2. října 2016

NYX | Matný Fixační Sprej Cruelty Free

Krásnou neděli přeji vám všem,
dnešní recenze je trošku premiérová, protože žádný podobný produkt jsem na blogu neměla a ani jsem doposud nezkoušela. V současném kosmetickém světě jsou spreje velmi populární, dokonce se dělá i make-up ve spreji, ale samozřejmě klasický sprej je setting sprej, což je produkt, kterým zafixujete své líčení, abyste bez obav protancovali celou noc s dokonalým lookem, který jste vytvořili. Celý kosmetický svět miluje tyto setting spreje, takže já jsem nemohla být přeci pozadu a musela jsem jeden také vyzkoušet, a volba padla na tento s matným finišem od NYX. 


Některé fixační spreje mají obaly, které ani jako sprej na první pohled nevypadá - no tenhle vypadá už na první pohled jako klasický sprej. Designově bych řekla, že je sice jednoduchý a minimalistický, ale není špatný a hlavně bych se nebála s takovýmhle balením cestovat, protože je plastové, není moc velké, takže se snadno hodí do tašky a přežije cestování. Co bych ale možná vytkla je plastové víčko, které má tendenci pořád padat, obzvlášť v tašce, když se sprejem někam jedete. Už jsem tohle víčko vytýkala i u sprejů Victoria's Secret, a stejně tak s tímhle víčkem mám problém tady. Ačkoliv tohle je subjektivní názor, myslím si, že je třeba zmínit. 

Podle návodu na zadní straně spreje by se sprej měl stříkat z 25-30 cm, což je podle mě jediná možnost, jak sprej aplikovat. Já, protože jsem líná, jsem při prvním použití sprej nastříkala příliš zblízka a steklo mi obočí, takže musíte skutečně dávat pozor na to, aby jste spíše rozprašovali produkt na obličej, než vyloženě "stříkali". Dále je třeba sprej tak 5-10x stříknout a obličej v něm téměř vykoupat, aby se účinky skutečně projevily a hlavně udržely. Malá vrstva rozhodně nestačí. 

Co mě potěšilo na tomto spreji je, že je bez parfemace. Trošku jsem se obávala toho, že mi na obličej nesedne - mám citlivou pleť a málokterý parfemovaný produkt mi na ní sedne tak, abych z něj neměla vyrážku. Tenhle není cítit vůbec a ani na pleti nedělá žádnou neplechu, takže za mě palec nahoru. 

Tak ale teď už k tomu, co tenhle sprej dělá. Zpočátku mi přišlo, že nedělá absolutně nic, ale to bylo tím, že jsem si stříkla na obličej tak 3x a tím to skončilo. Pak jsem ale už byla nervní a zkusila se ve spreji "vykoupat" a to byl zlomový bod, kdy mi konečně sprej začal něco dělat. Všimla jsem si toho, že pleť je skutečně matná po celou dobu i bez toho, abych musela použít pudr po několika hodinách znovu, zkrátka se pleť zachovala ve stejném stavu bez úprav a zůstala matná. Co se týče například stínů, rtěnky nebo obočí, tak tam se mi nezdál rozdíl o moc velký, respektive jsem si ho vůbec nevšimla, ale je pravda, že obličej zůstal "nezničený" a to i v práci, kdy bych očekávala, že se mi líčení trošku poruší. 

Líčení vydrží tím pádem v původním stavu mnohem déle a to až v řádu několika hodin (4-8h). Nevím, jestli bych věřila tomuhle spreji natolik, abych si obličej ráno nastříkala fixátor a do půlnoci měla líčení stále perfektní, ale spíše tomu, že když ráno líčení zafixuji, ještě v 5 hodin odpoledne (v podvečer..? :D) bude stále v dobrém stavu. Samozřejmě výdrž závisí i na zátěži, když půjdete do fitka a budete splavený potem, tak líčení samozřejmě nevydrží, ale spíše mluvím o škole, méně náročné práci nebo jen takový běžný den. 


+
rychle zasychá
není parfemovaný
udržuje pleť matnou
prodlouží výdrž o pár hodin
dostupnost
cena
-
 víčko spreje
nutná velká vrstva

Hodnocení: 4/5
K zakoupení zde
Musím uznat, že jsem byla překvapená, že tenhle sprej něco dělá. Když jsem ho objednávala, nepočítala jsem s extra velkými výsledky a to, že sprej prodlouží výdrž make-upu, i když jen o několik hodin, je podle mě velký úspěch. Navíc je velmi snadné NYX momentálně sehnat, cenově je to také velmi přijatelný fixátor a myslím si, že pro ty méně náročné to je určitě skvělá varianta, pokud nechcete investovat do MAC nebo Urban Decay fixačního spreje.

Máte zkušenost s fixačním sprejem?
Jaký produkt vás příjemně překvapil v poslední době?

19 komentářů:

  1. žádný fixační sprej jsem ještě nezkoušela, ale přemýšlím, že si nějaký pořídím :) tvoje recenze mi alespon pomůže při rozhodování , který vybrat :D

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle je jeden z nejlevnějších a myslím, že za výkon je adekvátní k ceně :)

      Vymazat
  2. S fixačním sprejem nemám zkušenost, ale vím, že ještě levnější variantu dělá Avon, ale to asi nebude cruelty free :D Tvoje recenze se ti moc povedla! Překvapilo mě, že se obličej v tom spreji musí vykoupat.

    September Favourites 2016

    My September 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Avon cruelty free rozhodně není :D :) Děkuji moc! .... ono to dává rozum, docela, že je nutné dát větší vrstvu, protože to je taková "krusta" (tak si to představuju já, tohle je velmi blbé vysvětlení :DD) a čím tlustší je, tím lépe drží to, co je pod tím :D

      Vymazat
  3. Z takovým sprejem zkušennosti nemám, ale vypadá fajn :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Mám fixačný sprej od Alverde, ale tento ma láka podstatne viac :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaký je? :) Určitě ho zkus, pokud budeš mít šanci :)

      Vymazat
  5. Já mám fixační sprej od Avonu, ale moc často ho nepoužívám. Upřímně tento fixační sprej mě láká mnohem víc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také ho nepoužívám úplně každý den, ale na takové ty "dlouhé dny" ho používám :)

      Vymazat
  6. Milujem fixačné spreje :) Chcela by som vyskúšať tento od NYX, počula som len dobré ohlasy naň :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho zkus, za ty peníze si myslím, že je super :)

      Vymazat
  7. Od NYX jsem nic nevyzkoušela, ale ráda bych zkusila matující pudr a také tvářenku :)

    BLOG: Kosmetická taštička - SOUTĚŽÍME! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám fixační sprej od Nyx a jsem spokojená, krásně zafixuje makeup :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tento samý? :) souhlasím, fixuje fajn, ale strašně rychle ubývá :D

      Vymazat
    2. Mam dva sypke pudry od nyxu a oba jsou naprosto uzasne :)

      Vymazat
  9. S fixačným sprejom zatial skusenost nemam, ale rada by som si ho zaobstarala

    OdpovědětVymazat
  10. Fixačný sprej poznám a niekedy ho používam, robí si svoju robotu. Používam sprej značky Elf Fix and Mist tuším, niekedy idem z práce rovno na nejakú akciu, tanec a podobne a vtedy nie je čas ani priestor prelíčiť sa. Bežne do práce ho veľmi nepoužívam, aj keď zišiel by sa.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger