30. března 2016

NYX | Soft Matte Cream Lipstick

Ahoj všem!
Dnes jsem si pro vás připravila recenzi na matné rtěnky od NYXu. NYX určitě znáte všichni, v současné době to je v Čechách velmi probíraná značka, protože za chvíli se i u nás otevře obchod. Pro vás, kteří NYX neznáte, stačí znalost jen toho, že produkty jsou cruelty free, levné ale přesto velmi kvalitní. Tyhle matné krémové rtěnky jsou v celé blogosféře a vlastně i instagramosféře veelmi oblíbené a není se čemu divit, takhle skvělý výběr odstínů nemá jen tak nějaká značka. Já po nějaké matné rtěnce od této značky toužila už dost dlouho, ale teprve nedávno jsem je konečně mohla vyzkoušet na vlastní rty... pokud vás zajímá, jaké tyhle slavné rtěnky jsou, dnešní článek je přesně pro vás. :)



Balení jsem, nevím proč, čekala mnohem větší. Na fotkách jsem si vždy představovala, že rtěnka je dlouhá, ale jakmile mi přišly, první věc co mě napadla bylo "objednala jsem si cestovní balení?". Rtěnky jsou fakt takové malinké, což je asi i dobrá věc, protože je můžete nosit (jako já) v peněžence. :D 


Výběr odstínů je parádní, seženete několik různých "nahých" rtěnek, ale také výraznější jako je Copenhagen nebo Transylvania, najdete tam spousty odstínů růžových rtěnek, červených.... takže pokud si někdo z vás nevybere, tak nevím, co víc chcete. Všechny odstíny mi přijdou moc pěkné a věřte mi, že by mi vůůůůůbec nevadilo, mít doma všechny! 

Pigmentace rtěnek je skvělá, ale musím říct, že odstín Copenhagen mě velmi zklamal. Na ruce vypadá úplně perfektně, ale na rtech neuvěřitelně flekatí, v jedné vrstvě se absolutně nedá nosit, takže je nutné ho navrstvit. Já, když ho nosím, tak dávám tři vrstvy, aby se ty fleky ztratily a pak se už dá nosit a vypadá dobře, ale i na fotce dole vidíte, že zkrátka neuvěřitelně flekatí a v jedné vrstvě se nosit opravdu nedá. Za to ale světlé odstíny, třeba Stockholm - na rtech vypadá krásně v jedné vrstvě. Všechny odstíny tedy, kromě rudé červené Copenhagen mají skvělou pigmentaci nejen na ruce ale i rtech.


Konzistence je velmi krémová, většina tekutých rtěnek, které doma mám, jsou na rtech takové tenčí, dělají slabé vrstvy, ale tohle je taková krémová konzistence, která jakoby zahalí rty do té rtěnky, že působí, jako by je přikryla pod peřinu. Asi bych tyhle NYX rtěnky přirovnala k peřině a ostatní tekuté rtěnky k dečce, ale samozřejmě v dobrém slova smyslu - alespoň nemusím dávat druhou vrstvu, kdežto třeba u Pupa I'm Matte rtěnky, tam je nutné rty přejet dvakrát a to samé u TheBalm Meet Matt(e). Další věc, kterou je nutné zdůraznit je to, že vůbec nevysušují. Můžete je nosit celý den, v kolika vrstvách jen chcete, ale nikdy nebudete mít popraskané nebo vysušené rty. To si nechám líbit, především u matné rtěnky! 

Díky své krémové konzistenci, je výdrž trošku slabší. Čekala jsem, že stejně jako většina mých tekutých rtěnek budou držet jak přibité, ale ve skutečnosti se na rtech výdrží chovají jako typické rtěnky. Jídlo ani pití nesnášejí tedy moc dobře, a potřebují potom přetřít, kromě odstínu Stockholm, který mi přijde, že jako jediný z těchto čtyř odstínů vydrží pití z flašky i sklenice. Ale i přesto jsem byla mírně zklamaná, protože jsem čekala opravdu držáky. 
+
cena
pigmentace (u většiny odstínů)
vůně
výběr odstínů
krásný finiš
nevysušuje
-
slabá výdrž

Hodnocení Milan, Stockholm, Prague: 5/5
Hodnocení Copenhagen: 3/5

Rtěnky bych všem doporučila, stojí pár korun, mají krásné odstíny a rozhodně je využijete. Pokud nejste vyloženě milovníci rudých odstínů jako já, tak bych se nebála jít do těch světlých, nude nebo růžových odstínů. Kdyby jste se rozhodli vyzkoušet ty tmavší, asi bych si počkala na to, až se otevře NYX obchod v Praze a budete moc vyzkoušet na vlastní ruku, jak pigmentované jsou. Já jsem teda nadšená ze všech odstínů, včetně Copenhagen, který sice nekryje v jedné vrstě, ale přesto ho nosím velmi ráda. Ach, jak já se těším, až NYX otevře obchod a já si pořídím asi všechno, především všechny třpytky, které mají v nabídce! 

Ruku nahoru všichni, kdo také milují rudé rtěnky!
te něco od NYX na wishlistu? 

20 komentářů:

  1. Nice blog

    http://chicporadnik.blogspot.com/2016/03/bloggers-stylizations.html

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné odstíny. Škoda jen toho Copenhagen. Já jsem si od NYX ještě nic nepořídila, ale rozhodně se na to chystám. Tahle recenze mi přišla vhod. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Ty odstíny jsou krásné! U mě vede Prague a Stockholm. Super recenze!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  4. wow, taky tyhle rtěnky vypadají skvěle - škoda, že mě moc nesluší :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny jsou nádherné a je složité vybrat jen jednu barvičku.. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Copenhagen, tu musím mít :) je božííí

    www.nicolepicknmix.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasné produkty! Stockholm je krásnej odstín, každá česká blogerka by si měla pořídit odstín Prague! :D

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  8. Teď mám vyhlídlou rtěnku od NYX, ale stále nikde není naskladněná:/ čekám a čekám...
    ale tyhle vypadají krásně! asi je začnu zkoušet ve větším:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné odstíny!!! Nejvíc se mi líbí Copenhagen!

    OdpovědětVymazat
  10. Sú krásne ,musím si pár objednať ,určite :D

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  11. Asi je potřebuju všechny!:) Akorát ta výdrž mě taky zklamala:/

    OdpovědětVymazat
  12. Líbí se mi odstín Prague, celkem jsi mě na něj nalákala :)


    Rimmel Wonder'Full Volume Colourist

    OdpovědětVymazat
  13. Milan je nadherny odstin.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  14. krásne odtiene, najviac sa mi asi páči Prague :)
    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat
  15. moje obľúbené tekuté rúže <3 ..vlastním Copenhagen, Istanbul,Amsterdam..a ostatných si nepamätám názvy :D ..ale milujem ich..jedine pri Amsterdame a Copenhagene mi trošku vadí,že neviem naniesť peknú vrstvu tak aby bola jednotná a neostávali mi nevyplnené miestečka..ale aj napriek tomu ich milujem a chcela by som najradšej všetky odtiene <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger