25. září 2016

Clinique | Čistící Voda A Mýdlo Pro Mastnou Pleť & Akné

Krásnou neděli vám všem,
dnes tu mám připravený pro někoho možná zajímavý článek, pokud máte mastnou pleť nebo trpíte na akné. Abych byla upřímná, já pleťovou kosmetiku nerada měním, protože vím, že mám problematickou pleť a málokterý produkt mi sedí, takže používám víceméně to samé už dost dlouho, ale i přesto se moje pleť v létě rozhodla udělat mi ze života peklo a zhoršila a to pouze na čele a v podobě pupínků, které nejdou vymáčknout ani nic s nima udělat, pouze čekat, než zmizí. Proto, jsem si před několika týdny objednala tyhle dva produkty, s myšlenkou zlepšení stavu mého čela.. pokud se vás tedy nějaký z těchto problémů týká, tak čtěte určitě dál. 


Jelikož prvním krokem v této 3 Steps řadě je pleťové mýdlo.
Tohle mýdlo mi přišlo, že nic nedělá, protože první týden se mi na čele nic nezměnilo. Postupně jsem si ale začala všímat, že pupínky, které se nově objevily, tak byly po každém čištění takové "menší" na omak. Určitě znáte takové ty neřády, které vypadají velmi nevinně - červený pupínek, který tvoří pod kůží Mt. Everest.. tak přesně na těchto neřádech jsem si všimla, že mizí rekordní rychlostí. Většinou se mě držely 7+ dní a ty, které se mi v poslední době objevily mizely do tří dnů, což je pro mě naprostá pecka.

Co se týče vzhledu pleti, tak tam vidím velmi malé rozdíly, pleť samozřejmě vyčištěná je, ale to je jediné, co možná poznáte v zrcadle. Řekla bych, že tohle mýdlo působí spíše zevitř kůže, než že by působil na to, co na té pleti už je, proto je těžké vidět změny. 

Nejvíce jsem si všimla ale zmenšených pórů, které jsem měla především na nose a v okolí nosu, přičemž jsem občas měla na nose černé tečky - těch jsem se zbavila téměř úplně, ale musím říct, že největší rozdíl viditelný jsou právě póry, které jsou mnohem menší, takže když si pleť vyčistím ráno, tak nemusím ani použít primer pod make-up, protože póry nejsou téměř vůbec vidět. 


Mýdlo je průhledné a má takovou gelovou konzistenci. Mělo by se používat tak, že si namočíte obličej a smícháte mýdlo s vlažnou vodou, a budete pleť krouživýma pohybama mýt a tím pádem bude mýdlo pěnit a čistit. Já osobně jsem k tomuto způsobu byla trošku skeptická, tak jsem si vzala čistící kartáček na pleť, tuším z nějakého jiného produktu na pleť, který je gumový a má takové štětinky a přijde mi, že s ním se pleť snadněji vyčistí.  


A nyní vám povím něco o téhle čistící vodě, což je druhý krok, hned po použití mýdla. Jak jsem u mýdla říkala, že téměř neubývá, tak právě tahle voda ubývá velmi rychle. Mám jí doma měsíc a při pravidelném používání 2x denně už mám polovinu, možná slabší polovinu, takže si myslím, že mi brzy dojde.

Musím říct, že zpočátku jsem byla trošku nesvá z používání téhle vody, protože mi přišlo, že je příliš agresivní pro pleť. Štípala mě, vypla mi úplně pleť a cítila jsem takové to "pnutí", což mi přišlo, že by nemělo být správné, ale i přes svůj skepticismus k správné funkčnosti, jsem vodu používala dvakrát denně. První týden byl tedy spíše nepříjemný, protože jsem si nemohla zvyknout na to pnutí, ale když jsem si všimla výsledků, tak mi došlo, že to asi je věc, která je správná. 

Po použití je na pleti vidět, že je čistší, je taková zářivější i přesto, že je zbavená mazu a neleskne se. Je to takový ten zářivý pocit čisté pleti, která je jak z photoshopu. Tohle je ale vidět až po několika dnech, takže je nutné, na výsledky čekat pár dní, pak už si je jen musíte udržovat pravidelným čištěním. 

Všimla jsem si i toho, že pleť čistí vážně do hloubky. Ptáte se jak? No, hlavně proto, že se odličuji Makeup Eraser hadříkem, který mou pleť zbaví makeupu, ale ne do hloubky, takže poté ještě používám pleťové mléko, kterým odlíčím zbytek a pleť považuji za čistou. Tahle čistící voda mě ale vždy vyvede z omylu, kdy mám téměř vždy na tamponku zbytky make-upu a to jak večer, tak občas i ráno. 


A jaké jsou trvalé změny po používání těchto produktů? 
Proto, že jsem produkty používala zároveň, tak je těžké připsat jednotlivá pozitiva k jednotlivým produktům, takže to spíše shrnu takhle do jednoho. Čelo nemám tak mastné, dokud ale oba produkty pravidelně používám. Akné se mi zlepšilo o 90%, kdy už nemám téměř žádné pupínky, jen menší nedostatky jako trošku hrubší pleť, takové ty malé potvory, něco mezi beďarem a pupínkem (když se je snažíte vymáčknout, tak ven nejde nic, ačkoliv to vypadá, že by mělo :D) tak ty ještě zůstaly a stále se "léčím", ale skutečně tam je vidět veliký rozdíl. 

Pokud máte problém s akné, pupínky, nebo mastnou pletí, rozhodně bych vyzkoušela tohle kombo, protože pleť je skutečně mnohem čistší a hlavně teda, zbavíte se jak mastné pleti, tak postupně i těch pupínků. 



pleťové mýdlo:
+
dělá jemnou pleť
velmi pomalu ubývá
je neparfemovaný
-
žádné instatní změny

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

čistící voda:
+
skutečně pleť vyčistí
"odmastí" pleť
je neparfemovaná
-
může štípat v očích

 Hodnocení obou produktů: 4/5
K zakoupení zde
Osobně bych doporučila koupit alespoň oba produkty najednou, protože mi přijde, že fungují jen ve spolupráci se sebou, jak jsem říkala, kdy prvním krokem je vyčistit obličej mýdlem, druhý krok je tedy čistící vodou obličej dočistit a je připraven na hydrataci. Mé pleti tyto dva produkty vážně pomohly, asi bych si je nepořídila znovu, ale určitě svůj úkol splnily dobře a ačkoliv to nebudou svaté grály, tak jsem si je moc oblíbila a vsadím se, že kdokoliv s problematickou pletí, kdo trpí na akné nebo mastnou pleť si je oblíbí také. Pokud byste měli nějaké otázky k produktům, pište je do komentářů, ačkoliv jsem se snažila zahrnout v recenzi vše, je možné, že jsem na něco zapomněla nebo máte nějaké specifické otázky.

Chtěli byste článek s mou péčí o pleť?

7 komentářů:

  1. Tahle péče by se mi také hodila :) Budu muset nad ní také uvažovat :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt super, pokud máš problémy s pletí, tak ti určitě sedne. :)

      Vymazat
  2. Můžu říci, ze o značce Clinique začínám uvažovat čím dal tím více :) Většinou používám Avene nebo Biodermu, ale Clinique se mi zamlouvá :) Mimochodem moc hezký blog, začínám odebírat :)

    http://littlethingsforem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clinique má spoustu zajímavé pečující kosmetiky, myslím, že si v tý kupě najde každý pro svůj typ pleti něco, což je super. :) Děkuji mockrát!

      Vymazat
  3. Mam suchu plet, produkty by mi sluzbu pravdepodobne nespravili :S
    Hladam ale, od znacky malu vodicku na akne, je celkom problem to zohnat.. citala som na nu pozitiva, nieco podobne by sa mi hodilo..
    A ano, chcem clanok o tvojej starostlivosti o plet :)

    Pozyvam ta na giveaway :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by ti asi nesedly produkty vůbec :/ Já mám mastnou jen T-zónu, zbytek obličeje mám extrémně suchý, takže také používám jen na t-zóně oba produkty, protože bych se proměnila v krokodýla, kdybych si tím vyčistila i zbytek obličeje :D Tak o téhle vodičce jsem nic neslyšela, ale omrknu jí, i když nevím, jestli to je dobře - pak jí určitě neseženu a budu z toho smutná :DDD Dobře, tak já ho asi sepíšu brzy, než začne zima a já budu muset používat hutnější krémy a celkově měnit skincare rutinu :)

      Vymazat
    2. Presný názov ma Anti blemish solutions spot treatment.. neviem ho ale nikde najst v predaji :( musime si najst nieco ine, po com budeme tuzit a hlavne to bude dostupne :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger