7. srpna 2016

Jak se starám o své ruce a nehty?

Krásnou neděli vám všem,
v minulosti jsem slíbila sama sobě a vlastně i vám, že se budu snažit psát častěji o svých nehtech, ať už o to, čím je lakuji nebo jak se starám. A proto, že jsem zapomněla tento slib dodržet, článek přichází o trošku déle, než jsem plánovala. Ale za to jsem si s ním více vyhrála a snažila se sepsat skutečně to, co na nehty používám a jak se o mé ruce starám. Tak se na to vrhneme.


 Nejdůležitější věc ze všech - hydratace. 
Svým rukám dopřávám hydrataci kdykoliv v průběhu dne. Jakmile cítím, že mám suché ruce, už si je mažu. Tím předchazím nejen záděrám, ale také vyživuji krémem nehty a mimo to, jsou ruce také mnohem jemnější. Můj nejoblíbenější krém je Yes!Nurse (vegan, cruelty-free), který jsem si koupila již třikrát, protože po něm mám zkrátka ruce i nehty v nejlepším stavu. 


Jestli je nějaká věc, kterou jsem si oblíbila za poslední dobu až moc, tak je to leštící pilník na nehty. Doposud jsem nikdy takovýhle pilník neměla, teprve asi před 3 měsícema jsem poprvé zkusila, jaké to je, mít krásně vyleštěné nehty a teď už bych se bez něho neobešla. 

Jednou stranou pilníku zkrátka opilníkujete celý nehet a druhou stranou ho vyleštíte. Tak se zbavíte všech těch "otrhanin" na nehtu, které můžete mít třeba po odlakovávání třpytek. Nehet je po vyleštěný lesklý a vypadá, jako by na něm byl průhledný lak. Proč používat takovýhle leštící pilník? Protože na nehtu pak lépe drží jakýkoliv lak. Tím, že nehet "ošmirglujete", tak ho zároveň zbavíte mastnoty a hlavně nerovností jako jsou nějaká sedřená vlákna nehtu.  


Můj oblíbený vyživující lak, kterého mám už taky asi třetí balení je La Chévre vyživující - zpevňující lak, který jsem poprvé dostala kdysi v rámci spolupráce, ale používám ho do teď, protože jsem si ho skutečně moc oblíbila.  

Tento lak používám vždy, když si ostříhám nehty. Když si ostříhám nehty, tak si ne nemůžu nalakovat, protože se mi to hrozně nelíbí a proto alespoň po dobu 14 dnů používám tento lak 2x denně. Nehty jsou po něm skutečně zpevněné a čeho jsem si já osobně všimla, tak nehty rostou i mnohem rychleji. Já mám problém s tím, že se mi nehty třepí a dříve bych nemohla mít nehty delší, než je mám na fotce, ale díky tomuhle laku mi nehty mohou růst o dost více, aniž by se mi roztřepily. Pokud máte také s tímhle problém, rozhodně doporučuji tenhle lak, není drahý a vážně je super. 


Když už mám nehty "dostatečně" dlouhé, je čas na lakování. Tam využívám už delší dobu stále stejné produkty, respektive stále stejný base a top coat. OPI podlak jsem si naprosto zamilovala, protože jakýkoliv lak s ním drží až týden, díky němu se mi neobarví můj nehet a odlakování je s ním snažší. Top coat používám tento od Gabrielly Salvete, který jsem si také velmi oblíbila, hlavně proto, že nedělá žádné bublinky. 


Jak jsem už říkala,  OPI Base Coat je můj nejoblíbenější podlak, protože na sobě udrží jakýkov lak v průměru o 3-5 dní déle, záleží na laku, ale například třpytivé laky na něm drží klidně i 14 dní, OPI laky normálně (pouze s top coatem) dají tak 4-5 dní, s podlakem až týden. Co mě na tomto podlaku hlavně baví je to, že neschne rok. Prostě za 10 minut, co ho dáte, jste ready lakovat (možná i dříve, ale já radši čekám alespoň 10 min). Další výhodou je to, že díky němu se laky snadněji odlakovávají (tohle platí spíše pro třpytivé laky) a barevné laky neobarví nehet. Já nevím, zda se vám to také občas děje, ale mě u některých laků prostě zůstanou barevné i nehty (často se mi to děje i Rimmel laků, hlavně u červeného), a tenhle lak nějakým způsobem chrání nehet, aby se neobarvil, což mi přijde jako super plus. 


Poslední dobou střídám stále stejné laky a to především OPI laky, protože jako jediné se mi aplikují prostě skvěle, perfektně drží a prostě vše je tak, jak má. Pomalu se zbavuji laků, které mám doma a plánuji nechat si jen pár laků, které skutečně unosím a hlavně které jsou kvalitní. Všechny OPI laky co mám jsou peckové, ale tenhle odstín, který mám v tomhle článku je asi můj nejoblíbenější. Je to taková růžovo-oranžová, broskvová barvička, která se hodí absolutně ke všemu a hlavně na opálené pleti vypadá perfektně (odstín Got Myself into a Jam-Balaya). Když mám teda nalakováno, čeká mě už jen top coat a to Gabriella Salvete top coat, který jsem si zamilovala z jednoho prostého důvodu - nedělá bublinky. Tenhle problém jsem mívala s většinou top coatů a tenhle je první, který to nedělá. A samozřejmě, prodlouží výdrž laku, a to hlavně co se týče odřených konců - nic takového jako odřené špičky nehtů se nekoná. 


To je k dnešnímu článku vše, odkazy na různé produkty máte zvýrazněné tučně a podtržené, recenze najdete také tady na blogu, stačí použít vyhledávací okénko vpravo vedle článku. 

PS. Prodávám nepoužitý TheBalm Cindy-Lou rozjasňovač, úplně nový/nepoužitý/nepoškozený, při objednávání jsem čekala trošku jiný odstín a proto bych ho chtěla poslat dál (cena 400 Kč). Pokud by jste měly zájem, napište mi na nikolamills@email.cz a domluvíme se tam. 

Líbil se vám dnešní článek?
Jak se o své packy staráte vy?

12 komentářů:

  1. Sme na to čo sa týka starostlivosti podobne :) Ja beriem aj zinok na krásne nechty aj vlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dříve jsem také brala, i Biosil a různé doplňky, ale nikdy mi nepomohly, takže teď neberu nic :)

      Vymazat
  2. Také se o svoje nehty moc ráda starám a moje "rutina" je podobná té tvojí, už jsem o ní také psala na blogu :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :) Koukala jsem i na tvůj článek, máme to velmi podobné :)

      Vymazat
  3. Podarený článoček. OPI laky mám veľmi rada, no nedávno som presedlala na Orly a tiež som veľmi spokojná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orly jsem nezkoušela ještě, odstíny mě nikdy tak nenadchly jako u OPI laků :) Ale určitě někdy chci vyzkoušet alespoň jeden :)

      Vymazat
  4. Skvelý článok a presne pre mňa! :) Práve s rukami a nechtami mávam dosť problémy, pretože ich mám vysušené a tvoria sa mi v okolí nechtov zádery.
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Se záděrama jsem dříve měla také problém, pravidelné mazání rukou to zlepšilo, ale občas mám období, kdy si záděry dělám sama... :D No, chce to pořádnou hydrataci 24/7 :)

      Vymazat
  5. Perfektně zpracovaný článek! Kdybych neměla akrylové nehty, hned bych chtěla zkusit to leštění! Nikdy jsem to nezkoušela a ani mě to nenapadlo. Co se laků opi týče, to máme úplně nastejno. Nejlepší laky, nejlepší base i top coat. Navíc se dají bezvadně odlakovat. Taky miluji jejich matný top coat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jojo, OPI mají prostě nejlepší laky :) Ten matný top coat mě láká už dlouho, jen čekám, až vypotřebuji ten od Flormaru, který teda je taky fajn, jen dlouho schne :D Ale ten OPI top coat musím rozhodně taky zkusit.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger