj. Vyskúšala som už viacej značiek ale stále sa presvedčujem o tom, že Batiste je u nás asi to naj. Keďže moje vlasy sú extra mastné je to moja obrovská záchrana.

    SASHA´S LIFE


    OdpovědětVymazat
  5. Batiste zboznujem, je to moja zachrana a nedam na neho dopustit. Skusala som suchac od Alterny, ktory prepadol na plnej ciare. Tiez mi prekazaju biele zbytky vo vlasoch od Batiste, stalo sa mi, ze mi zafarbili ciernu halenku :(
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  6. Batiste mám hodně ráda, v kabelce nosím právě tu mini verzi:) Bílé fleky občas dělá, ale pokud si na to dám pozor a stříkám ho z větší dálky, je to ok:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten malý jsem si koupila nedávno, jakože bude super do kabelky a tak. Jinak jsem předtím měla speciálně pro tmavé vlasy a nemůžu si stěžovat :)

    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  8. Batiste je určite najlepší, tiež som si ho nedávno kúpila a vždy som s ním veľmi spokojná :)

    http://www.ellenya.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger