23. září 2016

Travels | Co jsem si sbalila do Amsterdamu?

Krásný pátek vám všem,
dnes tu mám netradičně pátek bez líčení a hlavním důvodem je to, že jsem omylem formátovala kartu, kde jsem líčení měla nafocené, včetně cca 200 fotek produktů, které jsem potřebovala upravit.. :D Tohle se může stát vážně jen mě.. Naštěstí jsem měla v záloze připravený tento článek, kde vám ukážu, co jsem si sbalila do Amsterdamu. Článek by to nebyl nijak zajímavý, ale proto, že jsem jela pouze s batohem, tak mě napadlo, že by mohlo tohle sloužit jako zajímavý článek pro ty, kteří neví, co by si sbalili na trip, když mají pouze příruční zavazadlo. Takže tohle je takový oddychový článek, tak se na něj rovnou vrhnem. 



Co jsem si sbalila a zároveň pár tipů pro vás.

Na co je důležité nezapomenout? Sváču. Sbalte si nějaké energy tyčinky, nebo jakýkoliv zdroj energie, který vám chutná. Nevíte, co se může stát - odloží vám let, prostě dostanete hlad, cokoliv.. a vy byste si museli kupovat předražené jídlo na letišti nebo někde, kde to neznáte atd. Proto je fajn být vždycky vybavený několika dobrotama, kterýma zaženete hlad a doplníte cukry a energii. 

Pokud letíte někam, kde to neznáte a máte v plánu "turistit", sbalte si mapu. Ať už do tabletu, mobilu nebo v papírové oldschool podobě, je lepší být vybavený, než ztracený. Můj paranoidní strach mě donutil stáhnout si tři offline navigace do mobilu, do tabletu a ještě jsem pro jistotu měla tři mapy - skutečně nepřeháním.. Věřte mi, že je lepší být v klidu s tím, že si cestu vždy najdete na mapě, než v nervech, když nevíte, kudy kam se dostat. 

Víte, že vám mobil nevydrží nabitý celý den, nebo víte, že nebudete mít možnost nabít si ho někde? Sbalite si externí nabíječku, která vás zachrání, když budete mít vybitou jakoukoliv elektroniku. Obzvlášť, pokud budete používat navigaci na mobilu, tak vám přijde externí nabíječka vhod. :D

Jako další nutnost jsem si sbalila pouzdro na karty, protože jsem věděla, že si budeme kupovat IAmsterdam kartu a shodou okolností v tomto pouzdře je i zrcátko, takže jsem se mohla v průběhu dne kdykoliv upravovat nebo domalovávat rtěnku. 

Dále jsem si sbalila klasiku, kapesníčky, balzámek na rty (který jsem samozřejmě zapomněla nebo mi někde vypadl.. :D, já říkala, že určitě něco zapomenu :D), krémík na ruce, protože nevydržím mít suché ruce, to je pro mě jako trest, když cítím tu naplou kůži na dlani. Dále manikůrku, bez které neodjedu nikdy nikam, nosím jí pořád a neustále, protože další co nesnáším mimo naplé kůže na rukou jsou záděry. Vždy, když zapomenu manikůrku třeba v jiné kabelce, poznáte to na mých palcích, kdy se tam začnou objevovat drobné záděry, které jsou zathlé až do krve a pomalu i do masa.. :DD Sbalila bych si i antibakteriální gel, který jsem nechala v práci těsně před odjezdem.. :D

Doufám, že vás alespoň moje neschopnost zabalit si všechny věci, které jsem si i napsala na seznam, který jsem odškrtávala, pobavila.. :D Teď se přesuneme trošku dál. Co se týče dekorativní kosmetiky, tam jsem si sbalila klasicky tunu věcí.. :D Samozřejmě normálnímu smrtelníkovi by stačila asi polovina věcí, kterou jsem si vzala já, ale já jsem relativně náročný člověk a zkrátka bez některých věcí se neobejdu. 




Řasenka a primer They're Real! od Benefitu je mé oblíbené kombo, které používám denně v kombinaci s kleštěma na řasy od Narsu, a proto, že tohle je jediný způsob, jak mít hezké řasy, tak jsem si musela všechny tři produkty sbalit. 

Na obočí jsem si sbalila automatickou tužku na obočí od BHCosmetics, která se bohužel už neprodává, takže jsem v háji a budu shánět nějakou jinou cruelty-free tužku na obočí, která je stejně dobrá a stejně levná, jako byla tahle.. :( K tomu samozřejmě gel na obočí, momentálně dopoužívávám gimme brow! od Benefitu, který jsem si velmi oblíbila především v létě, kdy s ním ani pot nehnul. :D  Když jsem u BHCosmetics, tak jsem si ještě od nich sbalila fix na oči, který je také super a linky s ním drží celý den. 

U očí se ještě zdržím, protože jsem si ještě vzala mé oblíbené duo stínů od Nars v odstínu Kalahari, které je moje cestovní go-to, s kterým jsem letos cestovala pokaždé, protože obsahuje skvělé odstíny, které se hodí na každou příležitost. K ní jsem si vzala pouze jeden štětec od Ecotools, na ztrácení, protože stíny se v pohodě nanáší i prstem, ale kouřovky už prstama nevykouzlím. 

Co se týče pleti, tam jsem si sbalila Madara přírodní krém, na který jsem ani nedělala recenzi a moc se mi do ní nechce, protože by nebyla úplně pozitivní,.. a vím, že se mě spoustu lidí ptá, proč tu nejsou negativní recenze a pravdou je, že zkrátka neumím takovéhle recenze ptát. Tenhle krém mi vyloženě nesedl, stejně jako jeho dvojče noční krém.. napište do komentářů, zda byste chtěli recenzi.. :) Dále jsem si sbalila bareMinerals matný make-up, který patří mezi mé nejoblíbenější (první je Chanel) a pravděpodobně si budu brzy muset pořídit další, protože je skutečně boží. Tenhle make-up se mi nejlépe nanáší tímto štětcem od RT, Expert Face Brush. 

Samozřejmě nesmí chybět ani rtěnka, tam jsem zvolila MAC Flat Out Fabulous, mojí letní go-to rtěnku, kterou absolutně zbožňuji a sbalila jsem si i Lime Crime tekutou rtěnku v odstínu Wicked, kterou jsem ale ve finále ani nepoužila. 

Dále jsem si v létě oblíbila vlhčené ubrousky, které jsou na takovéhle tripy naprosto úžasné, protože osvěží a jsou multifunkční, dokonce je vozím i v kabelce, protože jsem si pro ně našla využití i v každodenním životě, především po práci, kdy jsem spařená jak prase a tohle mě vždy osvěží. EDIT: Nakonec se mi nevešly do batohu, takže jsem je nechala doma. :D Samozřejmě jsem si vzala i sprcháč a šampon, tam jsem zvolila The Body Shop cestovní balení, které mi na těch pár dnů stačily akorát. No a nakonec samozřejmě pasta na zuby, já měla tuto Medi Blanc v cestovním balení a byla super. 

Bez čeho byste nemohli odjet "turistit" vy?

6 komentářů:

  1. Tenhle článek je přesně pro mě, co se týká balení věcí jsem úplně nemožná :D Ale stále se obávám, že i přes tvoje tipy bych se nikdy nedokázala sbalit do jednoho batohu ;)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si můžeme podat ruce, já pravidelně na něco zapomínám... :DD :) Určitě bys to zvládla, kdybys neměla jinou možnost, protože by ti nic jiného nezbývalo, ale upřímně... i pro mě to byl stres.. :D

      Vymazat
  2. To já vždy tahala několik věcí i zbytečných a teď se snažím jet s opravdu minimem :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tahám taky málo věcí, co se oblečení týče, ale u kosmetiky se furt nemůžu uskromnit.. :DD

      Vymazat
  3. Miluji "balící" články! :) Ráda se vždy podívám, co kdo nosí v tašce/kufru :D Hold ženská no.. BTW určitě nejsi jediná, kdo si někdy naformátoval kartu (já ehm :D), nebo kdo si třeba už několikrát na bloggeru smazal hotový článek, nebo ehm, někomu komentář :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mám to tak nejako podobne, kozmetiky sa snažím vláčiť čo možno najmenej alebo vo veľkom využívam cestovné balenia rôznych produktov. Jedlo je strašne dôležitá vec, bez toho z domu nevychádzam ani na menší hoci len jednodňový výlet, minimálne niečo sladké musím mať po ruke, dopĺňať cukor je dôležité. Ja si ešte nosievam štuple do uší pretože nikdy neviem, aký bude hotel príp. iné ubytovanie kam idem a keďže zaspávam dosť obtiažne, tak sa mi to zíde.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger