18. září 2016

TheBalm | Meet Matt(e) Trimony Paletka

Krásnou neděli vám všem!
Myslím, že moje nikdy nekončící láska pro TheBalm už nezná mezí.... doma se mi nááhodou octla další paletka, po které jsem toužila už nějaký ten pátek a skoro bez ní nemohla žít. Konečně jsem poznala, proč je tahle paletka takový hit a opět se prohloubila má láska k TheBalm. Pokud máte rádi matné stíny, kouřovky a originální líčení, tahle paletka vám to všechno naservíruje v 9ti různých matných odstínech. Pokud sháníte nějakou paletku na doslova každodenní nošení nebo jste jen velkými milovníky nejen TheBalm kosmetiky, tak dnešní recenze tu je přesně pro vás. 


Kdo by nezbožňoval originální balení TheBalm produktů? Každý z nich, bez výjmky, má geniální název ale i obal, který je jistým způsobem vtipný ale zároveň velmi zajímavý a roztomilý. Obal je klasicky papírový, ale přesto bytelný a určitě bych se nebála s ním odjet třeba na dovolenou. Mám ráda tyhle papírové obaly, pokud jsou dobře provedeny, v tom smyslu, že nemáte strach je hodit do kosmetické tašky a někam s nima vyrazit. Určitě TheBalm jdou plusové body za to, že jejich papírové paletky jsou všechny pevné a vhodné k cestování. 

Výběr odstínů v téhle paletce je, podle mě, naprosto geniální. Máte tam krásné ztrácecí odstíny, máte tam tělové a světlé odstíny, které můžete dát do vnitřního koutku nebo pod obočí, popř. dát pod obočí. Dále tam jsou unikátní barvy jako Matt Kumar, Matt Moskowitz a Matt Rossi (který mě přijde na oku dost unikátní, protože podobný stín nemám). 

Konzistence je taková máslová, ale ne tak, jak to znáte od třpytivých stínů. Je máslová takovým způsobem, že trošku opadává/práší při aplikaci, ale pořád ze stínu dostanete slušnou pigmentaci a opádání tomu nijak nebrání. Takováhle máslovitost není úplně typická u matných stínů, o to je možná tahle paletka unikátnější. V porovnání s jinými paletkami si myslím, že tyhle matné se ztrácejí relativně snadno, snad právě kvůli té máslové konzistenci, což usnadní práci i začátečníkům nebo méně zběhlým. 



Pigmentace vás asi zajímá nejvíc. No musím říct, že jsem byla velmi příjemně potěšená, když jsem zjistila, že světlé odstíny jsou na tom velmi dobře s pigmentací, ve skutečnosti - myslím si, že tahle paletka je co se pigmentace týká, mnohem lépe zpracovaná, než NudeTude, kde jsou světlé odstíny o dost méně pigmentované, než ty tmavé a u některých ani nevynikne to, jak ten odstín má vypadat (že v paletce vypadá úplně jinak, než na víčku). V tomhle jsem si myslím, že tahle paletka vážně zabodovala, protože když se podíváte na swatche (dole na fotce), tak vidíte, že i ta růžová je krásně pigmentovaná a celkově pigmentace celé paletky je výborná a hlavně napříč odstíny je ta pigmentace konzistentní. Čeho jsem se taky bála bylo to, aby z té burgundy Matt Kumar nebyla taková jen teplá hnědá, no, není. Všechny odstíny z téhle paletky jsou na víčku stejné, jako v paletce. 

Výdrž stínů je taková optimální, klasika, bez primeru zvládne celý den, ovšem s tím, že ztratí kolem odpoledních hodin tu intenzitu, kterou měly stíny ráno. S primerem to je jasný, s ním drží celý den ve stejném stavu a pokud začne ztrácet intenzitu, tak až k večeru (to se mi stalo pouze u stínu Matt Moskowitz, ten se koncem dne tvářil spíše do hněda, než fialova). 

Líčení s nima je podle mě pokaždé peckové. Dá se vytvořit tolik různých líčení - od jemných kouřovek po přirozené líčení, ale i dramatické líčení, nebo můj oblíbený cut crease. Myslím, že tahle paletka je jako stvořená pro začátečníky i "pokročilejší" make-upové nadšence, protože obsahuje všechno, co člověk potřebuje. Samozřejmě je důležité mít na paměti, že matné stíny se krapátko hůř ztrácejí, než třpytivé, ale jakmile paletku použijete víckrát, tak už budete mít ten "ztrácecí grip" v ruce, ale jak jsem již říkala, tyhle matné se ztrácejí lépe, než většina jiných matných stínů. 
+
pigmentace
boží odstíny
výdrž
množství stínu
variabilita
velké zrcátko
balení
-
nic

zleva: Matt Thomas, Matt Evans, Matt Kumar, Matt Moskowitz, Matt Ahmed
Hodnocení: 5/5
K zakoupení zde
Rozhodně bych řekla, že se vyplatí do téhle paletky ty peníze vložit, protože obsahuje všechny ztrácecí odstíny, ale zároveň je tak variabilní, že si vystačíte na samostatné líčení pouze s touhle paletkou a vzejde z toho nejedno líčení. Pokud po téhle paletce pomrkáváte už delší dobu, nebo jí teď vidíte poprvé a uvažujete nad ní, moje odpověď je ano. Jděte do ní, já jsem za posledních několik týdnů po jiné paletce pomalu nesáhla a na nejen každodenní líčení je zkrátka jako stvořená. 

Máte radši matné nebo třpytivé stíny?
Preferujete pouze matné paletky, nebo když paletka obsahuje i třpytivé odstíny? 

8 komentářů:

  1. Trimony je zatím moje nejoblíbenější the Balm paletka! Je fakt super, pigmentace, i to jak jsou všechny stíny perfektně ztrácet. Značku the Balm mám také velmi ráda, vlastně jsem o nich neměla nic, co by bylo vyloženě špatné. ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Achjo, tuhle paletku asi musím mít, přímo moje oblíbené barvy a ještě k tomu matné o.O No, nadělím si ji jako odměnu za zkouškové :D do té doby si vystačím s mou Maybelline the blushed nudes :D
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  3. Po tejto paletke pokukujem už celkom dooosť dlho a dúfam že čoskoro sa ňou budem môcť pýšiť aj ja. Keďže ja si moc oči nemalujem pretože ráno do školy nestíham, ale práve takúto paletku by som potrebovala kvalitnú krásne matné tiene ktoré sa dajú kombinovať a s teplejším podtónom.

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka vypadá moc krásně. Už jsem na ni koukala a je to jeden z mých beauty goals. Nejdřív si teda musím pořídit Mary-Lou. Jinak preferuji paletka, které mají na výběr z matných a třpytivých odstínů.

    Maybelline | The Rocket Volum' Express

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tahle paletka vypadá skvěle! :) Odstíny jsou nádherné a krásná pigmentace :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Juuj si ma na paletku celkom navnadila. Poznam ju, ale nelakala ma, ale teraz :) takze dakujem :) mam rada matne aj trblietave tiene a mam radcej paletky kde su obidva typy :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  7. Málem mi spadla brada z té pigmentace! :O

    OdpovědětVymazat
  8. ach nádherné farby má tá paletka :) a táto značka má úžasné obaly :) chcela by som nejaké produkty vlastniť :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger