19. října 2016

Ecotools | Konjaková Houbička

Krásnou středu vám všem,
nedávno jsem dostala k vyzkoušení konjakovou houbičku a musím být upřímná, ale v tu chvíli jsem o tomto konceptu slyšela úplně poprvé, takže jsem se na testování moc těšila.. určitě chápete, kam tím mířím, v dnešním článku vám tedy představím tuhle houbičku od Ecotools, pokud jí třeba také neznáte, nebo pokud o ní přemýšlíte a hledáte reference, zda si houbičku pořídit. Tak se na to rovnou vrhneme, ne?



 Tato houbička je ručně vyrobená a pouze z přírodních ingrediencí a hlavně samozřejmě cruelty free. Konjak je vlastně rostlina tvořená škrobem, která se dá použít nejen v kosmetice (kosmetických houbičkách) ale i ve vegan vaření. Tyhle informace byly pro mě absolutně nové, ale myslím si, že rozhodně zajímavé, pokud o tomto konceptu nic nevíte. 

Jak houbičku použijete? Velmi snadno. Prostě si jí dáte pod proud vody a až ucítíte, že měkne začnete jen mačkat houbičku do té doby, než změkne úplně na 100%. Tenhle proces trvá tak 30 sekund, takže je to hned hotové a můžete přejít rovnou k použití. 

Že nevíte, co s houbičkou dělat? V tomto směru je to velmi univerzální produkt, který vám doma určitě jen tak ležet nebude. Co bych vyzdvihla jako první, je čištění pleti. Já používam Clinique mýdlo na obličej, takže na houbičku si dám mýdlo a obličej tím jemně promasíruju a pořádně vyčistím. Nejen, že je to velmi relaxační aktivita, ale uděláte i něco dobrého pro pleť - vyčistíte ji. Dále může fungovat jako odličovací produkt. Máte micelárku nebo olej? Stačí ho nakapat/nalít na houbičku a jemně s ním čistit pleť. Já osobně se držím svého Makeup Eraseru a tohle jsem zkoušela jen z testovacích důvodů, ale je to určitě také varianta, akorát, bohužel, tímhle stylem ale makeup budete odličovat docela dlouho a třeba řasenka tím nejde úplně ideálně dolů. Samozřejmě můžete taky využít houbičku i jen tak, na hlazení pleti, protože je to skutečně velmi uklidňující a rozhodně příjemná aktivita. 

Sušení houbičky je něco jiného. Údajně se má sušit na vodorovné ploše, ale mě přijde nejsnažší dát jí třeba na mřížovanou poličku v koupelně. Přijde mi, že nikdy neuschne do druhého dne 100%, takže jí často pokládám třeba na poličku u topení, kde uschne pořádně a rychle. Samozřejmě jak schne, tak i opět tvrdne a při dalším použití (pod vodou) opět změkne.

Účinky jsem již trošku nakousla, ale ještě důkladněji něco dodám. Co se týče čištění, tam bych řekla, že základní vyčištění zvládá rozhodně skvěle, ale to hlubší už ne. Rozhodně neočekávejte pleť jako vyčištěnou kartáčkem, který jí čistí hloubkově, kdežto houbička jen povrchově. 

Čištění a celkově hygienický pohled na houbičku je už trošku zapeklitější, než její použití. Z hygienických důvodů doporučuji houbičku třeba promývat mýdlem po každém druhém použití, to dělám já, a podle obalu ji skutečně po 1-3 měsíci nahradit novou. Takovéhle houbičky jsou zákeřné v tom, že přenáší nějaké kožní problémy nebo je i můžou zhoršit nebo vytvořit, pokud houbičku dostatečně nemyjete. 



+
moc jemná a měkká
nedráždí pleť 
ručně vyrobená
přírodní
-
dlouho se "promývá"

Hodnocení: 4/5
K zakoupení zde
Pro vás, kdo si obličej myjete pravidelně třeba pleťovým mýdlem, tak tohle bude naprosto ideální produkt, dokonce příjemnější, než kartáčky na obličej, protože je skutečně velmi jemný. Ovšem, jak jsem říkala, z hygienického hlediska už to není až taková hitparáda, ale věřím tomu, že nikdo nebude třeba rok používat jednu a tu samou houbičku a budete jí pravidelně pořádně mýt a udržovat, protože jinak to bude akorát přenašeč kožních problémů (pokud máte) a tak dále. 

Máte zkušenosti s konjakovou houbičkou?
Upřednostňujete houbičky nebo kartáčky? 

4 komentáře:

  1. ja som sa zoznámila s konjakovou hubkou tiež iba nedávno, a som s ňou veľmi spokojná :) už som ju použila aj samotnú,ale aj s čistiacim gélom :) veľmi mi vyhovuje :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem to ze začátku nečekala, ale také mi moc vyhovuje. :)

      Vymazat
  2. Já nevím, ale mě taková věcička na obličej moc nezaujala.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger