3. dubna 2016

MAC | Retro Matte Flat Out Fabulous

Krásnou neděli vám všem,
s jarem k nám konečně přišly i slunečné a relativně teplé dny, na které jsme (nebo alespoň já) čekaly už tak dlouho, že jsem skoro zapomněla jaké to je, nenosit sto vrstev oblečení a stále mrznout. Těšila jsem se také na to, že budu moct nosit barevné rtěnky a líčení (ne že bych v zimě nemohla, ale jaro si o růžové rty a barevné líčení úplně říká!) takže tahle neonově růžová rtěnka je na jarní počasí jak dělaná. Zároveň tohle je moje premiéra, co se rtěnek značky MAC týče, takže jsem byla velmi napnutá, jestli si rtěnku zamiluju nebo ne, a pokud vás zajímá, jak to dopadlo, šup na dnešní recenzi. :)


Balení MAC rtěnek se mi hrozně líbí, je malinké, snadno se skladuje ale i přenáší, nebo je ideální na cestování, protože je velmi bytelné a přežije pár nárazů (což jsem měla to štěstí vyzkoušet osobně) takže si myslím, že nosit rtěnku v kabelce by neměl být žádný problém pro rtěnku samotnou. Obal je super i esteticky, líbí se mi to, že je minimalistický. Černá a stříbrná je kombinace, s kterou nikdy neuděláte žádnou chybu a tato rtěnka je toho důkazem. 

Konzistence je docela krémová, ale ne tak, že by se na rtech rozpíjela. To je asi na celé rtěnce to nejlepší, že nevysušuje a neroztéká se, což je u takhle výrazné rtěnky žádoucí a měla by to být povinnost výrobce, dělat výrazné rtěnky tak, aby se nerozpíjely. Musím říct, že je to jedna z nejlepších matných rtěnek, které doma mám (nepočítám tekuté rtěnky). 

Rtěnka voní velmi příjemně po vanilce, což mi přijde naprostá pecka, protože většina rtěnek, které doma mám, buď nevoní nebo jsou cítit nějak, ale není to příjemná vůně. Tahle rtěnka voní neuvěřitelně sladce a příjemně, první den, co jsem jí měla, jsem k ní pořád čichala, protože to je skutečně kouzelná parfemace a dodává rtěnce takové kouzlo. 

Aplikace je díky krémové konzistenci docela snadná, jen ze začátku jsem si musela zvyknout na to, že je rtěnka trošku tuhá a než jsem si zvykla na tohle, tak se mi s ní nepracovalo úplně nejlépe. Teď ale už mám v ruce grip, takže s rtěnkou jsem se naučila pracovat. Abych tu konzistenci přirovnala k drogérkové rtěnce, řekla bych, že nejvíce se podobá L'Oréal Color Riche. 

Co ale musím vypíchnout jako jednu z největších pozitiv téhle rtěnky je perfektní výdrž. U těchto normálních (netekutých) rtěnek je většinou o dost nižší, než třeba u Lime Crime, která drží celý den, ale tenhle krasavec drží dobrých 8 hodin, pokud nejíte. Když jíte, tak se rtěnka začne ztrácet z vnitřní části rtů, takže tam je nutné jí použít znovu, ale pokud třeba jdete na večerní party, kde budete jen pít a jídlu se tak vyhnete, tak uvidíte, že rtěnka skutečně vydrží celý večer. 

Abych celou recenzi shrnula, opět vám sepíšu plusy a mínusy, aby jste viděli, že skutečně jediné mínus rtěnky je cena, která je trošku vyšší, ale to asi k značce MAC patří. Musíte myslet na to, že platíte nejen za značku, ale i kvalitu, která je u téhle rtěnky skutečně vysoká.

+
unikátní odstín
nevysušuje
výdrž
super balení na cestování
krémová konzistence
-
cena

Hodnocení: 5/5
K zakoupení na parfums.cz
Tuhle krásku vám tedy moc doporučuji, je to kousek, ke kterému se velmi často vracím, protože z téhle rtěnky mám vážně velikou radost, moc se mi líbí unikátní odstín, který je na toto období jako dělaný. Rtěnku samozřejmě budu nosit celoročně, jen mi přijde, že je to prostě odstín, který se hodí k jaru. Výdrž je také perfektní a není snad jediná věc, kterou bych rtěnce mohla vytknout...snad jen cenu, ale nevadí mi trošku šetřit, abych si mohla brzy koupit další. 

Jaká rtěnka ve vás evokuje teplé a slunečné jaro? 
Máte doma nějaké rtěnky? Pokud ano tak jaké, pokud ne tak jaké byste chtěli?

14 komentářů:

  1. Super recenze. Fotky jak na ruce, tak hlavně i na rtech ♥ A ten odstín je naprosto nádherný ♥

    Co se týče rtěnek, mám jich doma asi 30 kousků a nepoužívám žádnou, protože mám neustále suché rty a to pak není pěkné :(

    OdpovědětVymazat
  2. Přenádherná barva! MAC rtěnky jsou podle všeho vážně perfektní ve všech směrech a proto si myslím, že se vážně vyplatí připlatit si:)

    NATYSPACE

    OdpovědětVymazat
  3. ta je nádherná!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Wau ten rúž je úplne nádherný sama mám také rada :) ja mám momentálne najnovší od Goshu v odtieni 006 a ten je tiež nádherný <3 super recenzia a samozrejme, máš u mňa odber :)

    OdpovědětVymazat
  5. Odstin je nadherny, jen skoda ze je to tak drahe.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělá recenze! :) Ten odstín je boží ♥ Úplně ve mě probouzí jaro, miluju obaly rtěnek od MACU,hrozně jednoduché a krásné :) Já bych si poslední dobou chtěla pořídit tu dlouhotrvající rtěnku od Dermacolu :)


    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  7. Farba je naozaj nádherná ♥ rúž od MAC by som veľmi chcela, ale je mi dosť ľúto dať za neho toľko peňazí :)
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný odstín:) Já mám od Mac jen jednu rtěnku, Creme Cup, kterou mám moc ráda:)

    OdpovědětVymazat
  9. To je nádherný odstín.. :) Rtěnky od MACu miluji!

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ten odtieň je skutočne nádherný! ♥ MAC by som chcela skúsiť už dlho, hlavne Russian Red, do toho rúžu som sa zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  11. veľmi pekná farba aj keď ja moc nie som na takéto farbičky,lebo si myslím,že mi nepristanú..:/ ..každopádne MAC to proste s rúžmi vie :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger