28. listopadu 2014

BRUSHES COLLECTION

Krásný pátek vám všem,
tenhle článek neustále odkládám a ani nevím proč. Štětce jsou podle mě tak neuvěřitelně moc individuální věc, že je mi i blbý o nich psát, protože každému můžou vyhovovat jiné a třeba se nemusím trefit nikomu do vkusu. Přišlo mi za poslední dva měsíce asi 5 emailů, kde jste se mě ptaly, jaké štětce používám nebo jaké bych vám doporučila. Takže jsem se rozhodla sepsat článek o mých štětcích, a také na konci článku se pokusím vám nějaké štětce doporučit. Tento článek jsem sepsala ale spíše jako kolekci mých štětců, který vyhovují mě, a které já používám. Od té doby co jsem nafotila štětce na tenhle článek mi jich asi 6 přibylo ale už se mi nechtěly fotky fotit znovu, takže tady máte kolekci mých štětců z období srpen/září. Ale teď už tedy k tématu. 

Štětců na oči mám, řekla bych, nejvíce hlavně proto, že i když si třeba dělám stíny, málokdy používám make up na tváře nebo tak. Takže štětce na oči u mě dostávají zabrat nejvíce, a jsou využitý opravdu všechny a myslím si, že bych si jich měla koupit ještě více.

Forever 21
Moc jsem těmto štětcům nevěřila a koupila si je jen třeba na cestování nebo tak, ale nakonec jsem z nich docela nadšená. Štětce prakticky denně používám a moc jsem si je oblíbila. Mám je už skoro rok, a myju je minimálně 3x do měsíce a zatím z nich nevypadalo moc chlupů, jen se trošku z rukojeti "vysunuly", jinak vypadlo za tu dobu opravdu asi jen 5 chlupů. Naprosto smekám před nima, protože jsem opravdu tohle nečekala. Štětce jsou celkem jemné, ovšem není to nic extra. Musím říct, že jsou to určitě super štětce hlavně pro začátečníky, kteří nejsou moc nároční, protože tyhle štětce svou práci odvedou pefektně.
Hodnocení : 4/5


Urban Decay 
Tenhle štětec byl u mé Naked 2 paletky, a musím říct, že jsem byla velmi překvapená, když jsem si štětec oblíbila tak moc, že ho používám na oční stíny nejčastěji. Bohužel ale ve spojení s Naked 2 jsem ho téměř nepoužila, protože mi přijde, že tenhle štetec není úplně vhodný pro takový typ stínů. Výhoda je, že tenhle štětec jsou vlastně dva štětce. Na jedné straně je takový chlupatý a na druhé je placatý, což je naprosto perfektní při cestování (šetří to místo, a je to velmi praktické). Jediné, co je dost na prd je to, že musím ho skladovat na ležato, aby se chlupy ani na jedné straně nepoškodily (nezakřivily nebo já nevím co). Štětec není úplně nejjemnější, ale pracuje se s ním velmi dobře. S fluffy stranou se skvěle dají udělat kouřovky, i když to chce trošku čas, ale myslím si, že kdo má trpělivost tak mu to bude stačit. Štětec vůbec nepelichá a chlupy se ani nehnou. I když štětec myju velmi často, štětiny jsou tam, kde mají být. Jak říkám, mě štětec velmi vyhovuje a patří mezi mé nejoblíbenější.
Hodnocení : 5/5



eBay
Na eBayi jsem si prvně objednala tyhle dva štetce - fluffy štětec na oči + štětec na pudr. Musím uznat, že jsem DOST čuměla, když mi přišly tyhle štětce, protože jsem za oba dala dohromady 110 Kč a oba jsou naprosto peckový. Ani jeden nepelíchá, a oba jsou super jemný. Jediný mínus je že jsou poměrně "řídký" ale to se jim dá za tu cenu odpustit. Chtěla jsem prvně prubnout tyhle dva a když jsem zjistila, že mi dost vyhovují, objednala jsem všechny co měli :D Určitě je doporučuji těm méně náročným, myslím si, že jsou super do začátku ale i prostě pro ty, kteří make up používají častěji - těmahle štětcama se dá skvěle pracovat, ale zase - trvá to delší dobu - například ztrácení tmavých stínů trvá opravdu hodně dlouho. 
Hodnocení : 4,5/5


Essence
Skvělý štětec! Mám ho velmi velmi ráda, je super jemný a skvěle se s ním aplikuje hlavně bronzer.
Hodnocení : 5/5


BrushArt
Oba štětce naprosto super! Ačkoliv štětec na make up téměř nepoužívám, mám ho moc ráda, obzvlášť když si nechci zapatlat ruce nějakým make upem. Je super, že je trošku do špičky a tím pádem se lépe aplikuje na místo například pod očima nebo u nosu. Štětinky jsou velmi jemné, takže je to opravdu jako pohlazení. Všimla jsem si i toho, že když si make up aplikuji tímto štětcem, mám ho v pleti zapracovaný mnohem lépe, než když používám pouze prsty. Fluffy štětec na oční stíny je naprosto perfektní, moc ráda ho používám, hlavně proto, že tmavé stíny se s ním skvěle ztrácí. Je hoodně jemný a trošku to trvá, než se stíny opravdu perfektně rozblendí ale myslím si, že tenhle štětec jako jediný vytvoří ty krásně přirozené a neflekaté přechody mezi stíny. Ovšem u tohoto štětce mě mezí to, že docela pelíchá po každém umytí. Mám ho asi 4 měsíce a myji ho cca 2-3x do měsíce a během této doby už stihlo tak 6 chlupů vypadat.
Hodnocení : 4,5/5

Od kosmetičky
No musím říct, že tyhle štětce jsou z mé kolekce ty nejméně používané a ty nejméně oblíbené. Ačkoliv jsou super jemné, štětinky se rozlítávají všude kde chtějí - obzvlášť po umytí. Tohle jsou myslím veverčí chlupy a musím uznat, že syntetické štětce opravdu jsou milionkrát lepší. Abych byla upřímná, moc dobře se mi nepracuje s těmi štětci na oči, ale za to třeba štěteček na rty je naprosto perfektní a docela často ho používám. Štěrce nejsou zrovna extra skladné, protože stačí ho položit na stůl na pár hodin a chlupy už jsou přeležené, takže by se s nimi i blbě cestovalo.
Hodnocení : 3/5


Avon
Tenhle štetec už má dávno za sebou ty nejlepší léta. Momentálně ho mám jen a jen na cestování, protože doma bych na něj opravdu neměla nervy. Je už opravdu starý - tipuji tak 7 let protože ho mám ještě po mamce. Štětec nechutně smrdí, ačkoliv ho peru po každým použití, takže to vždycky chvíli vydrží vonět, ale opravdu když se delší dobu neumyje, je to příšerný. Štětec není ani jemný, tak, jak by pravděpodobně měl. Nejenže každý pudr díky němu strašně práší, ale taky na kůži prostě spíše škrábe než aby hladil. Nemyslím si, že tenhle štětec se ještě vyrábí, ale pokud ano, asi bych vám doporučila koupit si radši nějaký pořádný. Ačkoliv to balení je super, protože je super skladné a super na cestování.. 
Hodnocení: 2/5


Na závěr bych vám ráda doporučila koupit si pár štětců na oční stíny - fluffy štětec na kouřové stíny, protože bez něj by jste to asi nezvládly, plochý štětec - na aplikaci stínů, ještě bych doporučila koupit s dlouhými i kratšími štětinkami, protože oba se používají lépe na určitý typ stínů (krátké štětinky - stín s třpytkami). Na tvář bych především doporučila koupit štětec na pudr, to je vlastně takový must have štětec a když ne jiný, tak tenhle určitě. Štětec na make up mi nepřijde tak důležitý, pokud vám vyhovuje make up aplikovat prsty tak to aplikujte štětci dál. Určitě by byl fajn i zkosený štětec na tvářenku, ale pokud tvářenku nebo bronzer nepoužíváte, není to nutný. 

ODKAZY
všechny různé druhy štětců na parfums.cz
DOPORUČUJI - štětce na oči zn. BrushArt
- štětec na pudr
- štětec na tvářenku

Používáte štětce na líčení?
Investujete radši do drahých štětců nebo si vystačíte s levnějšími?

5 komentářů:

  1. Jéje, to je ale sbírka! :D Já mám dva štetce. Jeden na pudr a tvářenku, a druhý na všechno zbylé. :D Jsem úsporný člověk.

    TERD

    OdpovědětVymazat
  2. Ja pouzivam jenom jeden stetec na pudr, ale chtela bych si poridit nejakou sadu, ale asi bych do ni nebyla ochotna investovat prilis penez, co se tyce stetcu z eBay, tak jsem na ne cetla uz hodne kladnych recenzi, takze bych porizovala asi odtamtud :) Jinak mas moc peknou sbirku :)

    OdpovědětVymazat
  3. tyhle štětce z ebay mám také a jsem s nimi naprosto spokojená! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, já na příští rok plánuji investici do nějakých pořádných, ale ještě předtím bych si chtěla pořídit nějakou obyčejnou sadu z eBay, jen pro porovnání, zajímá mě totiž kvalita, použitelnost a pod. :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger