27. února 2015

VEGAN CAKE

Krásný pátek vám všem,
dnešní článek je trochu neobyklý - mám tu pro vás recept na vynikající veganský dort, který až ochutnáte, nebudete chtít nic jiného. Od společnosti Alpro jsem měla možnost vyzkoušet několik rostlinných mlék, a rozhodla jsem se, že bych mohla udělat nějakou dobrůtku (kdo nemá rád dobrůtky tak lže, nebo ještě nenašel "tu pravou")


Na korpus budete potřebovat :

1/2 hrnku třtinového cukru

3-5 lžic olivového oleje + 3-5 lžic slunečnicového oleje
1 lžička vanilkového cukru 
2 zralé rozmačkané banány
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku kakaa
1 lzička prášku do pečiva
špetka soli
5 lžiček Alpro Cruisine (zahušťovadlo, většinou do omáček ale v našem případě zahustí i těsto)
1/2 hrnku kokosového nebo sojového mléka (nebo mandlového)



 Začneme tím, že smícháme všechny sypké suroviny. Poté, co máme vše v misce, přidáme olej, banán, a vlastně vše ostatní. Mezitím už máme zaplou troubu, aby se vyhřála zhruba na 180°C. Až máme v misce všechny suroviny, tak vyndáme tyčový mixér nebo ruční, prostě něco, aby se všechny suroviny co nejlépe rozmixovaly a aby to těsto teklo - pokud neteče, přidejte více slunečnicového oleje a pokud naopak teče moc, tak přidejte polohrubou mouku. 
Až máte vše dobře rozmixované, vylijte těsto do formy a dejte zhruba na 20-25 minut do trouby. Pokud si nejste jistí, zda je korpus už hotový, píchněte do něj špejlí a pokud na ní nezůstane nic, těsto je už hotové, naopak pokud na špejli ještě nějaký ten kus těsta zůstal, chvíli to ještě nechte v troubě. 


Na pudink potřebujete :
200-400 ml mandlového mléka
pytlík vanilkového pudinku

Pudink za stálého míchání necháme na plotně, a až nám krásně zhoustne, vylijeme ho na korpus který by měl v té době už být vychladlý. Pudink by v sobě neměl mít žádné hrudky, aby nejen dobře chutnal ale i vypadal. Nakonec už jen dozdobíte, když pudink vychladne. Já miluju jahody, takže jsem na dort dala jahody, které jsem ještě trošku vyřezala do tvaru srdíčka. Pokud máte rádi jiný druh ovoce, směle do něj, určitě na dortu bude výborný jakýkoliv druh! Dort strčte ještě přes noc do ledničky nebo do chladnejší místnosti, aby se trošku uležel... a snažte se ho nesníst! :)

Děkuji webu blogerky.cz za zaslání Alpro produktů.


DOBROU CHUŤ!

5 komentářů:

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger