20. srpna 2014

BOURJOIS MAKES GOOD EYEBROWS

Ahoj vám všem,
přeju vám krásnou středu. Poslední dobou nestíhám, mám hodně práce a chodím do autoškoly, kde už mimochodem dělám jízdy, a mám plnou hlavu toho, abych zvládla později zkoušky. Práce a autoškola mě teď časově zatěžují nejvíc, a nedokážu si představit, že za chvíli se k tomu ještě přidá škola.. Každopádně, snad mi prominete, že pravděpodobně budou maximálně 3 články týdně - středa, pátek, neděle. Omlouvám se, ale bohužel opravdu nestíhám.. Tak ale teď teda k tomu hlavnímu v tomto článku - tužka na obočí značky Bourjois. Bourjois je pro mě pořád ne tak docela prozkoumaná značka, mám zkušenost jen s make upem a touto tužkou, ale moc ráda bych vyzkoušela více věcí, protože mě moc lákají. Vzhledem k tomu, že make up mi vyhovoval moc a to samé tahle tužka. V téhle recenzi navíc porovnávám tužku na obočí od Max Factoru a právě tuhle Bourjois.

Opět začnu balením / obalem. Tady asi není moc o čem mluvit, balení je klasická tužka, na víku je štětec, kterým se tužka "rozetře". To samé bylo na tužce od Max Factoru, akorát že na této Bourjois tužce je štětec dokonale měkký a nedře, a opravdu jemně ale precizně tužku rozetře. Moc se mi líbí to jak štětiny štětce (divné spojení) jsou měkké. Opravdu to nedře, a pokud budete mít možnost někdy porovnat Max Factor a právě tuhle tužku Bourjois tak uvidíte ten rozdíl. Myslela jsem, že Max Factor má štětiny jemné, nebo alespoň ne nijak extra tvrdé, ale co jsem vyzkoušela Bourjois tužku tak vím, že jsem byla sakra vedle. 

Výběr barev celkem ujde. Musím říct, že i já na své světlé obočí jsem si vybrala barvu, která vypadá super přirozeně, a to je co říct. Většina tužek má totiž takové 3 základní odstíny, které pak třeba jen "obohatí" barevným podtónem a to - blond, hnědou a černou. Bourjois mi přijde, že má taky tyhle kategorie ale hnědá barva je nejvíc bohatá na ty podkategorie. Mě tohle moc vyhovuje a abych byla upřímná, přijde mi to boží hlavně k mým vlasům, které jsou převážně červené nebo fialové. Potón mého odstínu je takový červený a vypadá to skvěle hlavně proto, že se to hodí k mým vlasům. Takže být vámi, vybírám i podle těchto kritérií.

Ale teď ta nejdůležitější část, která by vás měla zajímat nejvíce - a to výdrž, pigmentace a snadnost (jestli to slovo existuje.. :D) aplikace. Výdrž je taková průměrná, řekla bych. Bez gelu na obočí se mnou dá cca 8 hodin, potom už se mírně ztrácí a okraje se rozpíjí a nejsou tak ostré, samozřejmě že to není extra vada a podle mě se to dá dobře opravit kdykoliv - stačí mít u sebe vatovou tyčinku a je to. S gelem výdrž je nekonečná, celý den, celou noc. Opravdu jo, zkoušela jsem s tím i spát a opravdu gel i tužka zůstaly na svém místě, tak, jak jsem je potřebovala. Jen, opět, okraje se mírně rozpily. Pigmentace - neuvěřitelná. Opravdu neskutečná, oproti Max Factoru. Vzhledem k tomu že tuha je měkká, krásně klouže po kůži aniž by jste musely na tužku tlačit - což ušetří hodně práce. A tím jsme se dostali k tomu, že aplikace je neuvěřitelně snadná. Zatímco s tužkou Max Factor musím hodně "tlačit" na kůži, s touhle tužkou po kůži jen přejíždím a hned je tam ta čára vidět, prostě skvělé.


A teď už k tomu porovnávání. Trošku jsem se zmínila už na začátku.
Balení - velký rozdíl je v tom kartáčku, jinak opravdu balení neřeším. U obou tužek je fajn, nic extra ale ani nic hrozného. Ořezávání tužky - tady se rozepíšu. Když ořezávám Max Factoráckou tužku, jde to strašně ztuha a nevytvořím nikdy tu ideální špičku, s kterou by se obočí krásně vykreslovalo, protože se tuha drolí a nebo rovnou láme. Naprosto nejhorší věc, ale pořád - dá se přežít, i když to je nepříjemné. Tím, že tužku nemůžete ořezat do špičky si už prakticky zhoršíte aplikaci, protože takový kůl / pahejl kreslí naprosto nemožně, nedá se s ním prakticky udělat taková služba jako s ořezanou tužkou. Proto si Max Factor tužku musím ořezávat každé druhé použití, což je takové otravné. Ne že by mi to vadilo, ale znáte to, ráno člověk nestíhá a ještě si má ořezávat tužku.. U Bourjois tužky je přesný opak - ořezává se skvěle, jde to zlehka, tuha je měká a tak se vůbec nedrolí a krásně se dá ořezat do špičky. Bohužel, ale díky tomu že je měkká, rychle ubývá. Ale cenová kategorie to je řekla bych stejná, určitě bych proto vybrala právě Bourjois tužku protože je prostě preciznější. Největší rozdíl jsem asi pocítila právě v tom ořezávání a aplikaci. 


V porovnání zde na pigmentaci - Bourjois naprosto byzchybná barva a navíc precizní krásná tenká čára.  Abych řekla pravdu, pigmentace u Bourjois předčila mé očekávání, je opravdu skvělá. Navíc, když se pozorně podíváte, na fotce je vidět že Max Factor tužka zanechává takové fleky, takové cucky řekla bych a to celkem dost. To Bourjois jen minimálně a téměr neviditelně, a hlavně působí celistvě, ne jako Max Factor.

Hodnocení tužky Bourjois : 5/5
Hodnocení tužky Max Factor : 3,5/5

Díky téhle tužce jsem si uvědomila, jak důležité je mít nějakou doma. Dříve jsem obočí nehrotila vůbec a spíše na něj kašlala, ale od té doby co používám tužky na obočí, mé obočí vypadá mnohem lépe - upraveně a navíc si sama můžu podle nálady obočí poupravit - do kulata, do špičata... Prostě jsem moc ráda, že jsem vyzkoušela tuhle Bourjois tužku a určitě bych si jí koupila znovu. Všem jí 100% doporučuji :)

K zakoupení například na parfums.cz


Jakou tužku na obočí máte nejradši vy?

6 komentářů:

  1. Já už bez upraveného obočí nevyjdu ani ven (skoro:)). Jen tedy používám na dokreslování stíny, tužky mi přijdou moc tvrdé.. mám radši, když mám obočí zvýrazněno jen barvou bez žádný ostrých ohraničení, což mi stín poskytuje dokonale.
    Jinak značku Bourjois bych také ráda více prozkoumala. Zatím mám doma jen zapečenou tvářenku, ze které tedy moc odvařená nejsem, ale značce chci dát rozhodně šanci, připadá mi zajímavá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám to stejné, do města bych třeba nikdy nešla "bez obočí".. :D také bych chtěla zkusit stíny, ale podle mě jsou tyhle tužky lepší na dokreslování obočí tam kde třeba není - jedno obočí mám totiž kratší a užší takže tužkou skvěle dokreslím to, co tam chybí.
      to se divím, tvářenky od Bourjois jsou celkem oblíbené.. :)

      Vymazat
  2. Tak obočí si upravuji barvou na obočí :))) Jinak tužka od Bourjois vypadá skvěle! :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jakože si obočí barvíš? :) já si jednou obočí barvila a dopadlo to hrozně.. :D

      Vymazat
  3. Vypadá skvěle!!! :) můžu se jenom zeptat, kolik stojí??

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger