20. září 2016

LakiLaki | Veganské Handmade Laky Na Nehty

Krásnou středu vám všem!
Dnes jsem si pro vás připravila doufám zajímavý článek, obzvlášť pro vás, kteří máte rádi netestovanou a veganskou kosmetiku. V dnešním článku vám totiž představím tyhle čtyři krasavce, kteří jsou ručně dělaný, v překrásných odstínech a tedy veganské a cruelty free laky. Ani když neholdujete pouze veganské kosmetice, ale máte rádi laky v originálních a super variantách, tak dnešní článek je tu přesně pro vás! 


Prvně něco o e-shopu, který mi tyto laky zaslal k vyzkoušení. Vy víte, že já mám ráda veganskou kosmetiku, 90% mé kosmetické výbavičky je vegan nebo alespoň cruelty free a také bych jednou chtěla tyto procenta ještě zvednout, takže když jsem dostala možnost tyhle laky vyzkoušet, byla jsem nadšená. E-shop www.lakilaki.cz nabízí laky, které v žádné drogerce nebo parfumerii nekoupíte. Máte díky nim možnost vyzkoušet laky z celého světa, dokonce si můžete na jejich stránkách vybrat, z jaké země byste lak chtěli. No není to pecka? Například Sorbet Seams je z Belgie! 

Jako první tu mám Crazy Polish Lady v odstínu Passion Killer. 
Tenhle lak, vám je určitě jasné, je nejvhodnější jako top coat. Přes černý lak je naprosto perfektní, ale určitě by byl super i na bílým podkladu. Já ho měla jednou i "samostatně" a to nevypadalo také vůbec špatně, naopak - vypadalo to zajímavě a trošku "hravě", což se v létě hodilo! :)

Štěteček je okay, dá se s ním v pohodě lakovat, je relativně úzkej, takže nehet musíte tak 3x přejet, aby byl natřenej celej. Samozřejmě další faktor je ještě hustota laku, a musím říct, že mě osobně přijde moc "vodovej", jakože je tam více průhlednýho laku, než těch barviček - na to je ale trik (vezmete houbu na mytí nádobí, odstřihnete kus, nalakujete kousek, a pak obtisknete na nehet, a tam vám zůstanou jen ty barvičky), takže tímhle se vyhnete x vrstvám a nic moc efektu, ale rovnou budete mít nehet plnej barviček. 

Výdrž je slušná, musím říct, že mě držel skvěle samostatně, když jsem ho měla jako top coat, tak to držel trošku méně, ale to bylo spíše tím lakem, který jsem dala pod něj. Samostatně mi vydržel 9 dní !!, s tím, že místy opadávaly barvičky nebo se kousek odštípl, ale na takovémhle laku to není vidět, takže 9 dní jsem ho měla na nehtech a vypadalo to skvěle. 

 Dále tu mám dva odstíny laků Ms. Sparkle, jeden z nich je zelený odstín Earth a modrý, Water.
 Oba laky jsou naprosto unikátní svýma odstínama, ten zelený je nádherný, letní a hlavně zářivý.

Finiš obou laků je trošku hrubší, připomíná mi pískové laky, ale hlavně jsou takové třpytkaté, což můžete od názvu laku předpokládat. Třpytky sice nejsou vidět, pokud nejste na přímém slunci, ale tvoří zajímavý efekt celého laku. Laky se oba lakují docela dobře, modrý mi přijde více řídký, takže se musí dávat dvě vrstvy (viz fotka) a lakování musí být více pečlivé. Zelený lak je více hustý, takže je to snažší ho nalakovat a stačí jedna vrstva, ale doporučuji dvě, aby lak byl rovnoměrný. :) 

Výdrž je super, oba laky zvládly cca 5 dní (s podlakem i nadlakem), což jsem nečekala. Ty tři dny vydržel v perfektním stavu, pak se začly klasicky olupovat nebo odšipovat na špičkách nehtů, takže jsem ho pak už sundala, ale myslím, že by vydržel třeba 7 dní, pokud by jste špičky dolakovávali.

Modrý lak mi bohužel přišel rozbitý a slepit nejde, takže budu muset vymyslet něco, jak ho přelít nebo ho nějak nastudovat, abych věděla, jak ho používat, protože prakticky je horní část održená, takže možná nebudu jen muset šroubovat lak ale rovnou zvednu a budu lakovat. :D 


A to nejlepší na konec, Sorbet Seams v odstínu Middle Class Drugs.
Tenhle lak jsem si oblíbila asi nejvíc, přijde mi, že se hodí ke každé příležitosti, v každém období a hlavně na jakýkoliv lak ale i samotný. Už jsem ho měla tolikrát, že mám už tak 3/4 lahvičky, protože jsem si vážně tento lak oblíbila.

Je na tom nejlépe s aplikací, protože není příliš řídký, takže se nanáší třpytky dost dobře a bez problémů, ve dvou vrstvách pro mě kryje akorát, a hlavně miluji modrou barvu a tenhle lak je prostě překrásný. 

Výdrž je průměrná, samostatně drží jako prase, po 10ti dnech jsem musela alobalovou metodou lak sundavat, protože pořád držel (s podlakem i nadlakem), jako topcoat už držel méně - v perfektním stavu 6 dní, pak se začal loupat, ani žádné stádium oštípaných špiček nehtů se nekonalo, pak se prostě rovnou začal loupat z boků nehtů. 


 Všechny laky seženete na www.lakilaki.cz


Abych to tak shrnula, jsem s laky moc spokojená, osobně jsem si zamilovala nejvíce právě ty "dekorační" laky (Sorbet Seams a Crazy Polish Lady), protože mi přijdou vhodné na celý rok. Kdežto zelená byla ideální na léto, kdy jsem jí nosila ráda a také modrá mi přijde ideální na léto, ale je to více variabilní barva, než zelená. Laky nejsou zrovna nejlevnější, takže pokud vás laky zaujaly, tak byste si měli vybrat ten, který vás vážně zaujme, protože laky jsou v OPI cenové relaci. Každopádně, pokud jste striktní vegan, který i svou kosmetiku chce netestovanou, tak směle do těchto laků a alespoň jeden si nadělte třeba k Vánocům, které už klepou na dvěře.. :) 

Jaký lak vás zaujal?
Slyšeli jste už o těchto handmade lacích?

10 komentářů:

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger